Zonneboiler Avenhorn

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een zonneboiler in Avenhorn? Met behulp van een zonneboiler systeem genereer je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart pakweg 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit duurzame systeem wordt gekenmerkt door twee toepassingen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een warm-water buffervat. Met behulp van deze pagina lees je waardevolle aanbevelingen die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Avenhorn.

zonneboiler systeem installeren in 1633

 • Een zonneboiler is een handige manier om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €3300.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1600.
 • Een alledaags huishouden in Koggenland stookt 1410 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 18%. Dit draait uit op een interessante besparing van +/- €125 per jaar.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteKoggenland
Postcode1633
Netnummer0229 (+31229)
Gasverbruik M31410 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Een zonneboiler installateur in Avenhorn vergelijken

Het belangrijkste deel van van onze maandelijkse energiekosten komt door ons gasverbruik. Voor de verwarming en om water op te warmen. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom een kater achteraf, en kies altijd een geschikte zonneboiler installateur in Avenhorn! Aan de hand van zonneboilerrevolutie.nl check je zonder problemen een erkende installateur uit de buurt. En andere mogelijkheid is het Energieloket gemeente Koggenland. Of probeer echteinstallateur.nl voor een database met goede installatiebedrijven uit jouw provincie. Onderstaand ontdek jij een aantal tips.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een zonneboiler moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Bekijk ook reviews en certificering. Dit zijn o.a. Sterkin, Zonnekeur, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt slim gebruik van zonlicht en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Hoe gaat dit proces in z’n werk? De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. D.m.v. zonnewarmte kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Door het leidingsysteem wordt de hitte overgebracht op het voorraadvat voor heet water (buffervat). Van november tot en met februari wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. In zo’n geval biedt de naverwarmer ondersteuning (gasgestookte ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit is geen probleem. De zonneboiler combiketel is een combi van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Dit milieuvriendelijke product kan benut worden voor heet water in huis en een warme woning. Dit milieuvriendelijke systeem heeft de volgende onderdelen: een groot voorraadvat, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een pomp. Is er niet genoeg zonne-energie? In een dergelijke situatie is de CV-brander nodig. Met name interessant voor bovengemiddelde woningen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor gezinnen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Vanwege beperkte aanschafkosten, overheidssubsidie, een forse besparing en bewustere CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Avenhorn. Dit apparaat kan je ook gebruiken samen met een speciale warmtepomp met zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Vanzelfsprekend heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Natuurlijk heb je ruimte nodig voor het buffervat t.b.v. verwarmd water. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Tegenwoordig zijn er installaties met het buffervat voor warm tapwater die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De huidige kosten zonneboiler Avenhorn liggen tussen de €2725 en €3300, met installatie. Dit milieuvriendelijke product gaat normaal gesproken mee voor plus minus 24 tot 26 jaar. De feitelijke prijs wordt bepaald door de zonnecollector specificaties, de grootte van het buffervat t.b.v. verwarmd water, en de installatie- plus onderhoudskosten. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een royale subsidie. Verderop check je hierover meer info.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In het volgende schema check jij voor een aantal situatiesde kosten en besparing op jaarniveau. Des te groter het warmwaterverbruik, dan stijgt het rendement. Een regulier huishouden verbruikt om en nabij de 50 liter p.p. In de basis zeggen we: een 4-koppig gezin bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dat komt neer op €55 per 12 maanden (gasprijzen juli 2024). In principe wordt gas nog duurder, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenRealistische kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.300 – €2.700€65
100 liter2€2.925 – €3.050€100
200 liter2€3.175 – €3.950€110
300 liter3€4.600 – €5.150€185
zonneboiler-kopen-avenhorn

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Het betreft jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Zodanig is het helder naar wie de specificaties verzonden moet worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is handig om onderzoek te doen naar hoeveel elektra & gas het huis per jaar nodig heeft. Aan de hand van het verbruik kan de deskundige inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Soort huis

  Definieer uw woning eigenschappen. Van belang zijn de grootte en leeftijd woning / mate van isolatie. Belangrijk daarbij is ook wat voor dak het huis heeft en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Waar ben je precies naar op zoek? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combi met ketel en zonne-energie? Benoem ook welke CO-2 besparende producten er voorhanden zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Voeg een persoonlijke noot toe, en verzend het formulier. Jij krijgt zeer binnenkort een offerte op maat afkomstig van een zonneboiler monteur in Avenhorn (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Dit is in 2017 verder verruimd. Iedereen die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, heeft hier recht op. Op RVO.nl staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met beschikbare modellen. Alle artikelen die beschreven staan bieden een tegemoetkoming. De subsidies wisselen tussen de €400 tot wel €1225. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Avenhorn

 • ATAG (Qsolar (Zonneboilercombi) 380-7,5m2), vermogen 2932 [KW], €2144 subsidie.
 • Vaillant (VPS 2000 VPM 20 4 x VFK 155 H), vermogen 3535 [KW], €2404 subsidie.
 • Ritter Paradigma (AQ C15_39_300), vermogen 1624 [KW], €1104 subsidie.

Afgezien van de genoemde ISDE-subsidieverschaft de gemeente Koggenland een speciale duurzaamheidslening of regeling. Zie www.koggenland.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Avenhorn aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Voldoende ruimte op je dak? Dan zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren echt een prima optie. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en voorziet in de verwarming van de woning (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je bespaart veel gas, maar je stroomverbruik stijgt. Je elektriciteit kan je opwekken met zonnepanelen. Verder zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Avenhorn!

 • Een warmtepomp: wint warmte uit onder andere de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Het systeem draait op speciale houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een geselecteerde positie in je woning. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Toevoer restwarmte uit processen van lokale industrie. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!