Zonneboiler Leiderdorp

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een zonneboiler in Leiderdorp? Met behulp van een zonneboiler systeem heb je feitelijk gratis warm water. Je bezuinigt plusminus de helft op je kosten voor warm water. Deze duurzame installatie bestaat uit twee zaken: natuurlijk een zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Aan de hand van deze pagina check jij omvangrijke details m.b.t. een zonneboiler kopen in Leiderdorp.

zonneboiler systeem installeren in 2351

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om zelf warm water te produceren.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €4800.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1750.
 • Een alledaags gezin in Leiderdorp stookt 1140 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 19%. Oftewel, een potentiële besparing tot wel €80 op jaarbasis.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteLeiderdorp
Postcode2351
Netnummer071 (+3171)
Gasverbruik M31140 M3
Stroomverbruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energierekening€138,00

Een zonneboiler installateur in Leiderdorp vergelijken

Een steeds groter deel van de jaarlijkse energiekosten is puur gasverbruik. Voor de verwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en ga in zee met een competente zonneboiler installateur in Leiderdorp! Geholpen door de zonneboiler-vergelijker achterhaal je snel een vakbekwame installateur werkzaam in jouw omgeving. Daarnaast bestaat er het Energieloket van de gemeente Leiderdorp. Of surf naar Qbis.nl of Kvinl.nl voor een overzicht met betrouwbare installateurs uit de buurt. Bijgaand achterhaal jij enkele tips waar je op moet letten.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een installatie gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Controleer ook op reviews en certificaten en keurmerken. Bijvoorbeeld VCA, KviNL, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht om water op te warmen. De werking van het systeem: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Middels de warmte van de zon wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. D.m.v. het buizensysteem gaat de warme vloeistof naar een warm-water buffervat. In koude maanden wordt het water niet warm genoeg. Geen nood, dan dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (de gasketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Zo’n zonneboiler combiketel is een integratie van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Deze installatie zorgt voor warm tapwater (douche, keuken) en natuurlijk een warm huis (CV). Het product wordt gekenmerkt door een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en een pomp. Een gebrek aan zonnewarmte? Dan is de CV-brander nodig. Bijzonder relevant voor grotere huishoudens met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

Een zonneboiler is heel interessant voor gezinnen met een hoog warmwaterverbruik. Door o.a. interessante aanschafprijzen, hoge subsidies, een betaalbare energienota en beperkte CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Leiderdorp. Deze setup kan nog duurzamer zijn i.c.m. een innovatieve warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Als eerste is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn gemiddelde 4 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Natuurlijk moet je rekening houden met het voorraadvat voor heet water (buffervat). Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Op dit ogenblik zijn er oplossingen het voorraadvat geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De kosten zonneboiler Leiderdorp liggen tussen de €2600 en €3200, met monteren & installeren. Het systeem hoort mee te gaan voor plus minus 24 tot 26 jaar. De feitelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. het soort zonnecollectoren, de omvang vanhet buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, en de installatie- plus onderhoudskosten. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een duurzaamheidssubsidie. Als je iets verders scrollt vind je een gedetailleerde omschrijving.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In onderstaande lijst vind jij voor verschillende scenario’sde geschatte prijs en een indicatie van de besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, hoe interessanter de besparing. We gaan vaak uit van een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. Experts zeggen vaak: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Je komt uit op €125 op jaarbasis (gasprijzen juli 2024). De gasprijs stijgt, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Vat inhoudHoeveelheid collectorenGeschatte kosten Besparing p/jaar
100 liter1€2.150 – €2.550€45
100 liter2€2.850 – €3.025€90
200 liter2€3.225 – €3.925€140
300 liter3€4.475 – €5.100€165
zonneboiler-kopen-leiderdorp

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Van belang zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Op die manier is het duidelijk naar wie de specificaties verstuurd zal worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is nodig om na te gaan hoeveel elektriciteit + gas je op dit moment verbruikt. Middels deze statistieken kan de vakman een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Woningtypering

  Benoem kenmerken van uw woning. Van belang zijn de omvang en de mate van isolatie. Relevant is ook het soort dak (schuin of plat) en de totale dakoppervlakte.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Waar ben je precies naar op zoek? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combiketel inclusief zonnepanelen? Omschrijf daarnaast welke milieuvriendelijke oplossingen er aanwezig zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Voeg een persoonlijke noot toe, en druk op verstuur. Jij ontvangt binnen een week een duidelijke offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Leiderdorp (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze subsidie is in 2017 verder verruimd. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan deze aanvragen. Op de site van RVO download u een apparatenlijst met een compleet overzicht. Alle producten die worden genoemd bieden een tegemoetkoming. De subsidies variëren van €400 tot €1700. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Leiderdorp

 • Hetzonneboilerhuis (set 60 +SO.500), vermogen 3506 [KW], €2384 subsidie.
 • Hetzonneboilerhuis (set 60 + HYG1K.150), vermogen 3125 [KW], €2125 subsidie.
 • Trendy Eco (2x vlakke plaat 2.15 + 300L), vermogen 1614 [KW], €1098 subsidie.

Naast de welbekende ISDE-subsidie van het RVO biedt de gemeente Leiderdorp een groene lening of kleine subsidie. Doorzoek www.leiderdorp.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Leiderdorp aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Is het dak geschikt voor plaatsing? Op dat moment is zonneboiler + zonnepanelen combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler regelt het warme tapwater en voorziet in de verwarming van de woning (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je verbruikt meer kWh stroom. Je elektriciteit kan je met zonnepanelen zelf genereren. Daarnaast zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Leiderdorp!

 • De warmtepomp: onttrekt energie via de directe omgeving.
 • Pelletketel & Pelletkachel: zonder gas toch een warme woning. Je stookt op houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een klein gedeelte van een kamer. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Restwarmte in samenwerking met bijv. een fabriek. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!