Zonneboiler Beinsdorp

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Direct een zonneboiler aanschaffen in Beinsdorp? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem genereer je in de zomer gratis warm water. Je bespaart circa de helft op je kosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke systeem wordt gevormd door 2 toepassingen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Middels zonneboilerrevolutie.nl lees jij actuele toelichtingen die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Beinsdorp.

zonneboiler systeem installeren in 2144

 • Een zonneboiler is een handige manier om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • De gemiddelde kosten bedragen €4000.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1600.
 • Een gemiddeld huishouden in Haarlemmermeer gebruikt 1260 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 12%. Dit mondt uit in een interessante besparing van +/- €75 per jaar.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
Postcode2144
Netnummer0252 (+31252)
Gasverbruik M31260 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Een zonneboiler installateur in Beinsdorp vergelijken

Een steeds groter deel van de jaarlijkse energiekosten is puur gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en voor warm water uit de kraan. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en selecteer een geschikte zonneboiler installateur in Beinsdorp! Dankzij onze tool ontdek je zonder problemen een goede installateur werkzaam in jouw omgeving. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket, een initiatief van de gemeente Haarlemmermeer. Of ga naar de website echteinstallateur.nl voor een schema met ervaren installateurs in de buurt. In onderstaande box ontdek je nog wat adviezen.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een dergelijk systeem moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Check ook op referenties en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Je kunt denken aan Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Sterkin, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Dat werkt op de volgende manier: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. D.m.v. zonnewarmte kan de vloeistof wel 90 graden worden. Door middel van het modulaire systeem pompt het systeem de warme vloeistof naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Van november tot en met februari zal het systeem niet warm genoeg worden. Geen nood, dan is er de naverwarmer (de traditionele ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit behoort tot de mogelijkheden. De zonneboiler combiketel is een slimme combi van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Deze duurzame installatie is toepasbaar voor je watervoorziening en natuurlijk een warm huis (CV). Dit milieuvriendelijke systeem bestaat uit zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander, een pomp en een buffervat. Is er (in de winter) weinig zon? In dat geval kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Bovenal toepasbaar op grote woningen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is met name relevant voor huizen die relatief veel warm water gebruiken. Vanwege interessante aanschafprijzen, aanlokkelijke subsidies, een interessante besparing en minder uitstoot van CO-2 zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Beinsdorp. Deze setup kan je ook gebruiken samen met een lucht-water warmtepomp plus zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Als eerste is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Verder moet je rekening houden met het voorraadvat. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Op dit moment zijn er constructies met een warm-water voorraad buffersysteem die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De verwachte kosten zonneboiler Beinsdorp zitten gemiddeld tussen €2500 en €4200, inclusief plaatsing. Dit duurzame product kan worden gebruik voor een periode van plus minus 24 tot 26 jaar. De uiteindelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. de zonnecollector specificaties, de capaciteit van een warm-water voorraad buffersysteem, de plaatsingskosten en onderhoud. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een interessante subsidie. Op deze pagina vind je een nadere toelichting.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In onderstaande lijst tref je voor een variatie aan omstandigheden de investering en mogelijke besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, des te interessanter een zonneboiler is. Een doorsnee gezin verbruikt ongeveer 50 liter per persoon. We hanteren standaard: een 4-persoons huishouden bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Omgerekend €160 per jaar (gasprijzen juli 2024). Men verwacht dat gas duurder wordt, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenRealistische prijsBesparing p/jaar
100 liter1€2.050 – €2.500€60
100 liter2€2.800 – €3.025€105
200 liter2€3.100 – €3.825€125
300 liter3€4.425 – €5.250€180
zonneboiler-kopen-beinsdorp

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  In de basis zijn dit jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Zo is het helder naar wie verdere info verzonden moet worden. Binnen een week krijg je een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is noodzakelijk om onderzoek te doen naar hoeveel gas & stroomer in het huishouden gebruikt wordt. Door deze data kan het betreffende bedrijf een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Type huis

  Eigenschappen van de woning ingeven. Denk aan de omvang en welke isolatie er is aangebracht. Vergeet ook niet wat voor dak het huis heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Wat moet er exact voor installatie komen? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of eerder een combiketel inclusief zonnepanelen? Verstrek ook details over welke andere systemen voorhanden zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en verzend het formulier. Je krijgt z.s.m. een complete offerte van een zonneboiler monteur in Beinsdorp (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. De tegemoetkoming vanuit de overheid werd jaren geleden extra gestimuleerd. Iedere Nederlander die kiest voor een zonneboiler-systeem, heeft hier recht op. Op de site van RVO staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met alle merken en modellen. Alle types die hierop staan komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies wisselen tussen de €925 tot €1850. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Beinsdorp

 • Enerqy Master (EM-TWL zonneboiler TPW 20T/S150L-1), vermogen 1103 [KW], €750 subsidie.
 • 123-Kaminofen (1CPC24 + HSP-2 400 L), vermogen 2017 [KW], €1372 subsidie.
 • PLEION (ECO DUO ECLIPSE 2 – 1000 – 5 ECLIPSE), vermogen 2739 [KW], €1863 subsidie.

Behalve deze subsidie op landelijk niveau verschaft de gemeente Haarlemmermeer een groene lening of kleine subsidie. Doorzoek www.haarlemmermeer.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Beinsdorp aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? In dat geval is een zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker te overwegen. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je verbruikt wel meer stroom. Elektriciteit kan je zelf genereren met zonnepanelen. Daarbij zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Beinsdorp!

 • De warmtepomp: genereert warmte door gebruik te maken van de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Het systeem draait op speciale houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een afgebakende plek in huis. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van industriële ondernemingen. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!