Zonneboiler Leidschendam

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Overweeg jij een zonneboiler in Leidschendam? Middels een zonneboiler systeem maak je warm water op zonne-energie. Je bespaart plusminus de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit duurzame product bestaat uit twee zaken: een zonnecollector op het dak en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. D.m.v. deze pagina doorzoek je samengestelde informatie over een zonneboiler kopen in Leidschendam.

zonneboiler systeem installeren in 2261

 • Een zonneboiler is een slimme manier om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €2900.
 • De subsidies lopen op tot €1800.
 • Een doorsnee huishouden in Leidschendam-Voorburg verbruikt 1230 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 11%. Dit mondt uit in een leuke kostenbesparing van wel €105 op jaarbasis.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteLeidschendam-Voorburg
Postcode2261
Netnummer070 (+3170)
Gasverbruik M31230 M3
Stroomverbruik kWh2570 kWh
Gemiddelde energierekening€138,00

Een zonneboiler installateur in Leidschendam vergelijken

Het grootste deel van onze energierekening wordt veroorzaakt door gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en uiteraard voor warm water uit de kraan. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en ga in zee met een vakbekwame zonneboiler installateur in Leidschendam! Geholpen door zonneboilerrevolutie.nl check je zonder problemen een goede installateur in jouw eigen regio. Informeer ook eens bij het Energieloket van de gemeente Leidschendam-Voorburg. Of klik door naar de website Qbis.nl voor actuele overzichten met goede installateurs in je omgeving. In onderstaande box check jij enkele adviezen.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Zo’n systeem gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Bekijk ook reviews en certificering. Bekijk eens Zonnekeur, Sterkin, Solar Keymark, KviNL, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)gebruikt warmte uit zonlicht en zit dit uiteindelijk om in warm water. Op welke manier ontstaat warmte? De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Door warme lucht (zon) kan het wel 90 graden worden. Aan de hand van het buizensysteem wordt deze warmte overgebracht naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. In de winter wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. In dat geval hebben we dan een naverwarmer (meestal de CV-ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Zoek jij een zonneboilercombi? Ook dat kan. Een zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Het product is toepasbaar voor je tapwaterbehoefte en verwarming (CV-installatie). Deze installatie wordt gekenmerkt door zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander, een pomp en een buffervat. Is er een gebrek aan zonne-energie? In een dergelijke situatie is de CV-brander nodig. In de eerste plaats toegepast door bovengemiddelde woningen die beschikken over vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is met name relevant voor huizen met een hoog warmwater-gebruik. Dankzij scherpe prijzen, aantrekkelijke subsidie, een betaalbare energienota en minder CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Leidschendam. Deze setup is nog energiezuiniger als je het combineert met een innovatieve warmtepomp met zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

In de basis moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn gemiddelde 4 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Ook is er nog het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. In april 2024 zijn er systemen met een voorraadvat verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De meest recente kosten zonneboiler Leidschendam variëren tussen €2525 en €3750, inclusief plaatsing. Dit milieuvriendelijke systeem kan worden gebruik voor gewoonlijk 25 jaar. De investering wordt vastgesteld door de hoeveelheid zonnecollectoren, het volume van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, en de installatie- plus onderhoudskosten. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een stukje subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl bekijk jij uitgebreide info.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In het volgende schema ontdek jij voor enkele scenario’sde aanschafprijzen en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Ga uit van een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. In de basis zeggen we: een huishouden van 4 personen bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Omgerekend €145 op jaarbasis (gasprijzen april 2024). Men verwacht dat gas duurder wordt, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud vatCollectorenVerwachte prijsJaarlijkse besparing
100 liter1€2.250 – €2.625€50
100 liter2€2.825 – €3.075€75
200 liter2€3.300 – €4.000€115
300 liter3€4.550 – €5.400€190
zonneboiler-kopen-leidschendam

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Denk aan adres en contactgegevens. Belangrijk, want zo is het voor ons duidelijk naar wie de productinfo aangeleverd zal worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is van belang om inzicht te hebben in hoeveel elektra & gas de woning per jaar verbruikt. Geholpen door deze gegevens kan de specialist een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Beschrijf de woning

  Benoem kenmerken van uw woning. Je kunt denken aan de inhoud en de staat van de isolatie. Interessant is ook wat voor dak het huis heeft en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of misschien een combiketel inclusief zonnepanelen? Geef aan welke alternatieve energiesystemen er beschikbaar zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en druk op de versturen-knop. Je ontvangt binnen een paar dagen een gespecificeerde offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Leidschendam (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze regeling is twee jaar geleden verder verhoogd. Iedere consument die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan een verzoek indienen. Op RVO.nl is een apparatenlijst te vinden met alle zonneboilers. Alle merken die benoemd worden zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies schommelen tussen de €875 tot €1300. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Leidschendam

 • Nefit (SolarLine 2-120 II HotTop), vermogen 1832 [KW], €1246 subsidie.
 • Hetzonneboilerhuis (set 90 + HYG1K.500), vermogen 3506 [KW], €2384 subsidie.
 • Solar2all (HP75HE/500/PWM), vermogen 3712 [KW], €2524 subsidie.

In aanvulling op de interessante ISDE-regeling geeft de gemeente Leidschendam-Voorburg een speciale duurzaamheidslening of regeling. Surf naar www.leidschendam-voorburg.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Leidschendam aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? Goed nieuws, want dan is zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker te overwegen. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en draagt zorg voor een (CV) warm huis (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Het gasverbruik daalt flink, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Je stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Daarbij zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Leidschendam!

 • De warmtepomp: onttrekt energie uit bijv. de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een klein gedeelte van een kamer. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van o.a. een fabriek. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!