Zonneboiler Koggenland

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Behoefte aan een zonneboiler in Koggenland? Middels een zonneboiler systeem genereer je warm water op zonne-energie. Je bezuinigt ongeveer 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Het product wordt gevormd door 2 delen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Door middel van onze website check jij toepasbare adviezen aangaande een zonneboiler kopen in Koggenland.

zonneboiler systeem installeren in 1652

 • Een zonneboiler is een populaire manier om zelf warm water te produceren.
 • De gemiddelde kosten bedragen €4000.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1350.
 • Een gemiddelde woning in Koggenland verbruikt 1410 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 13%. Oftewel, een flinke geldbesparing van wel €60 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteKoggenland
Postcode1652
Netnummer0229 (+31229)
Gasverbruik M31410 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Een zonneboiler installateur in Koggenland vergelijken

Het belangrijkste deel van onze energiekosten komt voort uit gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en voor warm water om te wassen en douchen. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en selecteer een professionele zonneboiler installateur in Koggenland! Door middel van onze vergelijker bekijk je probleemloos een betrouwbare installateur in jouw eigen regio. En andere mogelijkheid is het Energieloket gemeente Koggenland. Of probeer echteinstallateur.nl voor een database met vakbekwame installatiebedrijven in de regio. In de volgende paragraaf tref je een aantal tips.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Zo’n systeem wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Check ook op recensies en certificaten en keurmerken. Onder andere Solar Keymark, Zonnekeur, KviNL, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte om water op te warmen. De werking van het systeem: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Aan de hand van zon warmte kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. D.m.v. het buizensysteem wordt deze warmte overgebracht naar een warm-water voorraad buffersysteem. In de winter wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. In dit scenario springt de naverwarmer bij (meestal de CV-ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. De dergelijke zonneboiler combiketel is een koppeling van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Dit duurzame product regelt je tapwaterbehoefte en de verwarming van de woning. Dit milieuvriendelijke systeem bevat o.a. een pomp, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en zonnecollectoren. Is er niet genoeg zonne-energie? In een dergelijke situatie regelt de CV-brander de rest. Voornamelijk een rendabele oplossing voor grote gezinnen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor consumenten die veel warm water uit de kraan halen. Als gevolg van aantrekkelijke prijzen, overheidssubsidie, een interessante besparing en minder CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Koggenland. Deze installatie wordt soms ook geïntegreerd met een warmtepomp installatie met zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

In de eerste plaats is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, dat bedekt dus niet een heel dak. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Uiteraard heb je ruimte nodig voor een warm-water voorraad buffersysteem. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Vandaag zijn er voorbeelden met het voorraadvat onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De huidige kosten zonneboiler Koggenland vinden we terug ergens tussen de €2875 en €4450, met installatie. Dit systeem gaat normaal gesproken mee voor gewoonlijk 25 jaar. De feitelijke prijs komt tot stand door de grootte van de zonnecollectors, het volume van het voorraadvat, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een interessante subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl lees je meer specificaties.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave bekijk jij voor een paar voorbeelden de geschatte prijs en een indicatie van de besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, hoe meer je netto gaat besparen. Een regulier huishouden verbruikt dagelijks 50 liter per dag (p.p). We hanteren standaard: een huishouden van 4 personen bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit is circa €65 per 12 maanden (gasprijzen juni 2024). Men verwacht dat gas duurder wordt, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenGeschatte prijs Besparing p/jaar
100 liter1€2.100 – €2.625€40
100 liter2€2.775 – €3.175€95
200 liter2€3.150 – €3.975€125
300 liter3€4.450 – €5.400€185
zonneboiler-kopen-koggenland

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Dit zijn naam, adres + contactgegevens. Zodanig komen wij erachter naar wie de productinfo verstuurd kan worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is belangrijk om inzicht te hebben in hoeveel gas & stroomer op je aansluiting verbruikt wordt. Met behulp van deze gegevens kan de installateur een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Huistypering

  Vertel ons wat meer over de woning. Je kunt denken aan de omvang en of de woning goed geïsoleerd is. Goed om te noemen is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of misschien een combiketel inclusief zonnepanelen? Omschrijf daarnaast welke milieuvriendelijke oplossingen er aanwezig zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en druk op verstuur. U krijgt binnen een paar dagen een gespecificeerde offerte via een zonneboiler monteur in Koggenland (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze tegemoetkoming is twee jaar geleden verhoogd. Iedere consument die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan vragen om een vergoeding. Op RVO.nl is een apparatenlijst te vinden met beschikbare modellen. Alle artikelen die daarin genoemd worden bieden een tegemoetkoming. De subsidies liggen zo tussen de €775 tot €1350. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Koggenland

 • Enerqy Master (EM-TWL zonneboiler TPW + CV 100T/KER1000L-1), vermogen 3472 [KW], €2361 subsidie.
 • SolarTech International B.V. (MEP-M4 GBS115), vermogen 293 [KW], €199 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 400L 3-24 HPC), vermogen 3700 [KW], €2516 subsidie.

Afgezien van deze subsidie op landelijk niveau faciliteert de gemeente Koggenland een speciale lokale tegemoetkoming. Bekijk www.koggenland.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Koggenland aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Is het dak geschikt voor plaatsing? Goed nieuws, want dan is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen een perfecte keuze. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en stuurt vloerverwarming/radiatoren aan (in het geval van een een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. De stroom kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Ook zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Koggenland!

 • De warmtepomp: wint energie middels de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletketel / Pelletkachel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een bepaalde plek in je woning. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van industriële ondernemingen. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente