Zonneboiler Westknollendam

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Meer weten over een zonneboiler in Westknollendam? D.m.v. een zonneboiler systeem heb je feitelijk gratis warm water. Je bespaart grofweg de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Het product bestaat in de basis uit twee onderdelen: natuurlijk een zonnecollector en een warm-water buffervat. Met behulp van zonneboilerrevolutie.nl lees jij samengestelde adviezen over een zonneboiler kopen in Westknollendam.

zonneboiler systeem installeren in 1525

 • Een zonneboiler is een slimme manier om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Reken op gemiddelde kosten van €2800.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1600.
 • Een standaard woning in Zaanstad verbruikt 1220 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 17%. Dit betekent een mogelijk besparing van wel €120 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteZaanstad
Postcode1525
Netnummer075 (+3175)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2640 kWh
Gemiddelde energierekening€139,00

Een zonneboiler installateur in Westknollendam vergelijken

Een steeds groter deel van onze energierekening heeft te maken met gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm water uit de kraan. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en selecteer een geschikte zonneboiler installateur in Westknollendam! Geholpen door de zonneboiler-vergelijker check je gemakkelijk een geschikte installateur in jouw eigen regio. Daarnaast bestaat er het speciale Energieloket van de gemeente Zaanstad. Of benader de website kvinl.nl voor een schema met vakbekwame installateurs in de regio. Hierna check jij enkele tips waar je op moet letten.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een goede zonneboiler moet wel 20 jaar meegaan.
 • Controleer ook op ervaringen van anderen en certificering. Bijvoorbeeld Sterkin, Zonnekeur, KviNL, VCA, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Dat werkt op de volgende manier: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Aan de hand van zon warmte kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Aan de hand van de leidingen pompt het systeem de warme vloeistof naar het voorraadvat. Van november tot en met februari zal het systeem niet warm genoeg worden. Dan gebruikt het systeem de naverwarmer (gasgestookte ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Liever een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Zo’n zonneboiler combiketel is een integratie van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Deze installatie kan benut worden voor warm tapwater en aangename temperaturen (CV). Dit milieuvriendelijke systeem bestaat uit een pomp, geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat en de benodigde zonnecollectoren. Is er een gebrek aan zonne-energie? In een dergelijke situatie heb je de (ingebouwde) CV-brander. Voornamelijk een rendabele oplossing voor grotere huizen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler wordt aangeraden voor woningen met een grote vraag naar warm water. Wegens lage winkelprijzen, hoge tegemoetkomingen, een lagere energierekening en minder uitstoot van CO-2 laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Westknollendam. Dit systeem kan nog duurzamer zijn i.c.m. een innovatieve warmtepomp en zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

In de eerste plaats moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn niet heel groot (max 5 m2), dat valt dus best wel mee. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Verder heb je ruimte nodig voor het buffervat voor warm tapwater. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. In mei 2024 zijn er voorbeelden met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De actuele kosten zonneboiler Westknollendam schommelen tussen de €2500 en €4250, met installatie inclusief. Dit milieuvriendelijke product kan worden gebruik voor plus minus 24 tot 26 jaar. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door de zonnecollector specificaties, de specificaties van het buffervat t.b.v. verwarmd water, en de installatie- plus onderhoudskosten. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een stukje subsidie. Op onze website vind jij een nadere toelichting.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In het volgende overzicht bekijk jij voor een aantal omstandigheden de kostprijzen en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, hoe meer je netto gaat besparen. We gaan vaak uit van een verbruik van plus minus 50 liter per bewoner (per dag). In de basis zeggen we: een 4-koppig gezin bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dat resulteert in €120 op jaarbasis (gasprijs mei 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud buffervatCollectorenRealistische prijsBesparing per jaar
100 liter1€2.250 – €2.675€55
100 liter2€2.900 – €3.100€100
200 liter2€3.100 – €3.975€110
300 liter3€4.575 – €5.000€200
zonneboiler-kopen-westknollendam

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Van belang zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Hierdoor is het helder naar wie de betreffende informatie verstuurd zal worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is belangrijk om te weten hoeveel stroom + gas er op het adres wordt gebruikt. Op basis van deze info kan de deskundige een voorstel op maat bieden.

 3. Type woning

  Definieer uw woning eigenschappen. Het betreft de grootte en de isolatiewaarden. Vul dit ook aan met wat voor dak het huis heeft en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Waar ben je precies naar op zoek? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie met zonnepanelen en ketel? Schets tevens welke CO-2 besparende producten er aanwezig zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en verstuur jouw aanvraag. Je krijgt zeer binnenkort een offerte op maat van een zonneboiler monteur in Westknollendam (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Dit is recent verder verhoogd. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, komt in aanmerking. Via het RVO platform staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met beschikbare modellen. Alle merken die daarin genoemd worden zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies schommelen tussen de €525 tot wel €1025. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Westknollendam

 • ATAG (CBSolarII (standaard zonneboiler) 200-3,2m2), vermogen 1508 [KW], €1025 subsidie.
 • Vaillant (VPS 300 VPM 20 3 x VFK 155 V), vermogen 3108 [KW], €2113 subsidie.
 • Zizon (BlueArc 3-ZO200L), vermogen 2932 [KW], €1994 subsidie.

Behalve de welbekende ISDE-subsidie van het RVO verstrekt de gemeente Zaanstad mogelijkerwijs een speciele lening. Zie www.zaanstad.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Westknollendam aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? In zo’n scenario is een zonneboiler met zonnepanelen combineren de moeite waard. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en zorgt voor een aangenaam warm huis (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. De stroom kan je met zonnepanelen zelf genereren. Tevens zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Westknollendam!

 • Een warmtepomp: genereert energie uit bijvoorbeeld de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel / Pelletkachel: duurzaam verwarmen zonder gas. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een klein gedeelte van een kamer. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van een fabriek. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!