Zonneboiler Bergen aan Zee

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een zonneboiler in Bergen aan Zee? Geholpen door een zonneboiler systeem heb je warm water met behulp van de zon. Je bezuinigt pakweg de helft op je kosten voor warm water. Het product wordt opgebouwd door 2 onderdelen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Door middel van de zonneboiler-vergelijker tref je waardevolle raadgeving aangaande een zonneboiler kopen in Bergen aan Zee.

zonneboiler systeem installeren in 1865

 • Een zonneboiler is een interessante manier om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €4400.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €750.
 • Een standaard woning in Bergen Noord-Holland stookt 1670 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 17%. Concreet: een interessante besparing van +/- €155 per jaar.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteBergen Noord-Holland
Postcode1865
Netnummer072 (+3172)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energierekening€177

Een zonneboiler installateur in Bergen aan Zee vergelijken

Meer dan de helft van onze energiekosten wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de verwarming en natuurlijk voor heet water. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en zoek naar een geschikte zonneboiler installateur in Bergen aan Zee! Middels onze vergelijker achterhaal je snel een betrouwbare installateur in jouw eigen regio. Informeer ook eens bij het Energieloket van de gemeente Bergen Noord-Holland. Of klik door naar de website kvinl.nl voor een database met eerlijke installatiebedrijven uit jullie streek. Bijgaand vind je enkele adviezen.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een installatie gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Kijk goed na verhalen van andere klanten en relevante keurmerken. Je kunt denken aan KviNL, VCA, Solar Keymark, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector gebruikt zonne-energie en zit dit uiteindelijk om in warm water. De werking van het systeem: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. D.m.v. zonnewarmte kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Middels het leidingstelsel volgt de vloeistof zijn weg naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Als de zon niet schijnt wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Dan biedt de naverwarmer ondersteuning (de traditionele ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. De zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Het systeem draagt zorg voor je tapwaterbehoefte en de centrale verwarming. Dit systeem bevat o.a. geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er een gebrek aan zonne-energie? Op deze momenten is de CV-brander nodig. Bijzonder toepasbaar op huishoudens van minimaal 4 mensen die verwarmen middels vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is met name relevant voor woningen die veel warm water uit de kraan halen. Vanwege lage winkelprijzen, ISDE subsidie, een mooie besparing op energiekosten en minder CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Bergen aan Zee. Deze oplossing werkt ook uitstekend in combinatie met een (hybride) warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

In de eerste plaats is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors zijn 2 – 5 m2 groot, in de regel is dit dan ook geen probleem. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Ook moet er ruimte zijn voor het voorraadvat. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Hedendaags zijn er oplossingen het voorraadvat voor warm water die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De verwachte kosten zonneboiler Bergen aan Zee fluctueren tussen de €2900 en €4000, inclusief installeren. Dit duurzame systeem kan worden gebruik voor een periode van ongeveer 25 jaar. Het tarief komt tot stand door het soort zonnecollectoren, de omvang vanhet voorraadvat, en installatie + onderhoudskosten. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een royale subsidie. Hierna bekijk je meer details.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In het volgende overzicht vind je voor velerlei voorbeeldsituaties de totaalprijs en een schatting van de besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Ga uit van een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. In de basis zeggen we: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit is plus minus €80 op jaarbasis (gasprijzen juni 2024). Men verwacht dat gas duurder wordt, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Vat inhoudAantal collectorenGemiddelde investeringBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.000 – €2.650€55
100 liter2€2.900 – €3.100€105
200 liter2€3.175 – €3.800€135
300 liter3€4.400 – €5.400€190
zonneboiler-kopen-bergen-aan-zee

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  In de basis zijn dit naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Dan komen wij erachter naar wie de betreffende informatie toegezonden moet worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is belangrijk om boven water te krijgen hoeveel gas en elektra er verbruikt wordt. Geholpen door deze statistieken kan het betreffende bedrijf een voorstel op maat bieden.

 3. Woningtypering

  Verstel details over uw huis. Van belang zijn de inhoud en de mate van isolatie. Goed om te noemen is ook wat voor dak het huis heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Geef uw wensen door

  Wat heb je precies in gedachten? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of juist met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Omschrijf daarnaast welke andere systemen in jouw huis staan (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en klik op versturen. Er volgt snel een complete offerte van een zonneboiler monteur in Bergen aan Zee (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. De tegemoetkoming vanuit de overheid werd jaren geleden verhoogd. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan deze aanvragen. Op de site van RVO download u een apparatenlijst met alle zonneboilers. Alle installaties die staan op deze lijst komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies variëren van €675 tot €1000. Wel zijn er een aantal regels:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Bergen aan Zee

 • Rivusol (Aquatel S500-7.5V), vermogen 3276 [KW], €2228 subsidie.
 • Daikin (EKS(V)(H)26P/(V)(H)26Px2 -EHS(H)(X)(B)08P50B(**)DL), vermogen 1918 [KW], €1604 subsidie.
 • PLEION (ECO COMPACT – 200 – 1 UNIKO21), vermogen 701 [KW], €477 subsidie.

Buiten deze subsidie op landelijk niveau levert de gemeente Bergen Noord-Holland mogelijkerwijs een speciele lening. Bezoek www.bergen-nh.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Bergen aan Zee aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? Goed nieuws, want dan zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker aan te raden. De zonneboiler regelt het warme tapwater en draagt zorg voor een (CV) warm huis (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Deze stroom kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Tevens zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Bergen aan Zee!

 • Warmtepomp: onttrekt energie uit o.a. de omgeving.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Je stookt op houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een bepaalde plek in je woning. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van bijv. plaatselijke bedrijven. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!