Zonneboiler Stompetoren

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Alles weten over de zonneboiler in Stompetoren? Middels een zonneboiler systeem genereer je in de zomer gratis warm water. Je bespaart ongeveer de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit duurzame systeem kent twee aspecten: natuurlijk een zonnecollector en een warm-water buffervat. Door gebruik te maken van onze website vind jij actuele toelichtingen die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Stompetoren.

zonneboiler systeem installeren in 1840

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • De gemiddelde kosten bedragen €3600.
 • Subsidies lopen op tot wel €1500.
 • Een alledaags gezin in Alkmaar verbruikt 1170 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 20%. Dit houdt in een potentiële besparing tot wel €105 per jaar.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteAlkmaar
Postcode1840
Netnummer072 (+3172)
Gasverbruik M31170 M3
Stroomverbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€135,00

Een zonneboiler installateur in Stompetoren vergelijken

Het leeuwendeel van onze energierekening heeft te maken met gasverbruik. Voor de basisverwarming en natuurlijk voor heet water. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en kies altijd een vakbekwame zonneboiler installateur in Stompetoren! Middels onze vergelijker achterhaal je moeiteloos een vakbekwame installateur in jouw eigen regio. Tevens kun je terecht bij het Energieloket in de gemeente Alkmaar. Of benader kvinl.nl voor een database met geschikte installatiebedrijven uit de gemeente. Hieronder check je nog wat adviezen.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Zo’n systeem moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Bekijk ook recensies en eventuele keurmerken. Zoals bijv. KviNL, Sterkin, VCA, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron om water te verwarmen. Beschrijving van de werking: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Door warme lucht (zon) vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Aan de hand van het modulaire systeem wordt deze warmte overgebracht naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. In de koudere maanden wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. In dit scenario is er de naverwarmer (de traditionele ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. De dergelijke zonneboiler combiketel is een slimme combi van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Dit duurzame systeem draagt zorg voor warm tapwater en een warme woning. Dit product behelst een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en een pomp. Is er sprake van beperkt zonlicht? Op dat moment vult de CV-brander het gat op. Voornamelijk interessant voor grotere huizen die beschikken over vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

Een zonneboiler is heel interessant voor mensen met een hoog warmwater-gebruik. Door aantrekkelijke prijzen, aantrekkelijke subsidie, een lagere energierekening en beperkte CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Stompetoren. Een zonneboiler kan nog duurzamer zijn i.c.m. een lucht-water warmtepomp of zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Vanzelfsprekend is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. Deze krachtige collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, dat valt dus best wel mee. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Ook moet je rekening houden met het buffervat voor warm tapwater. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Vandaag zijn er structuren met het voorraadvat die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De verwachte kosten zonneboiler Stompetoren fluctueren tussen de €2875 en €4150, inclusief plaatsing. Dit milieuvriendelijke systeem kan worden gebruik voor een periode van om en nabij de 25 jaar. De prijs wordt gebudgetteerd middels het type zonnecollectors, de specificaties van het voorraadvat, de montage en installatiekosten. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een stukje subsidie. Hierna ontdek je meer specificaties.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In het volgende schema vind je voor meerdere mogelijkheden de aanschafprijzen en mogelijke besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. In principe is het zo: een huishouden van 4 personen bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dat resulteert in €170 op jaarbasis (gasprijzen mei 2024). Men verwacht dat gas duurder wordt, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenVerwachte prijsJaarlijkse besparing
100 liter1€2.000 – €2.600€70
100 liter2€2.825 – €3.075€95
200 liter2€3.200 – €3.925€125
300 liter3€4.425 – €5.300€170
zonneboiler-kopen-stompetoren

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  We vragen om jouw adres, naam en contactgegevens. Dan is het helder naar wie verdere info toegezonden moet worden. Je ontvangt een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is van belang om inzicht te hebben in hoeveel elektra & gas de woning per jaar verbruikt. Door deze statistieken kan de vakman een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Beschrijf het huis

  Omschrijf uw woning. Denk aan de omvang en de staat van de isolatie. Relevant is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of juist een combinatie met zonnepanelen en ketel? Vertel ook of er ook andere duurzame energiebronnen geplaatst zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en druk op verstuur. Er volgt binnen een paar dagen een offerte op maat bij een zonneboiler monteur in Stompetoren (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze subsidie werd jaren geleden verder verhoogd. Iedere consument die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan het aanvraagformulier indienen. Op de site van RVO treft u een apparatenlijst met alle zonneboilers. Alle producten die beschreven staan doen mee met de regeling. De subsidies lopen uiteen tussen de €575 tot €1700. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Stompetoren

 • Rivusol (Aquatel S200-4.0V), vermogen 1850 [KW], €1258 subsidie.
 • A.O. Smith (SGS 60/600/4C), vermogen 2705 [KW], €1839 subsidie.
 • PLEION (ECO COMPACT RAY – 200 – 1 XRAY10), vermogen 676 [KW], €460 subsidie.

Behalve de interessante ISDE-regeling levert de gemeente Alkmaar soms een extra tegemoetkoming. Doorzoek www.alkmaar.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Stompetoren aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Is je dak groot genoeg? In dat geval is zonnepanelen met een zonneboiler combineren een perfecte keuze. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en draagt zorg voor een (CV) warm huis (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Je stroom kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Bovendien zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Stompetoren!

 • De warmtepomp: haalt energie uit onder andere de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletkachel & Pelletketel: duurzaam verwarmen zonder gas. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een klein gedeelte van een kamer. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Maakt gebruik van restwarmte van bijv. een fabriek. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!