Zonneboiler Limmen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Direct een zonneboiler aanschaffen in Limmen? Geholpen door een zonneboiler systeem heb je warm water op een duurzame manier. Je bezuinigt plusminus 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Deze milieuvriendelijke installatie kent 2 zaken: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Door middel van zonneboilerrevolutie.nl doorzoek je handige aanbevelingen aangaande een zonneboiler kopen in Limmen.

zonneboiler systeem installeren in 1906

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om zelf warm water te produceren.
 • De gemiddelde kosten bedragen €2800.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1300.
 • Een doorsnee huishouden in Castricum verbruikt 1470 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 17%. Dit draait uit op een leuke kostenbesparing van wel €160 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteCastricum
Postcode1906
Netnummer072 (+3172)
Gasverbruik M31470 M3
Stroomverbruik kWh2900 kWh
Gemiddelde energierekening€161,00

Een zonneboiler installateur in Limmen vergelijken

Een steeds groter deel van onze energiekosten komt door het verbruik van gas. Ten behoeve van verwarming en om water op te warmen. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en ga in zee met een goede zonneboiler installateur in Limmen! Via zonneboilerrevolutie.nl ontdek je verrassend eenvoudig een erkende installateur uit de buurt. Informeer ook eens bij het Energieloket gemeente Castricum. Of probeer echteinstallateur.nl voor informatie over eerlijke installatiebedrijven uit jullie streek. Verderop tref jij verschillende tips.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een zonneboiler moet wel 20 jaar meegaan.
 • Houd ook rekening met verhalen van andere klanten en eventuele keurmerken. Dit zijn o.a. Zonnekeur, KviNL, Sterkin, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak gebruikt zonne-energie en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Op welke manier ontstaat warmte? De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Middels de zonnewarmte kan de vloeistof wel 90 graden worden. Aan de hand van het leidingstelsel pompt de installatie de opgewarmde vloeistof een warm-water voorraad buffersysteem. In de winter wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. In zo’n geval hebben we dan een naverwarmer (gasgestookte ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit is sterk in opkomst. Een zonneboiler combiketel is een combinatie van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. De installatie draagt zorg voor warm tapwater en aangename temperaturen (CV). Dit product bevat o.a. zonnecollectoren, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en een pomp. Is er een gebrek aan zonne-energie? Dan springt de CV-brander bij. Vooral toegepast door huishoudens van minimaal 4 mensen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor families die veel warm water gebruiken. Vanwege dalende prijzen, hoge tegemoetkomingen, een significante afname van het gasverbruik en minder CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Limmen. Deze oplossing wordt soms ook geïntegreerd met een (hybride) warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

In de eerste plaats is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, voor de meeste woningen geen probleem. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Daarnaast heb je ruimte nodig voor een warm-water buffervat. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Op dit ogenblik zijn er oplossingen een warm-water voorraad buffersysteem verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De huidige kosten zonneboiler Limmen fluctueren tussen de €2700 en €3200, inclusief installeren. Deze duurzame installatie heeft een levensduur van doorgaans 23 tot 27 jaar. Het totale kostenplaatje wordt berekend a.d.h.v. het soort zonnecollectoren, de inhoud van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, de plaatsingskosten en onderhoud. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een interessante subsidie. Als je iets verders scrollt vind je uitgebreide info.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
Hieronder vind jij voor meerdere omstandigheden de kostprijs en een indicatie van de besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, dan stijgt het rendement. We gaan vaak uit van een verbruik van plus minus 50 liter per bewoner (per dag). In principe is het zo: een familie met 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit is circa €155 per jaar (energieprijzen juni 2024). Het gastarief gaat toenemen, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud vatCollectorenGeschatte prijs Jaarlijkse besparing
100 liter1€2.100 – €2.625€50
100 liter2€2.925 – €3.100€85
200 liter2€3.300 – €3.950€140
300 liter3€4.450 – €5.150€150
zonneboiler-kopen-limmen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Denk aan jouw adres, naam en contactgegevens. Hierdoor weten we naar wie verdere info aangeleverd zal worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is noodzakelijk om te weten hoeveel gas & elektriciteit er verbruikt wordt. Aan de hand van deze informatie kan de installateur een beter voorstel doen.

 3. Soort woning

  Eigenschappen van de woning ingeven. Het betreft woonoppervlakte in m2 en de staat van de isolatie. Wat we ook graag willen weten is aan te geven wat voor dak u heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of eerder een combinatie met zonnepanelen en ketel? Verstrek ook details over welke milieuvriendelijke oplossingen er eventueel al zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en dien de aanvraag definitief in. Jij ontvangt zeer binnenkort een duidelijke offerte via een zonneboiler monteur in Limmen (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze werd in 2017 verder verruimd. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem op het dak wil, heeft hier recht op. Op de website van RVO download u een apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle apparaten die hierop staan zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies variëren van €775 tot €1750. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Limmen

 • ReHeat B.V (Zonneboiler 2 personen RS2401-3 150L), vermogen 1654 [KW], €1125 subsidie.
 • Daikin (EKS(V)(H)26P/(V)(H)26Px4 -EHS(H)(X)(B)16P50B(**)D), vermogen 3274 [KW], €2526 subsidie.
 • PLEION (ECO COMPACT PLUS – 200 – 1 KSF26), vermogen 908 [KW], €617 subsidie.

Naast de genoemde ISDE-subsidiefaciliteert de gemeente Castricum mogelijk nog een extra vergoeding. Bezoek www.castricum.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Limmen aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Is het dak geschikt voor plaatsing? In zo’n scenario de zonneboiler met zonnepanelen combineren een perfecte keuze. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. De stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Eveneens zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Limmen!

 • Warmtepomp: haalt warmte a.d.h.v. de omgeving.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een geselecteerde positie in je woning. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Maakt gebruik van restwarmte van o.a. productiebedrijven. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!