Zonneboiler Pijnacker-Nootdorp

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Behoefte aan een zonneboiler in Pijnacker-Nootdorp? Geholpen door een zonneboiler systeem genereer je duurzaam warm water. Je bespaart pakweg de helft van de energiekosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke systeem bestaat uit 2 zaken: de zonnecollector en een warm-water buffervat. D.m.v. deze website ontdek je samengestelde gegevens die helpen bij een zonneboiler kopen in Pijnacker-Nootdorp.

zonneboiler systeem installeren in 2641

 • Een zonneboiler is een interessante manier om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €3200.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1700.
 • Een alledaags huishouden in Pijnacker-Nootdorp verbruikt 1010 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 14%. Dat komt overeen met forse besparing van wel €95 per jaar.

ProvincieZuid-Holland
GemeentePijnacker-Nootdorp
Postcode2641
Netnummer015 (+3115)
Gasverbruik M31010 M3
Stroomverbruik kWh3190 kWh
Gemiddelde energierekening€137,00

Een zonneboiler installateur in Pijnacker-Nootdorp vergelijken

Een steeds groter deel van onze energiekosten is puur gasverbruik. Voor de centrale verwarming en voor warm water uit de kraan. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en ga voor een competente zonneboiler installateur in Pijnacker-Nootdorp! D.m.v. onze website check je snel een vakbekwame installateur in jouw eigen woonplaats. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket gemeente Pijnacker-Nootdorp. Of bezoek de website echteinstallateur.nl waar je een database treft met goede installatiebedrijven in de regio. In onderstaande box tref jij enkele tips waar je op moet letten.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Zo heb je altijd een referentie.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een goede zonneboiler moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Houd ook rekening met referenties en certificering. Dit zijn o.a. Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Sterkin, VCA, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Dat werkt op de volgende manier: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Middels de zonnewarmte wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Aan de hand van het leidingstelsel pompt het systeem de warme vloeistof naar het buffervat. Van november tot en met februari is de werking niet optimaal. Gelukkig springt de naverwarmer bij (de gasketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit is sterk in opkomst. De dergelijke zonneboiler combiketel is een combi van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Deze milieuvriendelijke installatie is er voor 2 zaken: je tapwaterbehoefte en natuurlijk een warm huis (CV). Dit milieuvriendelijke product wordt gekenmerkt door zonnecollectoren, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en een pomp. Is er sprake van beperkt zonlicht? In dat geval vult de CV-brander het gat op. Zeker aantrekkelijk voor bovengemiddelde woningen die vloerverwarming gebruiken.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor consumenten die veel warm water uit de kraan halen. Dankzij beperkte aanschafkosten, hoge subsidies, een betaalbare energienota en minder uitstoot van CO-2 laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Pijnacker-Nootdorp. Een zonneboiler kan je ook gebruiken samen met een (hybride) warmtepomp en zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Uiteraard moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De collectors zijn gemiddelde 4 m2, dat valt dus best wel mee. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Tevens heb je een plekje nodig voor het voorraadvat. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Tegenwoordig zijn er installaties met het voorraadvat achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De kosten zonneboiler Pijnacker-Nootdorp variëren tussen €2975 en €3550, met installatie inclusief. Dit milieuvriendelijke product kan worden gebruik voor maximaal 30 jaar. De investering komt tot stand door de zonnecollector specificaties, de capaciteit van het voorraadvat voor warm water, en de installatie- plus onderhoudskosten. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een royale subsidie. Als je iets verders scrollt vind je meer specificaties.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
Hierna check jij voor verschillende mogelijkheden de geschatte prijs en gemiddelde besparing per jaar. Hoe groter het verbruik van warm water, dan stijgt het rendement. Een doorsnee gezin verbruikt standaard 50 liter p.p. per dag. Experts zeggen vaak: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dat is +/- €120 per jaar (gasprijzen juni 2024). De prijs voor gas neemt toe, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenGemiddelde investeringBesparing p/jaar
100 liter1€2.200 – €2.650€55
100 liter2€2.850 – €3.125€85
200 liter2€3.250 – €3.850€120
300 liter3€4.450 – €5.150€190
zonneboiler-kopen-pijnacker-nootdorp

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Relevant zijn jouw adres, naam en contactgegevens. Dan is het helder naar wie de specificaties verstuurd zal worden. Wat volgt is een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is essentieel om na te gaan hoeveel stroom + gas er op je aansluiting verbruikt wordt. Aan de hand van deze info kan de vakman een voorstel op maat bieden.

 3. Woningomschrijving

  Eigenschappen van de woning ingeven. Denk aan leefruimte (m2) en de mate van isolatie. Goed om te noemen is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Geef aan wat precies de behoefte is. Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of misschien een combinatie met zonnepanelen en ketel? Beschrijf ook welke milieuvriendelijke oplossingen er aanwezig zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en druk op verstuur. Je krijgt zeer binnenkort een maatwerk offerte van een zonneboiler monteur in Pijnacker-Nootdorp (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze werd twee jaar geleden verder verruimd. Iedere consument die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan vragen om een vergoeding. Via het RVO platform kan men een apparatenlijst vinden met toegewezen modellen. Alle types die hierop staan zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies lopen uiteen tussen de €500 tot €1475. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en de betaling is door jou gedaan
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Pijnacker-Nootdorp

 • Van Waveren (Zonneboiler 15 buizen.150L WW), vermogen 926 [KW], €630 subsidie.
 • HRsolar (Nero 1 / 120M Liggend), vermogen 742 [KW], €505 subsidie.
 • Trendy Eco (1x VTC 20 + 200L), vermogen 1245 [KW], €847 subsidie.

Buiten deze subsidie op landelijk niveau geeft de gemeente Pijnacker-Nootdorp een speciale lokale tegemoetkoming. Surf naar www.pijnacker-nootdorp.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Pijnacker-Nootdorp aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? In deze situatie is zonneboiler + zonnepanelen combineren een uitstekende optie. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (als je kiest voor een zonneboiler combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Deze elektriciteit kan je zelf genereren met zonnepanelen. Ook zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Pijnacker-Nootdorp!

 • Een warmtepomp: ontneemt energie a.d.h.v. de directe omgeving.
 • Pelletkachel / Pelletketel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een klein gedeelte van een kamer. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Restwarmte wordt geleverd door bijv. plaatselijke bedrijven. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente