Zonneboiler Leidschendam-Voorburg

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Meer weten over een zonneboiler in Leidschendam-Voorburg? Aan de hand van een zonneboiler systeem genereer je warm water met behulp van de zon. Je bespaart ongeveer de helft op je kosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke systeem wordt gevormd door twee aspecten: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een warm-water voorraad buffersysteem. Met behulp van onze tool tref je praktische gegevens die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Leidschendam-Voorburg.

zonneboiler systeem installeren in 2271

 • Een zonneboiler is een interessante manier om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €3400.
 • Subsidies lopen op tot wel €1800.
 • Een alledaags gezin in Leidschendam-Voorburg gebruikt 1230 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 15%. Dat komt overeen met forse besparing van wel €95 per jaar.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteLeidschendam-Voorburg
Postcode2271
Netnummer070 (+3170)
Gasverbruik M31230 M3
Stroomverbruik kWh2570 kWh
Gemiddelde energierekening€138,00

Een zonneboiler installateur in Leidschendam-Voorburg vergelijken

Het leeuwendeel van onze energierekening is puur gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en voor warm water om te douchen. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en ga in zee met een geschikte zonneboiler installateur in Leidschendam-Voorburg! Geholpen door onze vergelijker bekijk je simpel en snel een competente installateur uit de buurt. Daarnaast bestaat er het Energieloket van de gemeente Leidschendam-Voorburg. Of surf naar de website echteinstallateur.nl voor een database met eerlijke installatiebedrijven uit jouw provincie. Onderstaand vind jij belangrijke zaken.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een goede zonneboiler moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Wees scherp op referenties en kleine lettertjes (certificaten). Onder andere Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, Solar Keymark, Sterkin, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Dat werkt op de volgende manier: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Door middel van warm zonlicht wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Gebruikmakend van het gesloten systeem gaat de warme vloeistof naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). Wanneer de zon amper schijnt haalt het water niet de gewenste temperatuur. Dan is er de naverwarmer (gasgestookte ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dat is mogelijk. De zonneboiler combiketel is een combi van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Deze duurzame installatie voorziet in warm tapwater en verwarming (CV-installatie). Dit duurzame systeem bestaat uit geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een pomp. Is er (in de winter) weinig zon? In dat geval is de CV-brander nodig. Bovenal een rendabele oplossing voor grotere huishoudens met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor mensen die veel warm water uit de kraan halen. Wegens scherpe prijzen, ISDE subsidie, de potentiële gasbesparing en minder CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Leidschendam-Voorburg. Deze oplossing is nog energiezuiniger als je het combineert met een innovatieve warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

In de eerste plaats is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, dat valt dus best wel mee. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Verder moet er ruimte zijn voor het buffervat. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Vandaag zijn er structuren met een warm-water buffervat geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De verwachte kosten zonneboiler Leidschendam-Voorburg schommelen tussen de €2600 en €3100, met montage. Dit milieuvriendelijke product heeft een geschatte levensduur van om en nabij de 25 jaar. Het tarief wordt vastgesteld door de hoeveelheid zonnecollectoren, de eigenschappen van het voorraadvat, de plaatsingskosten en onderhoud. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een tegemoetkoming vanuit de overheid. Op onze website check jij meer details.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In de tabel hieronder lees je voor verscheide situatiesde totaalprijs en besparing op jaarniveau. Hoe hoger je verbruik van het warme water, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Een regulier huishouden verbruikt circa 50 liter p.p.p.d. Experts zeggen vaak: een gezin van 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dat resulteert in €145 op jaarbasis (gasprijs juni 2024). Het gastarief gaat toenemen, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenVerwachte kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.400 – €2.525€55
100 liter2€2.825 – €3.025€80
200 liter2€3.100 – €3.900€140
300 liter3€4.425 – €5.150€165
zonneboiler-kopen-leidschendam-voorburg

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  In de basis zijn dit voor- en achternaam + contactgegevens. Daarmee is het helder naar wie de productinfo toegezonden zal worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is van belang om onderzoek te doen naar hoeveel gas + elektra er op je aansluiting verbruikt wordt. Aan de hand van deze gegevens kan de specialist een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Type woning

  Beschrijf uw huis. Denk aan aantal kamers en leeftijd woning / mate van isolatie. Interessant is ook wat voor dak het huis heeft en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of soms een combiketel inclusief zonnepanelen? Vertel ook welke milieuvriendelijke oplossingen er in jouw huis staan (denk aan een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en verzend het formulier. U ontvangt binnen een paar dagen een heldere offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Leidschendam-Voorburg (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze mogelijkheid is 2 jaar geleden verbreed. Iedere Nederlander die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan vragen om een vergoeding. Op de site van RVO is een apparatenlijst te vinden met toegewezen modellen. Alle systemen op deze lijst komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies lopen al gauw op van €475 tot €1175. Let op de volgende regels:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en de factuur moet beschikbaar zijn
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Leidschendam-Voorburg

 • Hetzonneboilerhuis (set 75 + HYG1.800 okoline-profi), vermogen 3745 [KW], €2547 subsidie.
 • Econo (M18HPCPC-300-HHB1), vermogen 1734 [KW], €1179 subsidie.
 • Trendy Eco (3x vlakke plaat 2.15 + 500L), vermogen 2743 [KW], €1865 subsidie.

Buiten de landelijke subsidie geeft de gemeente Leidschendam-Voorburg mogelijkerwijs een speciele lening. Zie www.leidschendam-voorburg.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Leidschendam-Voorburg aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In deze situatie zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker te overwegen. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (bij een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je verbruikt wel meer stroom. Deze elektriciteit kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Tevens vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Leidschendam-Voorburg!

 • Een warmtepomp: haalt warmte uit bijv. de omgeving.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een afgebakende plek in huis. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Maakt gebruik van restwarmte van o.a. productiebedrijven. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente