Zonneboiler Buitenkaag

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een zonneboiler in Buitenkaag? Dankzij het zonneboiler systeem maak je warm water met behulp van de zon. Je bespaart grofweg de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit duurzame product wordt gevormd door 2 onderdelen: natuurlijk een zonnecollector en een buffervat voor warm tapwater. Dankzij zonneboilerrevolutie.nl check je waardevolle toelichtingen die helpen bij een zonneboiler kopen in Buitenkaag.

zonneboiler systeem installeren in 2158

 • Een zonneboiler is een populaire manier om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • Reken op gemiddelde kosten van €4800.
 • De subsidies lopen op tot €1500.
 • Een doorsnee huishouden in Haarlemmermeer gebruikt 1260 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 17%. Dit betekent een leuke kostenbesparing van wel €135 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
Postcode2158
Netnummer0252 (+31252)
Gasverbruik M31260 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Een zonneboiler installateur in Buitenkaag vergelijken

Het belangrijkste deel van een gemiddelde energierekening is puur gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en voor warm water uit de kraan. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en ga voor een erkende zonneboiler installateur in Buitenkaag! Door middel van deze website check je eenvoudig een competente installateur die actief is in jouw plaats. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket, een initiatief van de gemeente Haarlemmermeer. Of klik door naar de website Qbis.nl voor lijstjes met competente installateurs in je omgeving. In de volgende paragraaf check jij enkele tips waar je op moet letten.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een goede zonneboiler wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Check ook op beoordelingen en voorwaarden (keurmerken). Dit zijn o.a. Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Sterkin, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht om water te verwarmen. Op welke manier ontstaat warmte? In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Via warm zonlicht kan het wel 90 graden worden. Middels de leidingen pompt het systeem de warme vloeistof naar een warm-water buffervat. In de herfst en winter wordt het water niet warm genoeg. In dat geval dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (meestal de CV-ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Liever een zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. De dergelijke zonneboiler combiketel is een koppeling van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Dit milieuvriendelijke product is er voor 2 zaken: je watervoorziening en verwarming (CV-installatie). Dit milieuvriendelijke systeem houdt in: zonnecollectoren, een pomp, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Een periode met weinig zonlicht? In dat geval zorgt de CV-brander voor de rest. In de eerste plaats een rendabele oplossing voor grotere huizen die verwarmen middels vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor woningen die veel warm water gebruiken. Omwille van lagere prijzen, RVO subsidie, de potentiële gasbesparing en beperkte CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Buitenkaag. Deze installatie wordt soms ook geïntegreerd met een warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Als randvoorwaarde moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De collectors zijn gemiddelde 4 m2, dat valt dus best wel mee. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Tevens hebben we nog het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Hedendaags zijn er structuren met een warm-water buffervat geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De verwachte kosten zonneboiler Buitenkaag komen gemiddeld uit tussen €2900 en €3500, met montage. Deze milieuvriendelijke installatie heeft een typische levensduur van doorgaans 23 tot 27 jaar. De prijs is gebaseerd op de zonnecollector specificaties, de specificaties van het voorraadvat voor heet water (buffervat), de montage en installatiekosten. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een interessante subsidie. Verderop vind je een gedetailleerde omschrijving.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave vind je voor velerlei omstandigheden de kostprijs en gemiddelde besparing per jaar. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, dan wordt de investering rendabeler. Houd rekening met een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. In principe is het zo: een gezin van 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit komt neer op €110 op jaarbasis (gasprijs juni 2024). De prijs van aardgas neemt toe, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud buffervatAantal collectorenGemiddelde kostenBesparing p/jaar
100 liter1€2.250 – €2.675€40
100 liter2€2.900 – €3.150€100
200 liter2€3.100 – €3.800€125
300 liter3€4.525 – €5.200€175
zonneboiler-kopen-buitenkaag

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Denk aan naam, e-mailadres en adresgegevens. Belangrijk, want zo komen wij erachter naar wie de productinfo verstuurd mag worden. Je ontvangt een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is belangrijk om inzicht te hebben in hoeveel elektra & gas je op dit moment verbruikt. Met deze data kan het installatiebedrijf een goed advies geven.

 3. Woningtypering

  Specificeer type woning. Denk aan de inhoud en of de woning goed geïsoleerd is. Goed om te noemen is ook het dak (plat of schuin) te omschrijven en de beschikbare dakruimte.

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of soms een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Vertel ook welke CO-2 besparende producten er voorhanden zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en verzend het formulier. Je ontvangt binnen afzienbare tijd een maatwerk offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Buitenkaag (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze regeling is in 2017 verbreed. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan het aanvraagformulier indienen. Via de overheid (RVO) is een apparatenlijst te vinden met een compleet overzicht. Alle merken die hierop staan zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies liggen tussen de €850 tot €1150. Let op de volgende regels:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Buitenkaag

 • Enerqy Master (EM-TWL zonneboiler TPW 50T/S400L-1), vermogen 1796 [KW], €1221 subsidie.
 • Viessmann (Vitosol 200hp-t-200), vermogen 1394 [KW], €948 subsidie.
 • Solar2all (HP40/250/PWM), vermogen 2120 [KW], €1442 subsidie.

Buiten de genoemde ISDE-subsidieverschaft de gemeente Haarlemmermeer een speciale duurzaamheidslening of regeling. Surf naar www.haarlemmermeer.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Buitenkaag aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? Dan is zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker te overwegen. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en regelt de centrale verwarming (als je kiest voor een zonneboiler combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je verbruikt meer kWh stroom. Je elektriciteit kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Daarbij zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Buitenkaag!

 • Een warmtepomp: genereert energie uit bijvoorbeeld de directe omgeving.
 • Pelletkachel & Pelletketel: duurzaam verwarmen zonder gas. Het systeem draait op speciale houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een klein gedeelte van een kamer. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van bijv. een industrieterrein. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!