Zonneboiler Vogelenzang

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Op zoek naar een zonneboiler in Vogelenzang? Met behulp van een zonneboiler systeem maak je feitelijk gratis warm water. Je bezuinigt circa 50% van de energiekosten voor warm water. Deze duurzame installatie wordt opgebouwd door twee aspecten: natuurlijk een zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Geholpen door onze tool vind jij toepasbare toelichtingen m.b.t. een zonneboiler kopen in Vogelenzang.

zonneboiler systeem installeren in 2114

 • Een zonneboiler is perfect om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €3200.
 • De subsidies lopen op tot €950.
 • Een gemiddelde woning in Bloemendaal gebruikt 2120 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 16%. Dit houdt in een mogelijk besparing van wel €95 per jaar.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteBloemendaal
Postcode2114
Netnummer023 (+3123)
Gasverbruik M32120 M3
Stroomverbruik kWh3630 kWh
Gemiddelde energierekening€221,00

Een zonneboiler installateur in Vogelenzang vergelijken

Het grootste deel van onze energiekosten komt door het verbruik van gas. Voor de basisverwarming en uiteraard voor warm water uit de kraan. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en kies altijd een vakbekwame zonneboiler installateur in Vogelenzang! Geholpen door onze vergelijker ontdek je moeiteloos een geschikte installateur werkzaam in jouw omgeving. En andere mogelijkheid is het Energieloket gemeente Bloemendaal. Of probeer Qbis.nl voor actuele overzichten met erkende installatiebedrijven uit jouw provincie. In onderstaande box tref je een aantal tips.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een goede zonneboiler moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Vraag ook om referenties en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Dit zijn o.a. Solar Keymark, VCA, Sterkin, Zonnekeur, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon om water op te warmen. Dat werkt op de volgende manier: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. D.m.v. zonnewarmte wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Door middel van het buizenstelsel wordt de hitte overgebracht op het buffervat t.b.v. verwarmd water. In koude maanden haalt het water niet de gewenste temperatuur. In dat geval gebruikt het systeem de naverwarmer (de traditionele ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Een Zonneboilercombi? Ook dat kan. Zo’n zonneboiler combiketel is een slimme combi van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Dit duurzame systeem draagt zorg voor je watervoorziening en aangename temperaturen (CV). Dit duurzame product bestaat uit geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat, zonnecollectoren en een pomp. Is er sprake van beperkt zonlicht? Op deze momenten springt de CV-brander bij. Met name eenvoudig toe te passen voor huishoudens van minimaal 4 mensen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor mensen die relatief veel warm water gebruiken. Wegens lage winkelprijzen, aantrekkelijke subsidie, een significante afname van het gasverbruik en minder uitstoot van CO-2 neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Vogelenzang. Deze oplossing is nog energiezuiniger als je het combineert met een (hybride) warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Vanzelfsprekend moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. In aanvulling daarop is er nog een voorraadvat. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Op dit ogenblik zijn er voorbeelden met het buffervat voor warm tapwater verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De huidige kosten zonneboiler Vogelenzang zitten gemiddeld tussen €2550 en €3700, waarbij installatie is inbegrepen. Dit milieuvriendelijke product kan worden gebruik voor een periode van maximaal 30 jaar. De totaalprijs wordt gebudgetteerd middels het aantal zonnecollectors, het volume van het buffervat voor warm tapwater, en de kosten van het installatiebedrijf. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een royale subsidie. Als je iets verders scrollt vind je meer details.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In het volgende overzicht tref jij voor een aantal scenario’sde aanschafprijzen en gemiddelde besparing per jaar. Hoe hoger je verbruik van het warme water, hoe interessanter de besparing. Gemiddeld gezien is het verbruik circa 50 liter p.p.p.d. De stelregel is: een huishouden van 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Omgerekend €65 per 12 maanden (gasprijzen april 2024). De prijs van aardgas neemt toe, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenRealistische kostenBesparing p/jaar
100 liter1€2.100 – €2.625€65
100 liter2€2.950 – €3.075€90
200 liter2€3.200 – €4.000€135
300 liter3€4.425 – €5.250€175
zonneboiler-kopen-vogelenzang

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  In de basis zijn dit naam, adres + contactgegevens. Hierdoor weten wij ook naar wie de info verstuurd kan worden. Binnen een week krijg je een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is van belang om na te gaan hoeveel gas en elektra er op het adres wordt gebruikt. Met behulp van deze data kan de installateur een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Beschrijf de woning

  Omschrijf uw woning. Je kunt denken aan de omvang en staat van isolatie. Belangrijk daarbij is ook het dak (plat of schuin) te omschrijven en de totale dakoppervlakte.

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combiketel inclusief zonnepanelen? Geef aan welke CO-2 besparende producten er eventueel al zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en dien de aanvraag definitief in. Jij ontvangt z.s.m. een persoonlijke offerte van een zonneboiler monteur in Vogelenzang (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze regeling werd in 2017 verder verruimd. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan het aanvraagformulier indienen. Via de overheid (RVO) staat een apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle producten die daarin genoemd worden doen mee met de regeling. De subsidies liggen tussen de €850 tot €1200. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Vogelenzang

 • ZBPro (ZP150tfp), vermogen 750 [KW], €510 subsidie.
 • Navetto (WPB200/HPC5,0), vermogen 1760 [KW], €1197 subsidie.
 • PLEION (ECO FRESH PLUS – 350 – 2 KSF26), vermogen 1494 [KW], €1016 subsidie.

Behalve de reeds besproken subsidieregeling verstrekt de gemeente Bloemendaal een speciale duurzaamheidslening of regeling. Zie www.bloemendaal.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Vogelenzang aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? Dan de zonneboiler met zonnepanelen combineren een perfecte keuze. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Deze elektriciteit kan je opwekken met zonnepanelen. Eveneens zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Vogelenzang!

 • De warmtepomp: genereert energie uit o.a. de bodem of lucht.
 • Pelletketel & Pelletkachel: zonder gas toch een warme woning. Je stookt op houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • LT Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een afgebakende plek in huis. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Restwarmte in samenwerking met o.a. industriële ondernemingen. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!