Zonneboiler Zoeterwoude

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Een zonneboiler kopen in Zoeterwoude? Middels een zonneboiler systeem maak je feitelijk gratis warm water. Je bespaart circa de helft op je energieverbruik voor warm water. Het product wordt gevormd door 2 toepassingen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een warm-water buffervat. Door middel van deze pagina bekijk jij samengestelde details aangaande een zonneboiler kopen in Zoeterwoude.

zonneboiler systeem installeren in 2381

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €3500.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1450.
 • Een gemiddeld huishouden in Zoeterwoude gebruikt 1260 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 10%. Dit mondt uit in een flinke geldbesparing van wel €110 per jaar.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteZoeterwoude
Postcode2381
Netnummer071 (+3171)
Gasverbruik M31260 M3
Stroomverbruik kWh3090 kWh
Gemiddelde energierekening€151,00

Een zonneboiler installateur in Zoeterwoude vergelijken

Het leeuwendeel van van onze maandelijkse energiekosten is puur gasverbruik. Voor de basisverwarming en voor warm water uit de kraan. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en ga voor een professionele zonneboiler installateur in Zoeterwoude! Via deze pagina achterhaal je simpel en snel een competente installateur in jouw eigen woonplaats. Je kunt ook navraag doen bij het speciale Energieloket van de gemeente Zoeterwoude. Of benader de website Qbis.nl voor actuele overzichten met professionele installateurs uit de buurt. Verderop ontdek je diverse aanbevelingen.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een systeem moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Bekijk ook recensies en eventuele keurmerken. Bijvoorbeeld VCA, KviNL, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak gebruikt zonne-energie en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Beschrijving van de werking: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Door middel van warm zonlicht kan het wel 90 graden worden. Door middel van het leidingstelsel pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het buffervat t.b.v. verwarmd water. In de herfst en winter wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Geen nood, dan hebben we dan een naverwarmer (gasgestookte ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Zo’n zonneboiler combiketel is een combi van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Dit product draagt zorg voor jouw sanitaire water en natuurlijk een warm huis (CV). Dit milieuvriendelijke systeem wordt gekenmerkt door zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er sprake van beperkt zonlicht? In die situatie kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. In de basis aantrekkelijk voor gezinnen met 4 personen of meer met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler wordt aangeraden voor consumenten die relatief veel warm water gebruiken. Door scherpe prijzen, ISDE subsidie, een betaalbare energienota en minder uitstoot van CO-2 gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Zoeterwoude. Deze installatie werkt ook uitstekend in combinatie met een lucht-water warmtepomp en zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Uiteraard is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), dat bedekt dus niet een heel dak. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Ook moet je rekening houden met een warm-water voorraad buffersysteem. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Hedendaags kan men ook kiezen voor het buffervat verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De huidige kosten zonneboiler Zoeterwoude vinden we terug ergens tussen de €2925 en €3950, inclusief installeren. Het product kan worden gebruik voor een periode van gemiddeld 20-30 jaar. Het tarief wordt gebudgetteerd middels de zonnecollector specificaties, de omvang vanhet voorraadvat, het onderhoud en de installatie prijzen. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een interessante subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl lees jij een gedetailleerde omschrijving.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In het volgende schema lees jij voor een variatie aan gevallen de kostprijs en mogelijke besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, dan wordt de investering rendabeler. Houd rekening met een verbruik van plus minus 50 liter per bewoner (per dag). Uitgangspunt: een 4-persoons huishouden bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Omgerekend €130 per 12 maanden (gasprijzen juli 2024). De prijs voor gas neemt toe, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud vatCollectorenRealistische kostenBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.400 – €2.550€60
100 liter2€2.850 – €3.025€100
200 liter2€3.275 – €4.000€110
300 liter3€4.475 – €5.400€185
zonneboiler-kopen-zoeterwoude

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  In de basis zijn dit naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Hierdoor is het helder naar wie de productinfo verstuurd moet worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is nodig om te weten hoeveel gas + stroomer verbruikt wordt. Met behulp van deze info kan de expert een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Type woning

  Voer in wat voor type woning u bezit. Van belang zijn de inhoud en de mate van isolatie. Vul dit ook aan met het soort dak (schuin of plat) en de beschikbare dakruimte.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Waar ben je precies naar op zoek? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combinatie met zonnepanelen en ketel? Vertel ook welke alternatieve energiesystemen er in jouw huis staan (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Voeg een persoonlijke noot toe, en verzend het formulier. Je krijgt snel een duidelijke offerte van een zonneboiler monteur in Zoeterwoude (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Dit is in 2017 uitgebreid. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan een verzoek indienen. Via de overheid (RVO) kan men een apparatenlijst vinden met een compleet overzicht. Alle systemen die staan op deze lijst doen mee met de regeling. De subsidies schommelen tussen de €975 tot wel €1875. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en het adres komt overeen met de factuur
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Zoeterwoude

 • Hetzonneboilerhuis (set 90 + HYG1.2000 okoline-profi), vermogen 3904 [KW], €2655 subsidie.
 • 123-Kaminofen (1CPC18+TS-S 150L), vermogen 1648 [KW], €1121 subsidie.
 • TechniQ-Energy (500 liter voor verwarming en tapwater met 2×24 heatpipes – C), vermogen 3113 [KW], €2117 subsidie.

Naast de welbekende ISDE-subsidie van het RVO geeft de gemeente Zoeterwoude wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Surf naar www.zoeterwoude.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Zoeterwoude aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In zo’n scenario is een zonneboiler met zonnepanelen combineren een perfecte keuze. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en zorgt voor de aansturing van de verwarming (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Verder vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Zoeterwoude!

 • Een warmtepomp: ontneemt energie a.d.h.v. bodembronnen en lucht.
 • Pelletkachel & Pelletketel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een specifieke plek in het huis. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Maakt gebruik van restwarmte van bijv. productiebedrijven. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente