Zonneboiler Velsen-Zuid

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Op zoek naar een zonneboiler in Velsen-Zuid? Dankzij het zonneboiler systeem heb je duurzaam warm water. Je bezuinigt grofweg 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Deze duurzame installatie wordt gekenmerkt door twee toepassingen: natuurlijk een zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Middels deze pagina check je toepasbare raadgeving die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Velsen-Zuid.

zonneboiler systeem installeren in 1981

 • Een zonneboiler is perfect om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • De gemiddelde kosten bedragen €3700.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1750.
 • Een gemiddelde woning in Velsen stookt 1260 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 17%. Oftewel, een interessante besparing van +/- €140 per jaar.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteVelsen
Postcode1981
Netnummer0255 (+31255)
Gasverbruik M31260 M3
Stroomverbruik kWh2720 kWh
Gemiddelde energierekening€143,00

Een zonneboiler installateur in Velsen-Zuid vergelijken

Zo’n 60 – 70% van onze energierekening wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de verwarming en natuurlijk voor heet water. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en kies altijd een competente zonneboiler installateur in Velsen-Zuid! Middels onze vergelijker check je eenvoudig een professionele installateur die werkt in jullie regio. Informeer ook eens bij het Energieloket, een initiatief van de gemeente Velsen. Of bezoek Qbis.nl of Kvinl.nl voor een overzicht met erkende installateurs uit de buurt. In onderstaande box ontdek je diverse aanbevelingen.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een goede zonneboiler moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Houd ook rekening met recensies en voorwaarden (keurmerken). Je kunt denken aan VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, Zonnekeur, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Dit werkt als volgt: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Via warm zonlicht wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Via het buizensysteem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het buffervat. In de winter is de werking niet optimaal. In zo’n geval springt de naverwarmer bij (de gasketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Een zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Dit milieuvriendelijke product regelt warm tapwater (douche, keuken) en verwarming (CV-installatie). Deze installatie bevat o.a. zonnecollectoren, een pomp, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Is er sprake van beperkt zonlicht? Op deze momenten vult de CV-brander het gat op. Bijzonder aantrekkelijk voor grote woningen die beschikken over vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor huizen die veel warm water uit de kraan halen. Vanwege lage aanschafprijzen, RVO subsidie, een interessante besparing en minder CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Velsen-Zuid. Deze installatie is goed te combineren met een (hybride) warmtepomp en zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

In de basis moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, dat valt dus best wel mee. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Daarnaast moet je rekening houden met het voorraadvat voor warm water. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Momenteel zijn er installaties met het voorraadvat geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De recente kosten zonneboiler Velsen-Zuid vinden we terug ergens tussen de €2675 en €4050, met installatie. Deze milieuvriendelijke installatie kan worden gebruik voor gewoonlijk 25 jaar. De uiteindelijke prijs wordt vastgesteld door de zonnecollector specificaties, de inhoud van het voorraadvat, het onderhoud en de installatie prijzen. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een interessante subsidie. In het volgende kopje vind jij een nadere toelichting.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In onderstaande lijst lees je voor diverse mogelijkheden de geschatte prijs en mogelijke besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, hoe meer je netto gaat besparen. Gemiddeld gezien is het verbruik circa 50 liter p.p.p.d. De stelregel is: een familie met 4 personen bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dat resulteert in €170 per 12 maanden (gasprijzen mei 2024). Men verwacht dat gas duurder wordt, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud vatCollectorenVerwachte prijsJaarlijkse besparing
100 liter1€2.200 – €2.625€70
100 liter2€2.950 – €3.050€100
200 liter2€3.125 – €3.975€125
300 liter3€4.550 – €5.100€160
zonneboiler-kopen-velsen-zuid

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Dit zijn voor- en achternaam + contactgegevens. Zodanig is het voor ons duidelijk naar wie de betreffende informatie toegezonden kan worden. Wat volgt is een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is makkelijk om boven water te krijgen hoeveel stroom en gas het huis per jaar nodig heeft. Aan de hand van het verbruik kan de specialist een voorstel op maat bieden.

 3. Beschrijf de woning

  Beschrijf uw huis. Denk aan de inhoud en leeftijd woning / mate van isolatie. Wat we ook graag willen weten is aan te geven wat voor dak u heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Naar welke opties kijk je specifiek? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of soms een combiketel inclusief zonnepanelen? Schets tevens welke duurzame energiebronnen er eventueel al zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en verstuur het formulier. Jij krijgt binnen een week een gespecificeerde offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Velsen-Zuid (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze mogelijkheid is twee jaar geleden verhoogd. Iedere woningeigenaar die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan deze aanvragen. Via RVO.nl staat een database / apparatenlijst met daarop alle systemen. Alle merken die hierop staan doen mee met de regeling. De subsidies wisselen tussen de €825 tot €1550. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en er is een bewijs van betaling
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Velsen-Zuid

 • Brink Climate Systems (Sunset CV3-300 verticaal), vermogen 2664 [KW], €1812 subsidie.
 • HRsolar (HRS200D/5,0 Combi), vermogen 1951 [KW], €1327 subsidie.
 • PLEION (ECO HPS RAY S – 500 – 2 XRAY15), vermogen 1992 [KW], €1355 subsidie.

Naast de landelijke subsidie geeft de gemeente Velsen mogelijkerwijs een speciele lening. Doorzoek www.velsen.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Velsen-Zuid aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? Goed nieuws, want dan zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren de moeite waard. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en voorziet in de verwarming van de woning (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Je stookt aanzienlijk minder gas, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Stroom kan je met zonnepanelen zelf genereren. Ook zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Velsen-Zuid!

 • Een warmtepomp: genereert warmte a.d.h.v. de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Het systeem draait op speciale houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een specifiek gebied in de woning. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van o.a. plaatselijke bedrijven. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!