Zonneboiler Wormerland

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een zonneboiler in Wormerland? D.m.v. een zonneboiler systeem heb je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bezuinigt ongeveer 50% van de energiekosten voor warm water. Het systeem wordt gevormd door twee aspecten: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een voorraadvat voor warm water. Geholpen door onze vergelijker ontdek je actuele informatie die helpen bij een zonneboiler kopen in Wormerland.

zonneboiler systeem installeren in 1546

 • Een zonneboiler is een slimme manier om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • De gemiddelde kosten bedragen €2700.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1850.
 • Een gemiddeld gezin in Wormerland gebruikt 1330 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 11%. Dit houdt in een flinke geldbesparing van wel €160 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteWormerland
Postcode1546
Netnummer075 (+3175)
Gasverbruik M31330 M3
Stroomverbruik kWh2960 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Een zonneboiler installateur in Wormerland vergelijken

Veruit het grootste deel van van onze maandelijkse energiekosten komt door ons gasverbruik. Voor de centrale verwarming en om water op te warmen. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en kies voor een geschikte zonneboiler installateur in Wormerland! Door gebruik te maken van onze tool ontdek je eenvoudig een vakbekwame installateur in jouw eigen regio. Je kunt ook navraag doen bij het speciale Energieloket van de gemeente Wormerland. Of probeer Qbis.nl of Kvinl.nl voor lijstjes met geschikte installateurs in de regio. Hieronder check jij een aantal tips.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een goede zonneboiler moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Wees scherp op klantervaringen en relevante keurmerken. Zoals bijv. Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, VCA, Solar Keymark, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt gebruik van de warmte van de zon en zit dit uiteindelijk om in warm water. De werking is als volgt: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Door warme lucht (zon) vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Middels het modulaire systeem gaat de warme vloeistof naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. In de winter wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Dan dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (gasgestookte ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Liever een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. De zonneboiler combiketel is een combi van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Dit duurzame systeem is er voor 2 zaken: het warme water en een warme woning. Dit duurzame systeem bestaat uit zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander, een pomp en een buffervat. Is er niet genoeg zonne-energie? Op deze momenten zorgt de CV-brander voor de rest. Voornamelijk eenvoudig toe te passen voor huishoudens van minimaal 4 mensen die beschikken over vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor gezinnen die veel warm water gebruiken. Door o.a. lage aanschafprijzen, overheidssubsidie, een mooie besparing op energiekosten en lagere CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Wormerland. Dit apparaat rendeert ook uitstekend samen met een lucht-water warmtepomp en zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

In de eerste plaats is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. Deze krachtige collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Verder heb je ruimte nodig voor het buffervat t.b.v. verwarmd water. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. In april 2024 zijn er oplossingen een voorraadvat geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De recente kosten zonneboiler Wormerland schommelen tussen de €2500 en €3850, met installatie inclusief. Het product hoort mee te gaan voor ongeveer 25 jaar. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de aard van de zonnecollectoren, de grootte van het voorraadvat voor warm water, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een aantrekkelijke subsidie. In het volgende kopje ontdek je meer specificaties.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
Hieronder vind je voor verscheide voorbeelden de aanschafprijzen en een schatting van de besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, dan stijgt het rendement. We gaan vaak uit van een verbruik van plus minus 50 liter per bewoner (per dag). We hanteren standaard: een gezin van 4 personen bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dat resulteert in €120 per jaar (energieprijzen april 2024). De prijs van aardgas neemt toe, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud buffervatCollectorenGemiddelde investeringBesparing per jaar
100 liter1€2.050 – €2.575€65
100 liter2€2.775 – €3.075€75
200 liter2€3.175 – €3.825€120
300 liter3€4.400 – €5.200€175
zonneboiler-kopen-wormerland

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Belangrijk zijn voor- en achternaam + contactgegevens. Hierdoor weten we naar wie de productinfo verstuurd mag worden. Binnen een week krijg je een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is makkelijk om inzicht te hebben in hoeveel gas + elektra er op het adres wordt gebruikt. Middels deze data kan de deskundige een voorstel op maat bieden.

 3. Woningomschrijving

  Wat voor soort huis heeft u. Je kunt denken aan woonoppervlakte in m2 en leeftijd woning / mate van isolatie. Relevant is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Waar ben je precies naar op zoek? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of misschien een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Schets tevens welke milieuvriendelijke oplossingen er geplaatst zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en klik op versturen. U ontvangt zo spoedig mogelijk een complete offerte van een zonneboiler monteur in Wormerland (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze mogelijkheid is twee jaar geleden extra gestimuleerd. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan deze aanvragen. Op de site van RVO download u een apparatenlijst met een compleet overzicht. Alle artikelen die staan op deze lijst zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies lopen uiteen tussen de €675 tot wel €1550. Let op de volgende regels:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Wormerland

 • Solarbayer (CPC 18 NERO – Paket 3 + HSK -SLS 800), vermogen 2989 [KW], €2033 subsidie.
 • Vaillant (VPS 800 VPM 20 3 x VFK 155 V), vermogen 3262 [KW], €2218 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 150L 2-30 HPC), vermogen 3450 [KW], €2346 subsidie.

Naast de landelijke subsidie faciliteert de gemeente Wormerland een groene lening of kleine subsidie. Surf naar www.wormerland.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Wormerland aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? In deze situatie is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler een goede mogelijkheid. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en stuurt vloerverwarming/radiatoren aan (als je kiest voor een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. De stroom kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Daarbij zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Wormerland!

 • Een warmtepomp: wint warmte a.d.h.v. de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: zonder gas toch een warme woning. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een specifiek gebied in de woning. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Restwarmte in samenwerking met plaatselijke bedrijven. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente