Zonneboiler Spaarndam

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Een zonneboiler kopen in Spaarndam? Door middel van een zonneboiler systeem heb je in de zomer gratis warm water. Je bespaart circa de helft op je energieverbruik voor warm water. Het product wordt opgebouwd door twee delen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en een buffervat voor warm tapwater. Met behulp van deze website ontdek jij accurate informatie die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Spaarndam.

zonneboiler systeem installeren in 2063

 • Een zonneboiler is een handige manier om je eigen sanitare water op te warmen.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €4700.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1400.
 • Een alledaags huishouden in Haarlem stookt 1230 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 18%. Dit betekent een leuke kostenbesparing van wel €95 per jaar.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlem
Postcode2063
Netnummer023 (+3123)
Gasverbruik M31230 M3
Stroomverbruik kWh2470 kWh
Gemiddelde energierekening€135,00

Een zonneboiler installateur in Spaarndam vergelijken

Meer dan de helft van de jaarlijkse energiekosten wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en voor warm water uit de kraan. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en zoek naar een goede zonneboiler installateur in Spaarndam! Via de zonneboiler-vergelijker vind je gemakkelijk een geschikte installateur die werkt in jullie regio. Je kunt ook navraag doen bij het speciale Energieloket van de gemeente Haarlem. Of surf naar echteinstallateur.nl voor een overzicht met ervaren installatiebedrijven uit de gemeente. Onderstaand vind je belangrijke zaken.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Zo’n systeem wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Check ook op beoordelingen en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Zoals bijv. VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Zonnekeur, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)gebruikt zonne-energie om water op te warmen. Op welke manier ontstaat warmte? In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. D.m.v. zonnewarmte wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Via het gesloten systeem wordt deze warmte overgebracht naar een warm-water voorraad buffersysteem. In het najaar is de werking niet optimaal. In zo’n geval kan de naverwarmer dit compenseren (de HR-ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. De dergelijke zonneboiler combiketel is een koppeling van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Dit systeem regelt warm tapwater en de centrale verwarming. Deze duurzame installatie wordt gekenmerkt door geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er een gebrek aan zonne-energie? Op dat moment regelt de CV-brander de rest. Bijzonder toegepast door grotere huishoudens die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler wordt aangeraden voor woningen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Door o.a. lage winkelprijzen, hoge subsidies, een betaalbare energienota en beperkte CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Spaarndam. Deze oplossing rendeert ook uitstekend samen met een slimme warmtepomp met zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

In de basis is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. In aanvulling daarop moet je rekening houden met het voorraadvat. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Vandaag de dag zijn er constructies met een warm-water voorraad buffersysteem geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De kosten zonneboiler Spaarndam schommelen tussen de €2500 en €3800, inclusief plaatsing. Dit milieuvriendelijke systeem kan worden gebruik voor een periode van maximaal 30 jaar. De feitelijke prijs komt tot stand door het type zonnecollectors, de grootte van een warm-water buffervat, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een stukje subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl bekijk jij meer details.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In het volgende schema check je voor velerlei voorbeeldsituaties de kostprijzen en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, dan stijgt het rendement. Houd rekening met een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. In de basis zeggen we: een 4-koppig gezin bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Je komt uit op €115 per 12 maanden (gasprijzen mei 2024). In principe wordt gas nog duurder, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud buffervatAantal collectorenVerwachte kostenJaarlijkse besparing
100 liter1€2.250 – €2.700€45
100 liter2€2.900 – €3.000€75
200 liter2€3.200 – €3.800€135
300 liter3€4.600 – €5.250€185
zonneboiler-kopen-spaarndam

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Het betreft naam, adres + contactgegevens. Daarmee weten we naar wie de benodigde info verzonden zal worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is essentieel om onderzoek te doen naar hoeveel stroom + gas het huis per jaar nodig heeft. Via deze gegevens kan de expert een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Beschrijf de woning

  Specificeer type woning. Van belang zijn de omvang en welke isolatie er is aangebracht. Wat we ook graag willen weten is het dak (plat of schuin) te omschrijven en de totale dakoppervlakte.

 4. Geef uw wensen door

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of juist een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Benoem ook welke CO-2 besparende producten er voorhanden zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en verstuur het formulier. U ontvangt binnen afzienbare tijd een offerte op maat via een zonneboiler monteur in Spaarndam (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze subsidie werd twee jaar geleden extra gestimuleerd. Elke bewoner die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, heeft hier recht op. Via het RVO platform staat een database / apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle merken op deze lijst zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies liggen zo tussen de €675 tot €1700. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Spaarndam

 • S-Power (HP30-300 AD), vermogen 1993 [KW], €1355 subsidie.
 • HRsolar (Nero 3 / 200M Liggend), vermogen 1661 [KW], €1129 subsidie.
 • PLEION (ECO COMPACT HPS PLUS – 500 – 3 KSF26), vermogen 2418 [KW], €1644 subsidie.

Afgezien van de welbekende ISDE-subsidie van het RVO hanteert de gemeente Haarlem mogelijkerwijs een speciele lening. Bezoek www.haarlem.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Spaarndam aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? Goed nieuws, want dan is zonneboiler + zonnepanelen combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en zorgt voor een aangenaam warm huis (bij een zonneboiler combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je stroomverbruik stijgt. De stroom kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Ook vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Spaarndam!

 • Warmtepomp: wint warmte middels de omgeving.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Je stookt op houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een afgebakende plek in huis. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van bijv. plaatselijke bedrijven. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!