Zonneboiler Delft

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Direct een zonneboiler aanschaffen in Delft? Via een zonneboiler systeem genereer je warm water op een duurzame manier. Je bezuinigt ongeveer de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Deze duurzame installatie kent 2 toepassingen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en een buffervat voor warm tapwater. Door middel van zonneboilerrevolutie.nl ontdek jij omvangrijke toelichtingen die helpen bij een zonneboiler kopen in Delft.

zonneboiler systeem installeren in 2601

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om zelf warm water te produceren.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €3100.
 • De subsidies lopen op tot €1650.
 • Een doorsnee gezin in Delft verbruikt 940 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 15%. Concreet: een forse besparing van wel €115 op jaarbasis.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteDelft
Postcode2601
Netnummer015 (+3115)
Gasverbruik M3940 M3
Stroomverbruik kWh2470 kWh
Gemiddelde energierekening€116,00

Een zonneboiler installateur in Delft vergelijken

Zo’n 60 – 70% van onze energierekening komt door ons gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en voor warm water uit de kraan. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en maak een keuze voor een professionele zonneboiler installateur in Delft! Aan de hand van deze pagina check je snel een geschikte installateur in jouw eigen woonplaats. Daarnaast bestaat er het Energieloket gemeente Delft. Of probeer de website Qbis.nl voor een overzicht met erkende installatiebedrijven uit de buurt. Verderop ontdek jij belangrijke zaken.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Zo heb je altijd een referentie.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een dergelijke installatie gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Bekijk ook recensies en eventuele keurmerken. Bijvoorbeeld Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, Sterkin, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht om water te verwarmen. Dat werkt op de volgende manier: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Middels de warmte van de zon kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Gebruikmakend van het gesloten systeem wordt de hitte overgebracht op het voorraadvat voor warm water. Van november tot en met februari wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Dan kan de naverwarmer dit compenseren (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Liever een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. De zonneboiler combiketel is een handige combinatie van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Dit duurzame product zorgt voor je watervoorziening en een warme woning. Dit duurzame systeem heeft de volgende onderdelen: geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een pomp. Is er maar weinig zonlicht? In zo’n geval heb je de (ingebouwde) CV-brander. Met name eenvoudig toe te passen voor grotere huishoudens met vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor consumenten die relatief veel warm water gebruiken. Omwille van lagere prijzen, aantrekkelijke subsidie, een forse besparing en beperkte CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Delft. Dit apparaat kan nog duurzamer zijn i.c.m. een innovatieve warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Allereerst moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Verder is er nog het voorraadvat. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Vandaag zijn er voorbeelden met het buffervat voor warm tapwater geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De recente kosten zonneboiler Delft vinden we terug ergens tussen de €2675 en €4000, met montage. Deze installatie heeft een geschatte levensduur van om en nabij de 25 jaar. De totaalprijs wordt vastgesteld door de aard van de zonnecollectoren, de grootte van het voorraadvat voor warm water, de montage en installatiekosten. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een tegemoetkoming vanuit de overheid. In het volgende kopje bekijk je een gedetailleerde omschrijving.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
Hierna lees je voor meerdere gevallen de geschatte kosten en een raming van de potentiële besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, hoe korter de terugverdientijd. Houd rekening met een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. De stelregel is: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit is plus minus €55 per 12 maanden (gasprijzen juli 2024). Gas wordt duurder, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud vatHoeveelheid collectorenRealistische kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.350 – €2.550€55
100 liter2€2.750 – €3.025€80
200 liter2€3.200 – €3.800€140
300 liter3€4.575 – €5.000€195
zonneboiler-kopen-delft

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Denk aan naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Zodanig weten wij ook naar wie de betreffende informatie aangeleverd moet worden. Binnen een week krijg je een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is essentieel om boven water te krijgen hoeveel gas en elektriciteit er op je aansluiting verbruikt wordt. Geholpen door deze info kan de expert bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Huistypering

  Voer in wat voor type woning u bezit. Wat belangrijk is zijn leefruimte (m2) en staat van isolatie. Wat we ook graag willen weten is het soort dak (schuin of plat) en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Specificeer uw wensen

  Wat moet er exact voor installatie komen? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of wellicht een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Vertel ook of er ook andere duurzame energiebronnen in jouw huis staan (denk aan een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Voeg een persoonlijke noot toe, en klik op versturen. Jij krijgt zo spoedig mogelijk een complete offerte bij een zonneboiler monteur in Delft (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze tegemoetkoming is recent verder verhoogd. Elke huizenbezitter die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan vragen om een vergoeding. Via het RVO platform treft u een apparatenlijst met beschikbare modellen. Alle systemen die staan op deze lijst zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies wisselen tussen de €425 tot wel €1800. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Delft

 • CV Totaal Noord (CPC48 500L CV + Tap), vermogen 3186 [KW], €2166 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Pro 200 PAWT), vermogen 1000 [KW], €680 subsidie.
 • Solar Vision (VHC-5812), vermogen 802 [KW], €545 subsidie.

In aanvulling op de landelijke subsidie levert de gemeente Delft wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Surf naar www.delft.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Delft aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? Dan is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen een goede mogelijkheid. De zonneboiler regelt het warme tapwater en zorgt voor de aansturing van de verwarming (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. De elektriciteit kan je opwekken met zonnepanelen. Verder zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Delft!

 • De warmtepomp: wint energie via de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een specifiek gebied in de woning. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Toevoer restwarmte uit processen van o.a. een fabriek. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!