Zonneboiler Nieuw-Vennep

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Nieuw-Vennep? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem heb je warm water op zonne-energie. Je bezuinigt circa de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Deze duurzame installatie komt tot stand door twee toepassingen: natuurlijk een zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Middels onze tool bekijk je veelzijdige aanbevelingen die helpen bij een zonneboiler kopen in Nieuw-Vennep.

zonneboiler systeem installeren in 2151

 • Een zonneboiler is een handige manier om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • De gemiddelde kosten bedragen €2500.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €800.
 • Een alledaags huishouden in Haarlemmermeer verbruikt 1260 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 12%. Dat komt overeen met flinke geldbesparing van wel €135 per jaar.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
Postcode2151
Netnummer0252 (+31252)
Gasverbruik M31260 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Een zonneboiler installateur in Nieuw-Vennep vergelijken

Het belangrijkste deel van de jaarlijkse energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de verwarming en voor warm water uit de kraan. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en ga voor een geschikte zonneboiler installateur in Nieuw-Vennep! Door gebruik te maken van de zonneboiler-vergelijker bekijk je probleemloos een vakbekwame installateur werkzaam in jouw omgeving. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Haarlemmermeer. Of probeer Qbis.nl of Kvinl.nl voor actuele overzichten met erkende installateurs uit de buurt. Onderstaand lees je belangrijke zaken.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een zonneboiler gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Wees scherp op reviews en relevante keurmerken. Denk aan Zonnekeur, Solar Keymark, VCA, Sterkin, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht om warm tapwater te realiseren. Beschrijving van de werking: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Door de zonneschijn kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Gebruikmakend van het buizensysteem wordt deze warmte overgebracht naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. In koude maanden wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Gelukkig springt de naverwarmer bij (meestal de CV-ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. De zonneboiler combiketel is een slimme combi van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Deze milieuvriendelijke installatie voorziet in warm tapwater (douche, keuken) en verwarming (CV-installatie). Deze installatie wordt gevormd door een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, een pomp en 1 of meer zonnecollectoren. Is er niet genoeg zonne-energie? Op dat moment heb je de (ingebouwde) CV-brander. Met name relevant voor grote woningen die vloerverwarming gebruiken.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler wordt aangeraden voor huizen met een hoog warmwaterverbruik. Door o.a. beperkte aanschafkosten, RVO subsidie, een forse besparing en beperkte CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Nieuw-Vennep. Deze installatie kan je ook gebruiken samen met een warmtepomp of zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Vanzelfsprekend moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. Deze krachtige collectors zijn 2 – 5 m2 groot, in de regel is dit dan ook geen probleem. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Natuurlijk heb je ruimte nodig voor het buffervat t.b.v. verwarmd water. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Vandaag zijn er constructies met het buffervat onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De geschatte kosten zonneboiler Nieuw-Vennep schommelen tussen de €2975 en €4000, waarbij installatie is inbegrepen. Deze installatie kan worden gebruik voor om en nabij de 25 jaar. De feitelijke prijs is gebaseerd op de grootte van de zonnecollectors, de grootte van een warm-water buffervat, en de installatie- plus onderhoudskosten. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een interessante subsidie. Op deze pagina lees je meer specificaties.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In het volgende overzicht vind jij voor een aantal gevallen de kostprijzen en een indicatie van de besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, dan wordt de investering rendabeler. Ga uit van een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. Experts zeggen vaak: een gezin van 4 personen bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dit is circa €70 per 12 maanden (gasprijzen juli 2024). De prijs van aardgas neemt toe, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Vat inhoudAantal collectorenRealistische prijsJaarlijkse besparing
100 liter1€2.350 – €2.600€60
100 liter2€2.925 – €3.025€90
200 liter2€3.175 – €3.850€130
300 liter3€4.475 – €5.250€175
zonneboiler-kopen-nieuw-vennep

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  We vragen om voor- en achternaam + contactgegevens. Op die manier weten wij ook naar wie de benodigde info verstuurd zal worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is van belang om na te gaan hoeveel stroom & gas de woning per jaar verbruikt. Met het energieverbruik kan de installateur bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Soort woning

  Beschrijf de woning. Wat belangrijk is zijn de omvang en welke isolatie er is aangebracht. Belangrijk daarbij is ook het type dak en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Naar welke opties kijk je specifiek? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of misschien een combiketel inclusief zonnepanelen? Schets tevens welke CO-2 besparende producten er geplaatst zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en druk op de versturen-knop. Je ontvangt binnen een week een persoonlijke offerte via een zonneboiler monteur in Nieuw-Vennep (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze is in 2017 verder verhoogd. Iedereen die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan een verzoek indienen. Op de website van RVO staat een apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle producten die benoemd worden bieden een tegemoetkoming. De subsidies lopen al gauw op van €975 tot €1200. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Nieuw-Vennep

 • Enerqy Master (EM-TWL zonneboiler TPW 20T/S200L-1), vermogen 1089 [KW], €741 subsidie.
 • 123-Kaminofen (1CPC18+HSP1 200L), vermogen 1696 [KW], €1153 subsidie.
 • HRsolar (Hrs300/1,6), vermogen 948 [KW], €945 subsidie.

Behalve deze subsidie op landelijk niveau verstrekt de gemeente Haarlemmermeer soms een extra tegemoetkoming. Check www.haarlemmermeer.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Nieuw-Vennep aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Voldoende ruimte op je dak? Dan is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler een perfecte keuze. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en draagt zorg voor de verwarming van je huis (bij een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Stroom kan je met zonnepanelen zelf genereren. Eveneens zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Nieuw-Vennep!

 • Warmtepomp: onttrekt warmte uit bijvoorbeeld de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Je stookt op houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • Infrarood panelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een bepaalde plek in je woning. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van een industrieterrein. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!