Zonneboiler Egmond aan den Hoef

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Behoefte aan een zonneboiler in Egmond aan den Hoef? Geholpen door een zonneboiler systeem maak je feitelijk gratis warm water. Je bespaart ongeveer de helft van de energiekosten voor warm water. Het product wordt gevormd door 2 toepassingen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Aan de hand van deze website vind jij waardevolle aanbevelingen die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Egmond aan den Hoef.

zonneboiler systeem installeren in 1934

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Reken op gemiddelde kosten van €4400.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1300.
 • Een gemiddeld gezin in Bergen Noord-Holland gebruikt 1670 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 13%. Dat komt overeen met mogelijk besparing van wel €145 per jaar.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteBergen Noord-Holland
Postcode1934
Netnummer072 (+3172)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energierekening€177

Een zonneboiler installateur in Egmond aan den Hoef vergelijken

Veruit het grootste deel van van onze maandelijkse energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Voor de centrale verwarming en voor warm water om te douchen. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en ga voor een vakbekwame zonneboiler installateur in Egmond aan den Hoef! Aan de hand van onze vergelijker ontdek je verrassend eenvoudig een goede installateur uit de buurt. Tevens kun je terecht bij het speciale Energieloket van de gemeente Bergen Noord-Holland. Of probeer de website Qbis.nl voor actuele overzichten met ervaren installatiebedrijven in de buurt. Verderop vind jij diverse aanbevelingen.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een zonneboiler wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Kijk goed na beoordelingen en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Je kunt denken aan Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, Solar Keymark, VCA, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Dat werkt op de volgende manier: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Door de zonneschijn kan het wel 90 graden worden. Door middel van het buizensysteem wordt deze warmte overgebracht naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. Wanneer de zon amper schijnt wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Gelukkig dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (meestal de CV-ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Ook dat kan. De zonneboiler combiketel is een slimme combi van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Dit product kan gebruikt worden voor warm tapwater en aangename temperaturen (CV). Het systeem wordt gevormd door zonnecollectoren, een pomp, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Is er niet genoeg zonne-energie? In die situatie zorgt de CV-brander voor de rest. Bovenal toepasbaar op grote gezinnen die verwarmen middels vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor families die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Omwille van interessante aanschafprijzen, aantrekkelijke subsidie, een significante afname van het gasverbruik en gereduceerde CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Egmond aan den Hoef. Dit apparaat kan je ook gebruiken samen met een lucht-water warmtepomp en zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Als eerste is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, dat valt dus best wel mee. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Uiteraard hebben we nog het voorraadvat voor heet water (buffervat). Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Tegenwoordig zijn er installaties met het buffervat voor warm tapwater die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De meest recente kosten zonneboiler Egmond aan den Hoef schommelen tussen de €2575 en €3300, inclusief installeren. Deze installatie gaat normaal gesproken mee voor gemiddeld 20-30 jaar. Het totale kostenplaatje wordt berekend a.d.h.v. de grootte van de zonnecollectors, de grootte van een warm-water buffervat, de plaatsingskosten en onderhoud. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een aantrekkelijke subsidie. In het volgende kopje bekijk jij hierover meer info.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
Hierna vind je voor velerlei voorbeeldsituaties de kostprijzen en gemiddelde besparing per jaar. Hoe meer warm water je verbruikt, dan stijgt het rendement. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. De stelregel is: een familie met 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit is circa €155 per jaar (energieprijzen mei 2024). In principe wordt gas nog duurder, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenGemiddelde prijsJaarlijkse besparing
100 liter1€2.300 – €2.625€70
100 liter2€2.875 – €3.000€105
200 liter2€3.175 – €3.900€125
300 liter3€4.575 – €5.000€170
zonneboiler-kopen-egmond-aan-den-hoef

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Dit zijn naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Dan weten we naar wie de productinfo verstuurd moet worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is essentieel om inzicht te hebben in hoeveel elektra & gas er verbruikt wordt. Door deze statistieken kan het betreffende bedrijf een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Huistypering

  Wat voor soort huis heeft u. Je kunt denken aan leefruimte (m2) en wat er aan isolatie is gedaan. Wat we ook graag willen weten is het dak (plat of schuin) te omschrijven en de totale dakoppervlakte.

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Waar ben je precies naar op zoek? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Benoem ook welke CO-2 besparende producten er eventueel al zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en druk op de versturen-knop. Jij krijgt binnen een paar dagen een gespecificeerde offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Egmond aan den Hoef (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Dit is recent verder verruimd. Iedereen die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan het aanvraagformulier indienen. Via de overheid (RVO) treft u een apparatenlijst met daarin alle modellen. Alle modellen die beschreven staan zijn geschikt voor subsidie. De subsidies wisselen tussen de €975 tot €1275. Wel zijn er een aantal regels:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Egmond aan den Hoef

 • ReHeat B.V (Zonneboiler 5 personen RS2401-3 400L), vermogen 3656 [KW], €2486 subsidie.
 • HRsolar (Nero 2 / 120M Liggend), vermogen 1278 [KW], €869 subsidie.
 • PLEION (ECO HPS ECLIPSE 2 – 300 – 2 ECLIPSE), vermogen 1253 [KW], €852 subsidie.

Behalve de reeds besproken subsidieregeling biedt de gemeente Bergen Noord-Holland een groene lening of kleine subsidie. Doorzoek www.bergen-nh.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Egmond aan den Hoef aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Heb jij een groot dakoppervlak? In dat geval is zonneboiler + zonnepanelen combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en voorziet jou van een verwarmde woning (bij een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Je elektriciteit kan je opwekken met zonnepanelen. Mogelijk zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Egmond aan den Hoef!

 • Een warmtepomp: wint energie uit onder andere de bodem of lucht.
 • Pelletketel & Pelletkachel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • Infrarood panelen: geeft stralingswarmte af naar een specifieke plek in het huis. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Restwarmte wordt geleverd door een industrieterrein. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!