Zonneboiler Den Haag

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek jij een zonneboiler in Den Haag? Via een zonneboiler systeem genereer je warm water op een duurzame manier. Je bespaart circa 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Deze duurzame installatie kent 2 aspecten: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). D.m.v. onze tool doorzoek je veelzijdige raadgeving aangaande een zonneboiler kopen in Den Haag.

zonneboiler systeem installeren in 2490

 • Een zonneboiler is een handige manier om je eigen sanitare water op te warmen.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €3700.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1700.
 • Een standaard woning in Den Haag gebruikt 1030 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 13%. Dit mondt uit in een potentiële besparing tot wel €125 op jaarbasis.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteDen Haag
Postcode2490
Netnummer070 (+3170)
Gasverbruik M31030 M3
Stroomverbruik kWh2450 kWh
Gemiddelde energierekening€122,00

Een zonneboiler installateur in Den Haag vergelijken

Het leeuwendeel van onze energierekening komt door het verbruik van gas. Voor de basisverwarming en voor warm water om te douchen. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en ga in zee met een betrouwbare zonneboiler installateur in Den Haag! Via onze website ontdek je moeiteloos een erkende installateur werkzaam in jouw omgeving. Daarnaast bestaat er het Energieloket van de gemeente Den Haag. Of bezoek kvinl.nl voor een database met betrouwbare installatiebedrijven uit de buurt. Verderop vind je enkele tips waar je op moet letten.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een dergelijke installatie wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Bekijk ook reviews en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Dit zijn o.a. Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, VCA, Sterkin, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector gebruikt zonne-energie om warm tapwater te realiseren. Op welke manier ontstaat warmte? Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Door de zonneschijn wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Door middel van het gesloten systeem wordt deze warmte overgebracht naar het buffervat voor warm tapwater. Van november tot en met februari wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Geen nood, dan hebben we dan een naverwarmer (de HR-ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Liever een zonneboilercombi? Dit is geen probleem. De zonneboiler combiketel is een integratie van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Deze milieuvriendelijke installatie kan gebruikt worden voor jouw sanitaire water en uiteraard centrale verwarming. Dit duurzame systeem behelst zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er een gebrek aan zonne-energie? Op deze momenten is de CV-brander nodig. Bijzonder een rendabele oplossing voor grotere huizen die vloerverwarming gebruiken.

Is het een interessante investering voor mij?

Een zonneboiler is heel interessant voor huishoudens die veel warm water uit de kraan halen. Als gevolg van aantrekkelijke prijzen, aantrekkelijke subsidie, een significante afname van het gasverbruik en beperkte CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Den Haag. Deze installatie rendeert ook uitstekend samen met een lucht-water warmtepomp plus zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

In de eerste plaats moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. Deze krachtige collectors zijn gemiddelde 4 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Tevens heb je een plekje nodig voor het voorraadvat voor warm water. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Momenteel zijn er structuren met een warm-water buffervat geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De kosten zonneboiler Den Haag zitten gemiddeld tussen €2575 en €3850, waarbij installatie is inbegrepen. De installatie heeft een levensduur van gemiddeld 20-30 jaar. De totaalprijs wordt bepaald door de hoeveelheid zonnecollectoren, de omvang vanhet voorraadvat, en installatie + onderhoudskosten. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een aantrekkelijke subsidie. Hierna vind je hierover meer info.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In het volgende schema tref je voor een aantal voorbeelden de aanschafprijzen en een raming van de potentiële besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, hoe meer je netto gaat besparen. Houd rekening met een verbruik van plus minus 50 liter per bewoner (per dag). Uitgangspunt: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit is circa €150 per jaar (energieprijzen juni 2024). In principe wordt gas nog duurder, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenGemiddelde investeringBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.100 – €2.625€60
100 liter2€2.925 – €3.200€80
200 liter2€3.175 – €3.975€115
300 liter3€4.550 – €5.100€160
zonneboiler-kopen-den-haag

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  We vragen om adres en contactgegevens. Daarmee is het helder naar wie de informatie toegezonden mag worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is essentieel om na te gaan hoeveel elektriciteit + gas er in het huishouden gebruikt wordt. Aan de hand van deze info kan het betreffende bedrijf een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Type huis

  Beschrijf uw huis. Denk aan woonoppervlakte in m2 en staat van isolatie. Belangrijk daarbij is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Geef aan wat precies de behoefte is. Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of juist met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Verstrek ook details over of er ook andere duurzame energiebronnen geplaatst zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Voeg een persoonlijke noot toe, en klik op versturen. U ontvangt snel een persoonlijke offerte van een zonneboiler monteur in Den Haag (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze regeling werd jaren geleden uitgebreid. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan deze aanvragen. Via het RVO platform staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met daarin alle modellen. Alle types die hierop staan zijn geschikt voor subsidie. De subsidies wisselen tussen de €475 tot €1425. Let op de volgende regels:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Den Haag

 • Citrin Solar (Zonneboiler TWS2-500+4xCS300), vermogen 2585 [KW], €1758 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Pro 250 PAWT), vermogen 1238 [KW], €842 subsidie.
 • Solar Vision (VHC-5815), vermogen 1000 [KW], €680 subsidie.

Behalve de welbekende ISDE-subsidie van het RVO geeft de gemeente Den Haag mogelijkerwijs een speciele lening. Zie www.denhaag.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Den Haag aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In een dergelijke situatie is een zonneboiler met zonnepanelen combineren een perfecte keuze. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en regelt de centrale verwarming (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je verbruikt wel meer stroom. De elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Verder zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Den Haag!

 • De warmtepomp: ontneemt energie a.d.h.v. de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletkachel / Pelletketel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een bepaalde plek in je woning. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Restwarmte wordt geleverd door o.a. lokale industrie. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!