Zonneboiler Lisserbroek

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een zonneboiler in Lisserbroek? Door middel van een zonneboiler systeem genereer je feitelijk gratis warm water. Je bezuinigt grofweg 50% van de energiekosten voor warm water. De installatie wordt opgebouwd door twee delen: natuurlijk een zonnecollector en een buffervat voor warm tapwater. Middels zonneboilerrevolutie.nl lees jij uitgebreide info die helpen bij een zonneboiler kopen in Lisserbroek.

zonneboiler systeem installeren in 2165

 • Een zonneboiler is een handige manier om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • De gemiddelde kosten bedragen €2500.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1550.
 • Een gemiddeld gezin in Haarlemmermeer verbruikt 1260 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 12%. Concreet: een interessante besparing van +/- €95 per jaar.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
Postcode2165
Netnummer0252 (+31252)
Gasverbruik M31260 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Een zonneboiler installateur in Lisserbroek vergelijken

Veruit het grootste deel van een gemiddelde energierekening is puur gasverbruik. Voor de basisverwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en ga voor een betrouwbare zonneboiler installateur in Lisserbroek! Dankzij de zonneboiler-vergelijker tref je snel een goede installateur uit de buurt. Informeer ook eens bij het Energieloket, een initiatief van de gemeente Haarlemmermeer. Of check de website echteinstallateur.nl waar je een database treft met geschikte installatiebedrijven uit jouw provincie. In de volgende paragraaf achterhaal jij diverse aanbevelingen.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een installatie moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Houd ook rekening met referenties en certificering. Dit zijn o.a. VCA, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte om water te verwarmen. De werking is als volgt: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Door de zonneschijn kan het wel 90 graden worden. Door het leidingstelsel wordt de vloeistof getransporteerd naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). In de koudere maanden wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Dan biedt de naverwarmer ondersteuning (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Een zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. De installatie wordt gebruikt voor heet water in huis en de centrale verwarming. Deze duurzame installatie bevat o.a. een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en een pomp. Een periode met weinig zonlicht? In een dergelijke situatie is de CV-brander nodig. Met name toepasbaar op grote woningen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

Een zonneboiler is heel interessant voor huizen met een hoog warmwaterverbruik. Door o.a. interessante aanschafprijzen, hoge tegemoetkomingen, een forse besparing en beperkte CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Lisserbroek. Dit systeem rendeert ook uitstekend samen met een warmtepomp installatie met zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Als randvoorwaarde moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De heat pipes of de vlakke plaat collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Daarnaast heb je ruimte nodig voor het buffervat voor warm tapwater. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Hedendaags zijn er installaties met het buffervat voor warm tapwater geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De huidige kosten zonneboiler Lisserbroek zitten gemiddeld tussen €2950 en €3000, inclusief installeren. Dit milieuvriendelijke systeem heeft een typische levensduur van om en nabij de 25 jaar. De uiteindelijke prijs wordt gebudgetteerd middels de zonnecollector specificaties, het volume van het voorraadvat voor warm water, het onderhoud en de installatie prijzen. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een duurzaamheidssubsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl vind jij uitgebreide info.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In de tabel hieronder vind je voor verschillende mogelijkheden de aanschafprijzen en een indicatie van de besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, des te interessanter een zonneboiler is. Houd rekening met een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. Experts zeggen vaak: een familie met 4 personen bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dit is circa €150 op jaarbasis (gasprijs april 2024). De prijs voor gas neemt toe, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud vatHoeveelheid collectorenRealistische kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.000 – €2.600€65
100 liter2€2.775 – €3.150€95
200 liter2€3.125 – €3.950€110
300 liter3€4.575 – €5.050€195
zonneboiler-kopen-lisserbroek

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  We vragen om naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Daarmee weten wij ook naar wie de info toegezonden mag worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is belangrijk om na te gaan hoeveel elektra + gas er verbruikt wordt. Op basis van deze gegevens kan de expert inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Beschrijf de woning

  Definieer uw woning eigenschappen. Denk aan leefruimte (m2) en de isolatiewaarden. Belangrijk daarbij is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combiketel inclusief zonnepanelen? Geef aan of er ook andere duurzame energiebronnen beschikbaar zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Voeg een persoonlijke noot toe, en verstuur jouw aanvraag. U ontvangt snel een gespecificeerde offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Lisserbroek (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze is twee jaar geleden verbreed. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, heeft hier recht op. Via RVO.nl is een apparatenlijst te vinden met alle merken en modellen. Alle systemen op deze lijst zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies liggen zo tussen de €950 tot €1325. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Lisserbroek

 • Enerqy Master (EM-TWL zonneboiler TPW 60T/S500L-1), vermogen 2866 [KW], €1949 subsidie.
 • Viessmann (Vitosol 200hp-cv-400E), vermogen 1632 [KW], €1110 subsidie.
 • Solar2all (HP50HE/300/PWM), vermogen 2302 [KW], €1565 subsidie.

Buiten de reeds besproken subsidieregeling geeft de gemeente Haarlemmermeer een speciale lokale tegemoetkoming. Ga naar www.haarlemmermeer.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Lisserbroek aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Heb je genoeg dakoppervlak? In dat geval is zonneboiler + zonnepanelen combineren echt een prima optie. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en voorziet jou van een verwarmde woning (als je kiest voor een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. De stroom kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Bovendien vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Lisserbroek!

 • Een warmtepomp: onttrekt energie uit bijvoorbeeld de omgeving.
 • Pelletkachel / Pelletketel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Je stookt op houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een geselecteerde positie in je woning. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Toevoer restwarmte uit processen van bijv. industriële ondernemingen. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!