Zonneboiler Bennebroek

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een zonneboiler in Bennebroek? Middels een zonneboiler systeem maak je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bezuinigt plusminus de helft op je kosten voor warm water. Dit duurzame product wordt gekenmerkt door twee onderdelen: natuurlijk een zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Geholpen door onze vergelijker lees je praktische adviezen die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Bennebroek.

zonneboiler systeem installeren in 2121

 • Een zonneboiler is een slimme manier om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €3300.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1350.
 • Een standaard woning in Bloemendaal stookt 2120 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 20%. Dit draait uit op een mogelijk besparing van wel €70 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteBloemendaal
Postcode2121
Netnummer023 (+3123)
Gasverbruik M32120 M3
Stroomverbruik kWh3630 kWh
Gemiddelde energierekening€221,00

Een zonneboiler installateur in Bennebroek vergelijken

Het grootste deel van de jaarlijkse energiekosten komt door ons gasverbruik. Voor de verwarming en om water op te warmen. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en zoek naar een betrouwbare zonneboiler installateur in Bennebroek! Geholpen door onze tool tref je verrassend eenvoudig een geschikte installateur in jouw eigen regio. Daarnaast bestaat er het Energieloket, een initiatief van de gemeente Bloemendaal. Of bezoek de website Qbis.nl voor actuele overzichten met erkende installateurs in de buurt. In onderstaande box ontdek jij belangrijke zaken.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een zonneboiler moet wel 20 jaar meegaan.
 • Kijk goed na klantervaringen en eventuele keurmerken. Denk aan VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, Sterkin, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector gebruikt zonne-energie om water op te warmen. De werking van het systeem: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Middels de zonnewarmte wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Middels het buizenstelsel volgt de vloeistof zijn weg naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. In koude maanden wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. In dit scenario kan de naverwarmer dit compenseren (meestal de CV-ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Een Zonneboilercombi? Dat is mogelijk. De dergelijke zonneboiler combiketel is een slimme combi van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Dit milieuvriendelijke systeem draagt zorg voor warm tapwater en de verwarming van de woning. Dit duurzame product bestaat uit zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er (in de winter) weinig zon? In dat geval vult de CV-brander het gat op. Zeker toegepast door gezinnen met 4 personen of meer met vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor gezinnen met een hoog warmwater-gebruik. Door o.a. dalende prijzen, overheidssubsidie, een mooie besparing op energiekosten en minder uitstoot van CO-2 neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Bennebroek. Dit systeem wordt soms ook geïntegreerd met een warmtepomp en zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Als eerste moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn 2 – 5 m2 groot, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Verder heb je ruimte nodig voor het voorraadvat voor warm water. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Op dit ogenblik zijn er oplossingen het buffervat voor warm tapwater achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De geschatte kosten zonneboiler Bennebroek variëren tussen €2750 en €4500, met monteren & installeren. Deze milieuvriendelijke installatie kan worden gebruik voor om en nabij de 25 jaar. Het totale kostenplaatje wordt vastgesteld door de zonnecollector specificaties, de capaciteit van het buffervat, de plaatsingskosten en onderhoud. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een stukje subsidie. Als je iets verders scrollt lees je uitgebreide info.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In het volgende overzicht lees je voor velerlei gevallen de totaalprijs en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, hoe interessanter de besparing. Een regulier huishouden verbruikt dagelijks 50 liter per dag (p.p). Vuistregel: een gezin van 4 personen bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dit is circa €60 per jaar (gasprijzen juni 2024). De prijs van aardgas neemt toe, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud vatAantal collectorenGemiddelde prijsBesparing p/jaar
100 liter1€2.150 – €2.625€70
100 liter2€2.925 – €3.075€80
200 liter2€3.250 – €3.825€115
300 liter3€4.450 – €5.000€195
zonneboiler-kopen-bennebroek

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Belangrijk zijn naam, adres + contactgegevens. Zodanig weten we naar wie de betreffende informatie toegezonden mag worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is essentieel om na te gaan hoeveel gas en stroomer op het adres wordt gebruikt. Middels het verbruik kan de deskundige bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Beschrijf de woning

  Voer in wat voor type woning u bezit. Je kunt denken aan de inhoud en de staat van de isolatie. Belangrijk daarbij is ook het soort dak (schuin of plat) en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Naar welke opties kijk je specifiek? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of soms een combinatie met zonnepanelen en ketel? Vertel ook welke andere systemen voorhanden zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en druk op de versturen-knop. Je ontvangt binnen afzienbare tijd een offerte op maat afkomstig van een zonneboiler monteur in Bennebroek (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze regeling is twee jaar geleden verder verhoogd. Elke Nederlander die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan hiervan gebruik maken. Via de overheid (RVO) is de speciale apparatenlijst geplaatst met daarin alle modellen. Alle merken die staan op deze lijst bieden een tegemoetkoming. De subsidies wisselen tussen de €625 tot wel €1000. Let op de volgende regels:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Bennebroek

 • ZBPro (ZP300tfp-2), vermogen 1332 [KW], €906 subsidie.
 • Hetzonneboilerhuis (set 20 + SO300), vermogen 1549 [KW], €1053 subsidie.
 • PLEION (ECO DUO ECLIPSE 2 – 600 – 4 ECLIPSE), vermogen 2658 [KW], €1807 subsidie.

Buiten deze subsidie op landelijk niveau verschaft de gemeente Bloemendaal mogelijk nog een extra vergoeding. Check www.bloemendaal.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Bennebroek aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? Dan is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen een perfecte keuze. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en zorgt voor een verwarmde woning (in het geval van een een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je verbruikt meer kWh stroom. Deze stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Verder vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Bennebroek!

 • Warmtepomp: ontneemt energie via ventilatie en bodemwater.
 • Pelletkachel & Pelletketel: duurzaam verwarmen zonder gas. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een bepaalde plek in de kamer. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van bijv. lokale industrie. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!