Zonneboiler Wormer

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek jij een zonneboiler in Wormer? Met behulp van een zonneboiler systeem heb je warm water op een duurzame manier. Je bezuinigt ongeveer de helft op je kosten voor warm water. Dit duurzame systeem bestaat in de basis uit twee toepassingen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een warm-water buffervat. D.m.v. zonneboilerrevolutie.nl vind jij veelzijdige toelichtingen die helpen bij een zonneboiler kopen in Wormer.

zonneboiler systeem installeren in 1531

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €4400.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €750.
 • Een alledaags huishouden in Wormerland verbruikt 1330 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 16%. Dit houdt in een aantrekkelijke kostenbesparing tot €50 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteWormerland
Postcode1531
Netnummer075 (+3175)
Gasverbruik M31330 M3
Stroomverbruik kWh2960 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Een zonneboiler installateur in Wormer vergelijken

Zo’n 60 – 70% van van onze maandelijkse energiekosten komt door het verbruik van gas. Om ons huis te verwarmen, en voor warm water uit de kraan. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en kies voor een geschikte zonneboiler installateur in Wormer! Dankzij onze tool tref je verrassend eenvoudig een vakbekwame installateur uit de buurt. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket van de gemeente Wormerland. Of probeer kvinl.nl voor een schema met vakbekwame installatiebedrijven in de buurt. Onderstaand achterhaal je diverse aanbevelingen.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een installatie moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Houd ook rekening met beoordelingen en certificering. Denk aan Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, Sterkin, KviNL, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron en zit dit uiteindelijk om in warm water. Beschrijving van de werking: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Door middel van warm zonlicht kan het wel 90 graden worden. Aan de hand van het buizenstelsel pompt de installatie de opgewarmde vloeistof een warm-water buffervat. In de koudere maanden haalt het water niet de gewenste temperatuur. Dan gebruikt het systeem de naverwarmer (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Zoek jij een zonneboilercombi? Ook dat kan. Zo’n zonneboiler combiketel is een combi van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Dit systeem is er voor 2 zaken: heet water in huis en verwarming (CV-installatie). Dit duurzame systeem behelst een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, een pomp en 1 of meer zonnecollectoren. Is er niet genoeg zonne-energie? In dat geval regelt de CV-brander de rest. In de eerste plaats een rendabele oplossing voor grotere huishoudens met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor huishoudens die relatief veel warm water gebruiken. Als gevolg van beperkte aanschafkosten, overheidssubsidie, een significante afname van het gasverbruik en beperkte CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Wormer. Deze installatie wordt soms ook geïntegreerd met een lucht-water warmtepomp en zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Als eerste moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Natuurlijk heb je ruimte nodig voor het buffervat t.b.v. verwarmd water. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Momenteel zijn er constructies met het buffervat verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De recente kosten zonneboiler Wormer komen gemiddeld uit tussen €2975 en €3750, met montage. Deze installatie heeft een geschatte levensduur van ongeveer 25 jaar. De feitelijke prijs wordt bepaald door de grootte van de zonnecollectors, de eigenschappen van een warm-water buffervat, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een interessante subsidie. Hierna vind jij meer details.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In het volgende schema ontdek je voor enkele mogelijkheden de kostprijs en een schatting van de besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, hoe interessanter de besparing. Een doorsnee gezin verbruikt standaard 50 liter p.p. per dag. We hanteren standaard: een gezin van 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat resulteert in €130 per 12 maanden (gasprijzen april 2024). De prijs van aardgas neemt toe, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud vatAantal collectorenVerwachte investeringBesparing p/jaar
100 liter1€2.300 – €2.525€60
100 liter2€2.775 – €3.175€105
200 liter2€3.125 – €4.000€110
300 liter3€4.525 – €5.000€175
zonneboiler-kopen-wormer

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Belangrijk zijn jouw adres, naam en contactgegevens. Dan komen wij erachter naar wie de info verzonden moet worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is handig om boven water te krijgen hoeveel elektra + gas er op je aansluiting verbruikt wordt. Met behulp van deze informatie kan de specialist een goed advies geven.

 3. Beschrijf de woning

  Wat voor soort huis heeft u. Denk aan woonoppervlakte in m2 en wat er aan isolatie is gedaan. Wat we ook graag willen weten is wat voor dak het huis heeft en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Specificeer uw wensen

  Wat moet er exact voor installatie komen? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of mogelijk met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Vertel ook of er ook andere duurzame energiebronnen voorhanden zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en dien de aanvraag definitief in. Je ontvangt snel een persoonlijke offerte via een zonneboiler monteur in Wormer (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze werd jaren geleden verhoogd. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan een verzoek indienen. Via het RVO platform is de speciale apparatenlijst geplaatst met alle zonneboilers. Alle merken die worden genoemd komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies liggen zo tussen de €900 tot wel €1025. Let op de volgende regels:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de factuur is voldaan
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Wormer

 • ATAG (CBSolarII (standaard zonneboiler) 200-4,8m2), vermogen 1834 [KW], €1247 subsidie.
 • Vaillant (VPS 300 VPM 20 4 x VFK 155 H), vermogen 3301 [KW], €2245 subsidie.
 • Zizon (BlueArc 4-ZO200L), vermogen 3179 [KW], €2162 subsidie.

Buiten de interessante ISDE-regeling verstrekt de gemeente Wormerland een speciale lokale tegemoetkoming. Ga naar www.wormerland.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Wormer aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Heb jij een groot dakoppervlak? In deze situatie is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler de moeite waard. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en zorgt voor de aansturing van de verwarming (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Je stookt aanzienlijk minder gas, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Je stroom kan je opwekken met zonnepanelen. Daarnaast vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Wormer!

 • Warmtepomp: genereert energie middels de bodem of lucht.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • Infrarood panelen: geeft aangename stralingswarmte naar een afgebakende plek in huis. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van o.a. plaatselijke bedrijven. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!