Zonneboiler Zwaanshoek

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek jij een zonneboiler in Zwaanshoek? Middels een zonneboiler systeem heb je warm water op zonne-energie. Je bezuinigt grofweg de helft op je kosten voor warm water. Deze milieuvriendelijke installatie bestaat in de basis uit twee toepassingen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Aan de hand van onze tool check jij toepasbare adviezen die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Zwaanshoek.

zonneboiler systeem installeren in 2136

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €4000.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1100.
 • Een gemiddelde woning in Haarlemmermeer gebruikt 1260 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 16%. Dit draait uit op een forse besparing van wel €120 per jaar.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
Postcode2136
Netnummer023 (+3123)
Gasverbruik M31260 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Een zonneboiler installateur in Zwaanshoek vergelijken

Meer dan de helft van onze energierekening komt voort uit gasverbruik. Voor de centrale verwarming en om water op te warmen. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en selecteer een vakbekwame zonneboiler installateur in Zwaanshoek! Dankzij deze pagina check je gemakkelijk een vakbekwame installateur die werkt in jullie regio. Of bezoek eens het Energieloket van de gemeente Haarlemmermeer. Of benader de website Qbis.nl voor lijstjes met geschikte installateurs in de regio. In de volgende paragraaf achterhaal je enkele adviezen.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Zo heb je altijd een referentie.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een dergelijk systeem moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Vraag ook om recensies en certificaten en keurmerken. Je kunt denken aan Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, VCA, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt slim gebruik van zonlicht en zit dit uiteindelijk om in warm water. De werking is als volgt: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Door middel van warm zonlicht kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Via de leidingen wordt deze warmte overgebracht naar het buffervat. In de koudere maanden is de werking niet optimaal. Gelukkig is er de naverwarmer (gasgestookte ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Een zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Het product kan gebruikt worden voor warm tapwater en natuurlijk een warm huis (CV). Dit milieuvriendelijke product heeft de volgende onderdelen: een pomp, geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat en de benodigde zonnecollectoren. Is er sprake van beperkt zonlicht? In dat geval heb je de (ingebouwde) CV-brander. Bijzonder toegepast door grote gezinnen die vloerverwarming gebruiken.

Is het een interessante investering voor mij?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor consumenten met een hoog warmwater-gebruik. Vanwege interessante aanschafprijzen, overheidssubsidie, een interessante besparing en bewustere CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Zwaanshoek. Deze installatie kan nog duurzamer zijn i.c.m. een slimme warmtepomp en zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Als eerste moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De collectors zijn 2 – 5 m2 groot, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Ook is er nog het buffervat voor warm tapwater. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Momenteel zijn er oplossingen het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De geschatte kosten zonneboiler Zwaanshoek fluctueren tussen de €2975 en €3950, waarbij installatie is inbegrepen. Dit duurzame product heeft een typische levensduur van doorgaans 23 tot 27 jaar. Het totale kostenplaatje wordt bepaald door de hoeveelheid zonnecollectoren, de capaciteit van het buffervat t.b.v. verwarmd water, en de kosten van het installatiebedrijf. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een interessante subsidie. Als je iets verders scrollt ontdek jij uitgebreide info.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In het volgende schema vind jij voor enkele voorbeelden de kostprijs en een indicatie van de besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, hoe korter de terugverdientijd. Ga uit van een verbruik van plus minus 50 liter per bewoner (per dag). De stelregel is: een huishouden van 4 personen bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Omgerekend €170 op jaarbasis (gasprijs juni 2024). De prijs van aardgas neemt toe, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenGeschatte investering Besparing p/jaar
100 liter1€2.200 – €2.625€50
100 liter2€2.925 – €3.200€100
200 liter2€3.225 – €3.925€130
300 liter3€4.400 – €5.250€200
zonneboiler-kopen-zwaanshoek

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Belangrijk zijn voor- en achternaam + contactgegevens. Zo is het helder naar wie de specificaties verstuurd zal worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is makkelijk om na te gaan hoeveel gas en elektra het huis per jaar nodig heeft. Middels het verbruik kan de specialist een goed advies geven.

 3. Huisomschrijving

  Voer in wat voor type woning u bezit. Wat belangrijk is zijn de grootte en wat er aan isolatie is gedaan. Relevant is ook het type dak en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of eerder een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Benoem ook welke duurzame warmtebronnen voorhanden zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en druk op de versturen-knop. Je ontvangt snel een offerte op maat bij een zonneboiler monteur in Zwaanshoek (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze mogelijkheid is in 2017 verbreed. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan het aanvraagformulier indienen. Via RVO.nl staat een database / apparatenlijst met alle merken en modellen. Alle merken die beschreven staan zijn geschikt voor subsidie. De subsidies liggen zo tussen de €425 tot €1650. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Zwaanshoek

 • ZBPro (ZP400tfp-3), vermogen 2082 [KW], €1416 subsidie.
 • 123-Kaminofen (2CPC18 + TS-S 400), vermogen 3184 [KW], €2165 subsidie.
 • PLEION (ECO DUO ECLIPSE 2 – 800 – 3 ECLIPSE), vermogen 2123 [KW], €1444 subsidie.

Naast de reeds besproken subsidieregeling geeft de gemeente Haarlemmermeer een groene lening of kleine subsidie. Doorzoek www.haarlemmermeer.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Zwaanshoek aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Is het dak geschikt voor plaatsing? In zo’n scenario is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler een goede mogelijkheid. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en zorgt voor de aansturing van de verwarming (bij een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Stroom kan worden opgewekt met zonnepanelen. Mogelijk zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Zwaanshoek!

 • Warmtepomp: wint energie middels de directe omgeving.
 • Pelletkachel & Pelletketel: duurzaam verwarmen zonder gas. Je stookt op houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een klein gedeelte van een kamer. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van bijv. een fabriek. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!