Zonneboiler Egmond aan Zee

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een zonneboiler in Egmond aan Zee? D.m.v. een zonneboiler systeem heb je warm water op een duurzame manier. Je bespaart grofweg de helft van de energiekosten voor warm water. Het product bestaat uit twee aspecten: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Met behulp van deze pagina ontdek jij actuele aanbevelingen over een zonneboiler kopen in Egmond aan Zee.

zonneboiler systeem installeren in 1931

 • Een zonneboiler is een populaire manier om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Reken op gemiddelde kosten van €4100.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1050.
 • Een alledaags gezin in Bergen Noord-Holland gebruikt 1670 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 15%. Dit betekent een leuke kostenbesparing van wel €115 per jaar.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteBergen Noord-Holland
Postcode1931
Netnummer072 (+3172)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energierekening€177

Een zonneboiler installateur in Egmond aan Zee vergelijken

Veruit het grootste deel van een doorsnee energiecontract (prijs) wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de verwarming en voor warm tapwater. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en selecteer een erkende zonneboiler installateur in Egmond aan Zee! D.m.v. deze website achterhaal je eenvoudig een professionele installateur in jouw eigen regio. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket, een initiatief van de gemeente Bergen Noord-Holland. Of klik door naar de website kvinl.nl waar je een database treft met professionele installateurs uit de gemeente. Bijgaand bekijk je verschillende tips.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een installatie gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Check ook op beoordelingen en certificering. Bekijk eens Solar Keymark, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht en zit dit uiteindelijk om in warm water. De werking van het systeem: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Middels de warmte van de zon kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Door middel van het buizensysteem wordt de vloeistof getransporteerd naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. Als de zon niet schijnt wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. In dat geval springt de naverwarmer bij (standaard centrale verwarming).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Liever een zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Een zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Deze installatie kan gebruikt worden voor heet water in huis en de verwarming van de woning. Dit systeem bevat o.a. zonnecollectoren, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en een pomp. Is er niet genoeg zonne-energie? In een dergelijke situatie kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. In de basis toegepast door huishoudens van minimaal 4 mensen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor consumenten die veel warm water gebruiken. Als gevolg van interessante aanschafprijzen, aanlokkelijke subsidies, een significante afname van het gasverbruik en bewustere CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Egmond aan Zee. Dit apparaat kan nog duurzamer zijn i.c.m. een warmtepomp installatie met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Allereerst moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De heat pipes of de vlakke plaat collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Verder heb je ruimte nodig voor het buffervat. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Vandaag de dag zijn er systemen met een warm-water voorraad buffersysteem achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De kosten zonneboiler Egmond aan Zee zitten gemiddeld tussen €2950 en €3600, met installatie. Dit systeem kan worden gebruik voor een periode van plus minus 24 tot 26 jaar. De investering wordt gebudgetteerd middels het type zonnecollectors, de grootte van het voorraadvat, het onderhoud en de installatie prijzen. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een aantrekkelijke subsidie. Verderop ontdek je hierover meer info.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
Hieronder check jij voor een aantal voorbeeldsituaties de geschatte kosten en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. We gaan vaak uit van een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. De stelregel is: een 4-persoons huishouden bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dat komt neer op €120 per 12 maanden (gasprijzen mei 2024). In principe wordt gas nog duurder, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud buffervatCollectorenGemiddelde investeringJaarlijkse besparing
100 liter1€2.400 – €2.600€55
100 liter2€2.775 – €3.100€95
200 liter2€3.300 – €3.975€140
300 liter3€4.450 – €5.400€160
zonneboiler-kopen-egmond-aan-zee

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Van belang zijn jouw adres, naam en contactgegevens. Op die manier is het helder naar wie de specificaties verstuurd mag worden. Je ontvangt een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is handig om inzicht te hebben in hoeveel elektriciteit en gas er in het huishouden gebruikt wordt. Op basis van het verbruik kan de expert inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Soort huis

  Eigenschappen van de woning ingeven. Je kunt denken aan de omvang en leeftijd woning / mate van isolatie. Goed om te noemen is ook het dak (plat of schuin) te omschrijven en de beschikbare dakruimte.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Wat heb je precies in gedachten? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Vertel ook welke CO-2 besparende producten er geplaatst zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en verstuur het formulier. Jij ontvangt zo spoedig mogelijk een persoonlijke offerte bij een zonneboiler monteur in Egmond aan Zee (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Dit is 2 jaar geleden verder verruimd. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, heeft hier recht op. Via RVO.nl kan men een apparatenlijst vinden met een compleet overzicht. Alle modellen op deze lijst zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies liggen tussen de €650 tot €1475. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Egmond aan Zee

 • ReHeat B.V (Zonneboiler 4 personen RS2401-3 300L), vermogen 2251 [KW], €1531 subsidie.
 • Hetzonneboilerhuis (set 100 + HYG1K.150), vermogen 3537 [KW], €2405 subsidie.
 • PLEION (ECO COMPACT PLUS – 500 – 3 KSF26), vermogen 2446 [KW], €1663 subsidie.

Afgezien van de subsidie van het RVObiedt de gemeente Bergen Noord-Holland wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Bezoek www.bergen-nh.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Egmond aan Zee aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? Dan is zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker te overwegen. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en zorgt voor een verwarmde woning (bij een zonneboiler combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je verbruikt wel meer stroom. Je stroom kan worden opgewekt met zonnepanelen. Eveneens zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Egmond aan Zee!

 • Warmtepomp: haalt energie uit onder andere de omgeving.
 • Pelletkachel / Pelletketel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een specifieke plek in het huis. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van o.a. een fabriek. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!