Zonneboiler Oostknollendam

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Direct een zonneboiler aanschaffen in Oostknollendam? Door middel van een zonneboiler systeem heb je warm water op een duurzame manier. Je bespaart circa 50% van de energiekosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke product bestaat uit 2 zaken: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een buffervat voor warm tapwater. Via onze vergelijker tref je omvangrijke aanbevelingen aangaande een zonneboiler kopen in Oostknollendam.

zonneboiler systeem installeren in 1534

 • Een zonneboiler is een slimme manier om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €3200.
 • De subsidies lopen op tot €1000.
 • Een doorsnee huishouden in Wormerland gebruikt 1330 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 10%. Dat komt overeen met interessante besparing van +/- €130 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteWormerland
Postcode1534
Netnummer075 (+3175)
Gasverbruik M31330 M3
Stroomverbruik kWh2960 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Een zonneboiler installateur in Oostknollendam vergelijken

Het grootste deel van de jaarlijkse energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm water om te douchen. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en ga voor een competente zonneboiler installateur in Oostknollendam! Door middel van onze tool check je snel een betrouwbare installateur in jouw eigen regio. Of bezoek eens het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Wormerland. Of probeer de website kvinl.nl voor een database met geschikte installatiebedrijven uit jullie streek. Verderop achterhaal je een aantal tips.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een installatie moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Bekijk ook beoordelingen en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Je kunt denken aan Solar Keymark, KviNL, VCA, Zonnekeur, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)gebruikt warmte uit zonlicht om warm tapwater te realiseren. De werking is als volgt: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Aan de hand van zon warmte kan de vloeistof wel 90 graden worden. D.m.v. het gesloten systeem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het voorraadvat voor heet water (buffervat). Als de zon niet schijnt haalt het water niet de gewenste temperatuur. Gelukkig dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (de gasketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Liever een zonneboilercombi? Ook dat kan. Een zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Het systeem wordt gebruikt voor je watervoorziening en uiteraard centrale verwarming. Dit duurzame product bevat o.a. een groot voorraadvat, zonnecollectoren, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Een periode met weinig zonlicht? Op deze momenten kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. In de eerste plaats relevant voor gezinnen met 4 personen of meer die beschikken over vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler wordt aangeraden voor huizen met een grote vraag naar warm water. Als gevolg van lage aanschafprijzen, aantrekkelijke subsidie, een forse besparing en lagere CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Oostknollendam. De (zonneboiler kan nog duurzamer zijn i.c.m. een warmtepomp installatie en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Uiteraard heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. Deze krachtige collectors variëren van 3 tot 6 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Verder is er nog het voorraadvat voor heet water (buffervat). Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Momenteel zijn er systemen met het voorraadvat voor warm water die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De meest recente kosten zonneboiler Oostknollendam schommelen tussen de €2850 en €3150, met installatie inclusief. Het product kan worden gebruik voor om en nabij de 25 jaar. De uiteindelijke prijs kan men berekenen met de zonnecollector specificaties, de specificaties van een warm-water voorraad buffersysteem, en de installatie- plus onderhoudskosten. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een mooie subsidie. Als je iets verders scrollt lees je meer details.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
Hieronder tref je voor verschillende voorbeeldsituaties de totaalprijs en een schatting van de besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, des te interessanter een zonneboiler is. Gemiddeld gezien is het verbruik om en nabij de 50 liter p.p. We hanteren standaard: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit is circa €170 per jaar (gasprijzen juni 2024). De gasprijs stijgt, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud vatHoeveelheid collectorenGeschatte kosten Besparing (jaarlijks)
100 liter1€2.400 – €2.675€55
100 liter2€2.950 – €3.050€100
200 liter2€3.100 – €4.000€140
300 liter3€4.450 – €5.100€150
zonneboiler-kopen-oostknollendam

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Denk aan naam, e-mailadres en adresgegevens. Zo weten we naar wie de productinfo toegezonden kan worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is essentieel om inzicht te hebben in hoeveel gas en elektriciteit er verbruikt wordt. Aan de hand van het energieverbruik kan de vakman inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Beschrijf de woning

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Je kunt denken aan de omvang en of de woning goed geïsoleerd is. Vergeet ook niet wat voor dak het huis heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Specificeer uw wensen

  Wat moet er exact voor installatie komen? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Benoem ook welke CO-2 besparende producten er geplaatst zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en druk op verstuur. Je krijgt zeer binnenkort een duidelijke offerte bij een zonneboiler monteur in Oostknollendam (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze mogelijkheid is recentelijk extra gestimuleerd. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan een verzoek indienen. Via RVO.nl is een apparatenlijst te vinden met beschikbare modellen. Alle installaties die staan op deze lijst zijn geschikt voor subsidie. De subsidies lopen uiteen tussen de €725 tot wel €1675. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en de factuur is voldaan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Oostknollendam

 • ATAG (CBSolarII (standaard zonneboiler) 200-5,0m2), vermogen 1958 [KW], €1331 subsidie.
 • Vaillant (VPS 300 VPM 20 4 x VFK 155 V), vermogen 3326 [KW], €2262 subsidie.
 • Zizon (BlueArc 3-ZO300L), vermogen 2997 [KW], €2038 subsidie.

Behalve deze subsidie op landelijk niveau verstrekt de gemeente Wormerland soms een extra tegemoetkoming. Bezoek www.wormerland.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Oostknollendam aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Voldoende ruimte op je dak? In zo’n scenario is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler echt een prima optie. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en zorgt voor een aangenaam warm huis (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je verbruikt wel meer stroom. Deze elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Verder vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Oostknollendam!

 • De warmtepomp: haalt warmte uit bijv. de omgeving.
 • Pelletketel / Pelletkachel: duurzaam verwarmen zonder gas. Je stookt op houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood panelen: voorziet in een aangename warmte in een bepaalde plek in je woning. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Restwarmte in samenwerking met bijv. een fabriek. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!