Zonneboiler Voorburg

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een zonneboiler in Voorburg? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem maak je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt circa de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Het product wordt opgebouwd door 2 aspecten: de zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Aan de hand van deze website tref je accurate raadgeving aangaande een zonneboiler kopen in Voorburg.

zonneboiler systeem installeren in 2271

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €3300.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1900.
 • Een standaard woning in Leidschendam-Voorburg stookt 1230 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 19%. Dat komt overeen met aantrekkelijke kostenbesparing tot €55 per jaar.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteLeidschendam-Voorburg
Postcode2271
Netnummer070 (+3170)
Gasverbruik M31230 M3
Stroomverbruik kWh2570 kWh
Gemiddelde energierekening€138,00

Een zonneboiler installateur in Voorburg vergelijken

Een steeds groter deel van onze energierekening heeft te maken met gasverbruik. Voor de verwarming en uiteraard voor warm water uit de kraan. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en maak een keuze voor een goede zonneboiler installateur in Voorburg! Via zonneboilerrevolutie.nl achterhaal je probleemloos een vakbekwame installateur die actief is in jouw plaats. En andere mogelijkheid is het Energieloket, een initiatief van de gemeente Leidschendam-Voorburg. Of surf naar Qbis.nl voor informatie over eerlijke installateurs in de buurt. Bijgaand bekijk jij belangrijke zaken.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Zo heb je altijd een referentie.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een dergelijk systeem moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Vraag ook om reviews en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Denk aan Solar Keymark, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector gebruikt zonne-energie om water op te warmen. Beschrijving van de werking: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Via warm zonlicht kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. D.m.v. het gesloten systeem wordt deze warmte overgebracht naar een warm-water buffervat. In de koudere maanden wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. In zo’n geval gebruikt het systeem de naverwarmer (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit behoort tot de mogelijkheden. Zo’n zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen jouw zonneboiler met een HR-ketel. Deze milieuvriendelijke installatie is er voor 2 zaken: warm tapwater (douche, keuken) en uiteraard centrale verwarming. Dit milieuvriendelijke systeem wordt gevormd door geïntegreerde cv brander, een pomp, zonnecollectoren en een buffervat voor opslag warm water. Een gebrek aan zonnewarmte? In een dergelijke situatie zorgt de CV-brander voor de rest. Bijzonder aantrekkelijk voor huishoudens van minimaal 4 mensen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is met name relevant voor consumenten met een grote vraag naar warm water. Wegens dalende prijzen, ISDE subsidie, een betaalbare energienota en gereduceerde CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Voorburg. Deze oplossing kan nog duurzamer zijn i.c.m. een (hybride) warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Als eerste moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn gemiddelde 4 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Natuurlijk is er nog het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Vandaag de dag zijn er structuren met het voorraadvat voor warm water die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De actuele kosten zonneboiler Voorburg liggen tussen de €2400 en €4200, met installatie inclusief. Dit product heeft een typische levensduur van gewoonlijk 25 jaar. De feitelijke prijs kan men berekenen met de zonnecollector specificaties, de capaciteit van het buffervat voor warm tapwater, de plaatsingskosten en onderhoud. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een mooie subsidie. Op deze pagina lees jij een nadere toelichting.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In het volgende schema tref jij voor verscheide mogelijkheden de kosten en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, hoe interessanter de besparing. Een regulier huishouden verbruikt dagelijks 50 liter per dag (p.p). Vuistregel: een 4-persoons huishouden bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dat resulteert in €170 per jaar (energieprijzen april 2024). Gas wordt duurder, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud vatAantal collectorenGeschatte investering Jaarlijkse besparing
100 liter1€2.100 – €2.700€45
100 liter2€2.775 – €3.025€85
200 liter2€3.150 – €3.875€130
300 liter3€4.575 – €5.100€190
zonneboiler-kopen-voorburg

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  In de basis zijn dit adres en contactgegevens. Zo weten we naar wie de informatie verstuurd moet worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is van belang om inzicht te hebben in hoeveel gas en elektra het huis per jaar nodig heeft. Via deze statistieken kan de installateur een voorstel op maat bieden.

 3. Type huis

  Definieer uw woning eigenschappen. Wat belangrijk is zijn de grootte en wat er aan isolatie is gedaan. Vergeet ook niet het dak (plat of schuin) te omschrijven en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Waar ben je precies naar op zoek? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of misschien een combiketel inclusief zonnepanelen? Verstrek ook details over welke CO-2 besparende producten er aanwezig zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en klik op versturen. Jij krijgt zeer binnenkort een gespecificeerde offerte bij een zonneboiler monteur in Voorburg (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze tegemoetkoming is recent verder verruimd. Iedereen die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan hiervan gebruik maken. Op RVO.nl kan men een apparatenlijst vinden met alle zonneboilers. Alle systemen op deze lijst zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies wisselen tussen de €625 tot wel €1175. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Voorburg

 • Nefit (SolarLine 3-300 II HotTop), vermogen 3041 [KW], €2068 subsidie.
 • S.Smit Solar Multisystems (Atag Solar Coll 7,5m2- Oeg HSP1 800), vermogen 2895 [KW], €1969 subsidie.
 • Solar2all (HP90HE/500B/PWM), vermogen 3874 [KW], €2634 subsidie.

Naast de reeds besproken subsidieregeling levert de gemeente Leidschendam-Voorburg mogelijk nog een extra vergoeding. Zie www.leidschendam-voorburg.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Voorburg aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Heb jij een groot dakoppervlak? Dan zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker te overwegen. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en voorziet in de verwarming van de woning (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je stroomverbruik stijgt. De elektriciteit kan je met zonnepanelen zelf genereren. Tevens kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Voorburg!

 • De warmtepomp: genereert warmte uit o.a. de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletkachel / Pelletketel: duurzaam verwarmen zonder gas. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood panelen: faciliteert warmte middels straling op een afgebakende plek in huis. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van o.a. industriële ondernemingen. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!