Zonneboiler Schermerhorn

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Meer weten over een zonneboiler in Schermerhorn? Door middel van een zonneboiler systeem genereer je feitelijk gratis warm water. Je bezuinigt grofweg 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit duurzame systeem wordt gevormd door twee onderdelen: een zonnecollector op het dak en een warm-water voorraad buffersysteem. Door middel van zonneboilerrevolutie.nl doorzoek jij omvangrijke toelichtingen m.b.t. een zonneboiler kopen in Schermerhorn.

zonneboiler systeem installeren in 1636

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om je eigen sanitare water op te warmen.
 • De gemiddelde kosten bedragen €3000.
 • De subsidies lopen op tot €1450.
 • Een gemiddeld gezin in Alkmaar gebruikt 1170 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 14%. Dit houdt in een forse besparing van wel €135 per jaar.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteAlkmaar
Postcode1636
Netnummer072 (+3172)
Gasverbruik M31170 M3
Stroomverbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€135,00

Een zonneboiler installateur in Schermerhorn vergelijken

Veruit het grootste deel van een gemiddelde energierekening heeft te maken met gasverbruik. Voor de basisverwarming en voor warm tapwater. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en zoek naar een vakbekwame zonneboiler installateur in Schermerhorn! Aan de hand van onze tool tref je gemakkelijk een goede installateur uit de buurt. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Alkmaar. Of ga naar kvinl.nl voor een database met competente installateurs in de buurt. In onderstaande box achterhaal je enkele tips waar je op moet letten.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Zo heb je altijd een referentie.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een goede zonneboiler moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Check ook op beoordelingen en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Denk aan VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Sterkin, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Dat werkt op de volgende manier: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Middels de warmte van de zon wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Door het leidingsysteem pompt het systeem de warme vloeistof naar het buffervat. In de winter wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Geen nood, dan dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (de gasketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Liever een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Zo’n zonneboiler combiketel is een integratie van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Dit milieuvriendelijke product draagt zorg voor je tapwaterbehoefte en aangename temperaturen (CV). Deze milieuvriendelijke installatie heeft de volgende onderdelen: geïntegreerde cv brander, een pomp, een groot voorraadvat en zonnecollectoren. Is er een gebrek aan zonne-energie? In zo’n geval springt de CV-brander bij. Met name interessant voor grote woningen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor huishoudens met een grote vraag naar warm water. Omwille van aantrekkelijke prijzen, RVO subsidie, een mooie besparing op energiekosten en lagere CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Schermerhorn. Deze setup kan je ook gebruiken samen met een warmtepomp installatie en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Uiteraard moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors variëren van 3 tot 6 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Daarnaast heb je een plekje nodig voor het buffervat. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Tegenwoordig zijn er voorbeelden met het buffervat t.b.v. verwarmd water onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De huidige kosten zonneboiler Schermerhorn fluctueren tussen de €2725 en €4450, inclusief installeren. Deze duurzame installatie kan worden gebruik voor gewoonlijk 25 jaar. De prijs wordt gebudgetteerd middels het soort zonnecollectoren, de grootte van het buffervat, het onderhoud en de installatie prijzen. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een stukje subsidie. Hierna lees je hierover meer info.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In het volgende overzicht bekijk je voor verschillende mogelijkheden de kostprijs en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, hoe korter de terugverdientijd. Een doorsnee gezin verbruikt plus minus 50 liter per bewoner (per dag). We hanteren standaard: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Omgerekend €175 op jaarbasis (gasprijzen mei 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud vatAantal collectorenGemiddelde investeringBesparing p/jaar
100 liter1€2.050 – €2.525€45
100 liter2€2.900 – €3.000€75
200 liter2€3.150 – €3.975€145
300 liter3€4.525 – €5.050€180
zonneboiler-kopen-schermerhorn

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Het betreft naam, e-mailadres en adresgegevens. Daarmee weten we naar wie de informatie toegezonden moet worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is van belang om te weten hoeveel gas & elektra je op dit moment verbruikt. Met behulp van deze data kan de deskundige een voorstel op maat bieden.

 3. Type huis

  Voer in wat voor type woning u bezit. Denk aan de grootte en wat er aan isolatie is gedaan. Wat we ook graag willen weten is te benoemen wat voor soort dak u heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Geef uw wensen door

  Wat moet er exact voor installatie komen? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of misschien een combinatie met zonnepanelen en ketel? Omschrijf daarnaast welke milieuvriendelijke oplossingen er beschikbaar zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en verstuur het formulier. Je ontvangt zo spoedig mogelijk een duidelijke offerte bij een zonneboiler monteur in Schermerhorn (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze werd jaren geleden verbreed. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan een verzoek indienen. Via het RVO platform staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met daarop alle systemen. Alle artikelen die worden genoemd zijn geschikt voor subsidie. De subsidies liggen tussen de €850 tot wel €1275. Wel zijn er een aantal regels:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Schermerhorn

 • Zon&Co (Stroom & Warmte-6 PVT-6.300), vermogen 2098 [KW], €1427 subsidie.
 • Vaillant (VPS 300 VPM 20 2 x VFK 155 H), vermogen 1941 [KW], €1320 subsidie.
 • Ritter Paradigma (AQ C2_15_39_450), vermogen 3164 [KW], €2152 subsidie.

Naast de welbekende ISDE-subsidie van het RVO levert de gemeente Alkmaar mogelijkerwijs een speciele lening. Bekijk www.alkmaar.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Schermerhorn aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In dat geval is zonneboiler + zonnepanelen combineren de moeite waard. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en draagt zorg voor de verwarming van je huis (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Het resultaat is een lager gasverbruik, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Deze stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Ook zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Schermerhorn!

 • De warmtepomp: onttrekt warmte uit bijv. ventilatie en bodemwater.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • Infrarood panelen: geeft aangename stralingswarmte naar een bepaalde plek in je woning. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Restwarmte in samenwerking met o.a. een fabriek. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!