Zonneboiler Grootschermer

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Behoefte aan een zonneboiler in Grootschermer? Door middel van een zonneboiler systeem heb je feitelijk gratis warm water. Je bezuinigt plusminus de helft op je kosten voor warm water. Het systeem wordt opgebouwd door 2 onderdelen: de zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Geholpen door deze pagina vind je waardevolle raadgeving die helpen bij een zonneboiler kopen in Grootschermer.

zonneboiler systeem installeren in 1843

 • Een zonneboiler is een handige manier om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €3200.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €950.
 • Een gemiddelde woning in Alkmaar gebruikt 1170 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 13%. Dit mondt uit in een mogelijk besparing van wel €110 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteAlkmaar
Postcode1843
Netnummer0299 (+31299)
Gasverbruik M31170 M3
Stroomverbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€135,00

Een zonneboiler installateur in Grootschermer vergelijken

Het belangrijkste deel van de jaarlijkse energiekosten komt door ons gasverbruik. Voor de basisverwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en ga voor een geschikte zonneboiler installateur in Grootschermer! Door middel van de zonneboiler-vergelijker vind je moeiteloos een competente installateur werkzaam in jouw omgeving. Ook kun je info verkrijgen via het speciale Energieloket van de gemeente Alkmaar. Of klik door naar kvinl.nl waar je een database treft met vakbekwame installateurs uit de buurt. Verderop vind je verschillende tips.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een systeem moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Bekijk ook verhalen van andere klanten en voorwaarden (keurmerken). Zoals bijv. KviNL, Sterkin, Zonnekeur, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte om water op te warmen. Dat werkt op de volgende manier: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Middels de warmte van de zon vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Middels de leidingen wordt de vloeistof getransporteerd naar het voorraadvat. In de koudere maanden zal het systeem niet warm genoeg worden. Gelukkig biedt de naverwarmer ondersteuning (meestal de CV-ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Deze zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Dit duurzame systeem zorgt voor warm tapwater en natuurlijk een warm huis (CV). Deze milieuvriendelijke installatie bevat o.a. zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er niet genoeg zonne-energie? Op deze momenten heb je de (ingebouwde) CV-brander. Met name eenvoudig toe te passen voor grote woningen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor families die veel warm water gebruiken. Vanwege lage aanschafprijzen, overheidssubsidie, een mooie besparing op energiekosten en lagere CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Grootschermer. De (zonneboiler kan je ook gebruiken samen met een (hybride) warmtepomp en zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Als randvoorwaarde moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De collectors variëren van 3 tot 6 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Natuurlijk hebben we nog het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Hedendaags zijn er structuren met het buffervat die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De verwachte kosten zonneboiler Grootschermer liggen tussen de €2625 en €3600, met monteren & installeren. Dit systeem heeft een geschatte levensduur van om en nabij de 25 jaar. Het totale kostenplaatje komt tot stand door de zonnecollector specificaties, het volume van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een royale subsidie. Hierna ontdek je hoe dit precies zit.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
Hierna vind jij voor meerdere gevallen de kostprijs en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, des te interessanter een zonneboiler is. Ga uit van een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. We hanteren standaard: een 4-koppig gezin bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat komt neer op €80 per 12 maanden (gasprijzen mei 2024). De prijs van aardgas neemt toe, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Vat inhoudAantal collectorenRealistische prijsBesparing per jaar
100 liter1€2.100 – €2.575€45
100 liter2€2.925 – €3.150€95
200 liter2€3.125 – €3.900€145
300 liter3€4.475 – €5.050€190
zonneboiler-kopen-grootschermer

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Van belang zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Zodanig is het helder naar wie de betreffende informatie verzonden kan worden. Wat volgt is een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is nodig om inzicht te hebben in hoeveel gas + elektra er op het adres wordt gebruikt. Op basis van deze info kan de expert een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Huisomschrijving

  Wat voor soort huis heeft u. Bijvoorbeeld de omvang en de staat van de isolatie. Vergeet ook niet het dak (plat of schuin) te omschrijven en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Wat heb je precies in gedachten? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of eerder een combinatie met zonnepanelen en ketel? Geef aan welke CO-2 besparende producten er geplaatst zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en verstuur het formulier. Er volgt binnen een week een gespecificeerde offerte via een zonneboiler monteur in Grootschermer (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze regeling is recent verbreed. Iedere consument die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan deze aanvragen. Via de overheid (RVO) staat een database / apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle artikelen die worden genoemd zijn geschikt voor subsidie. De subsidies variëren van €600 tot wel €1575. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Grootschermer

 • Rivusol (Aquatel S250-4.0V), vermogen 1868 [KW], €1270 subsidie.
 • Econo (M18HPCPC-300-HHB1), vermogen 1734 [KW], €1179 subsidie.
 • PLEION (ECO COMPACT RAY – 500 – 3 XRAY10), vermogen 2224 [KW], €1512 subsidie.

Behalve de subsidie van het RVObiedt de gemeente Alkmaar soms een extra tegemoetkoming. Zie www.alkmaar.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Grootschermer aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Heb jij een groot dakoppervlak? Op dat moment zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker te overwegen. De zonneboiler regelt het warme tapwater en draagt zorg voor de verwarming van je huis (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je stroomverbruik stijgt. Stroom kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Bovendien zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Grootschermer!

 • Warmtepomp: wint energie uit onder andere de omgeving.
 • Pelletkachel / Pelletketel: zonder gas toch een warme woning. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een bepaalde plek in de kamer. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van lokale industrie. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!