Zonneboiler Santpoort-Zuid

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Overweeg jij een zonneboiler in Santpoort-Zuid? D.m.v. een zonneboiler systeem heb je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt grofweg de helft van het gasverbruik voor warm water. Deze milieuvriendelijke installatie kent 2 toepassingen: een zonnecollector op het dak en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Aan de hand van onze vergelijker lees jij waardevolle informatie over een zonneboiler kopen in Santpoort-Zuid.

zonneboiler systeem installeren in 2082

 • Een zonneboiler is perfect om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Reken op gemiddelde kosten van €2900.
 • De subsidies lopen op tot €800.
 • Een alledaags gezin in Velsen stookt 1260 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 10%. Oftewel, een forse besparing van wel €100 per jaar.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteVelsen
Postcode2082
Netnummer023 (+3123)
Gasverbruik M31260 M3
Stroomverbruik kWh2720 kWh
Gemiddelde energierekening€143,00

Een zonneboiler installateur in Santpoort-Zuid vergelijken

Meer dan de helft van een doorsnee energiecontract (prijs) wordt veroorzaakt door gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en voor warm water om te wassen en douchen. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en maak een keuze voor een geschikte zonneboiler installateur in Santpoort-Zuid! Middels onze tool achterhaal je zonder problemen een competente installateur die actief is in jouw plaats. Daarnaast bestaat er het Energieloket gemeente Velsen. Of benader Qbis.nl voor actuele overzichten met goede installateurs uit jouw provincie. Bijgaand ontdek je belangrijke zaken.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een zonneboiler moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Houd ook rekening met beoordelingen en voorwaarden (keurmerken). Zoals bijv. Solar Keymark, VCA, Sterkin, KviNL, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) gebruikt warmte uit zonlicht om water te verwarmen. Beschrijving van de werking: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Middels de warmte van de zon wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. D.m.v. het buizensysteem wordt de vloeistof getransporteerd naar het voorraadvat voor warm water. Als de zon niet schijnt zal het systeem niet warm genoeg worden. Gelukkig biedt de naverwarmer ondersteuning (de HR-ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Een zonneboiler combiketel is een koppeling van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Het systeem kan gebruikt worden voor je watervoorziening en verwarming (CV-installatie). Het product behelst een pomp, geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat en de benodigde zonnecollectoren. Is er sprake van beperkt zonlicht? In die situatie zorgt de CV-brander voor de rest. In de basis relevant voor grote woningen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is met name relevant voor huizen met een hoog warmwaterverbruik. Omwille van beperkte aanschafkosten, ISDE subsidie, een lagere energierekening en bewustere CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Santpoort-Zuid. Deze setup kan nog duurzamer zijn i.c.m. een lucht-water warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Als eerste moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Uiteraard moet je rekening houden met het buffervat voor warm tapwater. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. In juni 2024 zijn er constructies met een warm-water buffervat onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De kosten zonneboiler Santpoort-Zuid schommelen tussen de €2800 en €4450, met monteren & installeren. Het product heeft een typische levensduur van gemiddeld 20-30 jaar. De feitelijke prijs wordt bepaald door de aard van de zonnecollectoren, de omvang vanhet voorraadvat voor heet water (buffervat), en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een royale subsidie. Verderop lees je hierover meer info.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In het volgende schema vind je voor verschillende omstandigheden de kostprijzen en besparing op jaarniveau. Hoe meer warm water je verbruikt, des te interessanter een zonneboiler is. Een regulier huishouden verbruikt dagelijks 50 liter per dag (p.p). In de basis zeggen we: een 4-persoons huishouden bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Omgerekend €155 op jaarbasis (gasprijzen juni 2024). Het gastarief gaat toenemen, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud vatAantal collectorenVerwachte investeringBesparing p/jaar
100 liter1€2.150 – €2.525€70
100 liter2€2.750 – €3.050€95
200 liter2€3.300 – €3.950€115
300 liter3€4.575 – €5.150€190
zonneboiler-kopen-santpoort-zuid

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  In de basis zijn dit naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Zodanig weten we naar wie de informatie aangeleverd mag worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is van belang om te weten hoeveel elektra en gas er op het adres wordt gebruikt. Op basis van deze informatie kan de specialist inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Beschrijf de woning

  Specificeer type woning. Van belang zijn leefruimte (m2) en de mate van isolatie. Wat we ook graag willen weten is het soort dak (schuin of plat) en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Wat heb je precies in gedachten? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combiketel inclusief zonnepanelen? Verstrek ook details over welke alternatieve energiesystemen er geplaatst zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Voeg een persoonlijke noot toe, en dien de aanvraag definitief in. Je krijgt snel een complete offerte van een zonneboiler monteur in Santpoort-Zuid (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze regeling is 2 jaar geleden nog aantrekkelijker geworden. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, komt in aanmerking. Op de website van RVO staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met daarin alle modellen. Alle artikelen op deze lijst doen mee met de regeling. De subsidies liggen tussen de €800 tot €1800. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Santpoort-Zuid

 • Burg Spitzentechnologie (Pro 1200 BS100 TW), vermogen 736 [KW], €500 subsidie.
 • Navetto (WPB270/HPC5,0), vermogen 1820 [KW], €1238 subsidie.
 • PLEION (ECO FRESH RAY – 350 – 2 XRAY10), vermogen 1352 [KW], €919 subsidie.

Buiten de welbekende ISDE-subsidie van het RVO geeft de gemeente Velsen een speciale duurzaamheidslening of regeling. Zie www.velsen.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Santpoort-Zuid aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? In dat geval is zonnepanelen met een zonneboiler combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler regelt het warme tapwater en regelt de centrale verwarming (als je kiest voor een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Stroom kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Daarbij zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Santpoort-Zuid!

 • Een warmtepomp: wint energie uit o.a. de bodem of lucht.
 • Pelletketel / Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een geselecteerde positie in je woning. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Restwarmte in samenwerking met lokale industrie. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!