Zonneboiler Alkmaar

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een zonneboiler in Alkmaar? Door middel van een zonneboiler systeem heb je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart pakweg 50% van de energiekosten voor warm water. Deze duurzame installatie bestaat uit twee aspecten: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en een warm-water voorraad buffersysteem. Geholpen door zonneboilerrevolutie.nl vind jij omvangrijke details over een zonneboiler kopen in Alkmaar.

zonneboiler systeem installeren in 1801

 • Een zonneboiler is een ideale manier om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €2800.
 • Subsidies lopen op tot wel €950.
 • Een gemiddeld gezin in Alkmaar gebruikt 1170 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 12%. Dit houdt in een interessante besparing van +/- €135 per jaar.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteAlkmaar
Postcode1801
Netnummer072 (+3172)
Gasverbruik M31170 M3
Stroomverbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€135,00

Een zonneboiler installateur in Alkmaar vergelijken

Het belangrijkste deel van onze energiekosten komt door ons gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en voor warm water om te wassen en douchen. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en kies voor een goede zonneboiler installateur in Alkmaar! Via onze vergelijker tref je snel een professionele installateur werkzaam in jouw omgeving. Informeer ook eens bij het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Alkmaar. Of bezoek echteinstallateur.nl voor een database met eerlijke installatiebedrijven in je omgeving. Onderstaand lees jij een aantal tips.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een goede zonneboiler moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Bekijk ook ervaringen van anderen en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Denk aan Solar Keymark, KviNL, Zonnekeur, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt gebruik van de warmte van de zon om water te verwarmen. Dit werkt als volgt: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Middels de zonnewarmte wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Middels het leidingsysteem wordt de hitte overgebracht op het voorraadvat. In de koudere maanden haalt het water niet de gewenste temperatuur. In zo’n geval kan de naverwarmer dit compenseren (standaard centrale verwarming).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Een Zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Zo’n zonneboiler combiketel is een koppeling van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Deze milieuvriendelijke installatie kan gebruikt worden voor warm tapwater en aangename temperaturen (CV). Het product wordt gekenmerkt door een pomp, een groot voorraadvat, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Is er een gebrek aan zonne-energie? In die situatie kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Met name interessant voor grote woningen die vloerverwarming gebruiken.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

Een zonneboiler is heel interessant voor huizen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Dankzij scherpe prijzen, overheidssubsidie, een interessante besparing en gereduceerde CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Alkmaar. Deze setup rendeert ook uitstekend samen met een speciale warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

In de basis moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Uiteraard heb je ruimte nodig voor het voorraadvat. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Op dit ogenblik zijn er oplossingen het buffervat t.b.v. verwarmd water geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De huidige kosten zonneboiler Alkmaar liggen tussen de €2600 en €3500, met installatie inclusief. Het systeem heeft een levensduur van plus minus 24 tot 26 jaar. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door de zonnecollector specificaties, de capaciteit van het voorraadvat, en de kosten van het installatiebedrijf. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een interessante subsidie. Hierna ontdek jij hoe dit precies zit.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In onderstaande lijst tref jij voor enkele situatiesde geschatte prijs en besparing op jaarniveau. Hoe meer warm water je verbruikt, hoe korter de terugverdientijd. Een regulier huishouden verbruikt om en nabij de 50 liter p.p. We hanteren standaard: een familie met 4 personen bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dit komt neer op €125 op jaarbasis (gasprijs juni 2024). Gas wordt duurder, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenVerwachte kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.100 – €2.675€65
100 liter2€2.825 – €3.050€90
200 liter2€3.225 – €3.875€130
300 liter3€4.450 – €5.350€150
zonneboiler-kopen-alkmaar

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Denk aan adres en contactgegevens. Dan weten we naar wie de specificaties toegezonden mag worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is essentieel om duidelijk te hebben hoeveel elektriciteit & gas er op je aansluiting verbruikt wordt. Met behulp van het energieverbruik kan het betreffende bedrijf inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Soort woning

  Omschrijf uw woning. Het betreft de omvang en leeftijd woning / mate van isolatie. Vergeet ook niet het type dak en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Specificeer uw wensen

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of soms een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Vertel ook welke duurzame warmtebronnen in jouw huis staan (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Voeg een persoonlijke noot toe, en dien de aanvraag definitief in. U krijgt zeer binnenkort een maatwerk offerte van een zonneboiler monteur in Alkmaar (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze is in 2017 verhoogd. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan deze aanvragen. Via RVO.nl download u een apparatenlijst met daarin alle modellen. Alle types die hierop staan bieden een tegemoetkoming. De subsidies schommelen tussen de €975 tot wel €1325. Let op de volgende regels:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en de betaling is door jou gedaan
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Alkmaar

 • Enerqy Master (EM-TWL zonneboiler TPW 90T/S800L-1), vermogen 3299 [KW], €2243 subsidie.
 • Endusol (EnduFlexControl 1000/90), vermogen 3416 [KW], €2323 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 1000L 2-30 HPC), vermogen 3600 [KW], €2448 subsidie.

In aanvulling op deze subsidie op landelijk niveau levert de gemeente Alkmaar mogelijkerwijs een speciele lening. Surf naar www.alkmaar.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Alkmaar aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? In deze situatie is een zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker aan te raden. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je verbruikt meer kWh stroom. Elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Eveneens vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Alkmaar!

 • Warmtepomp: ontneemt energie uit bijv. ventilatie en bodemwater.
 • Pelletketel / Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood panelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een bepaalde plek in de kamer. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Restwarmte wordt geleverd door productiebedrijven. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!



Alle plaatsen in deze gemeente