Zonneboiler Oost-Graftdijk

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Op zoek naar een zonneboiler in Oost-Graftdijk? Via een zonneboiler systeem genereer je duurzaam warm water. Je bezuinigt circa de helft van het gasverbruik voor warm water. De installatie komt tot stand door twee onderdelen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een warm-water buffervat. Middels onze vergelijker bekijk je handige aanbevelingen die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Oost-Graftdijk.

zonneboiler systeem installeren in 1487

 • Een zonneboiler is een slimme manier om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €3400.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1450.
 • Een gemiddeld gezin in Alkmaar stookt 1170 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 16%. Dit houdt in een flinke geldbesparing van wel €85 per jaar.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteAlkmaar
Postcode1487
Netnummer075 (+3175)
Gasverbruik M31170 M3
Stroomverbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€135,00

Een zonneboiler installateur in Oost-Graftdijk vergelijken

Zo’n 60 – 70% van onze energierekening heeft te maken met gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en voor warm tapwater. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en selecteer een geschikte zonneboiler installateur in Oost-Graftdijk! D.m.v. onze tool bekijk je moeiteloos een betrouwbare installateur werkzaam in jouw omgeving. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket van de gemeente Alkmaar. Of surf naar Qbis.nl voor een overzicht met ervaren installateurs in de buurt. Hieronder ontdek je diverse aanbevelingen.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een goede zonneboiler moet wel 20 jaar meegaan.
 • Check ook op verhalen van andere klanten en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Bijvoorbeeld Solar Keymark, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak gebruikt zonne-energie en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Op welke manier ontstaat warmte? In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Door de zonneschijn kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Middels het gesloten systeem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof een warm-water buffervat. In koude maanden wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Gelukkig biedt de naverwarmer ondersteuning (meestal de CV-ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Een zonneboiler combiketel is een koppeling van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Het systeem draagt zorg voor je watervoorziening en natuurlijk een warm huis (CV). Deze duurzame installatie wordt gekenmerkt door zonnecollectoren, een pomp, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Een periode met weinig zonlicht? In zo’n geval springt de CV-brander bij. Met name relevant voor gezinnen met 4 personen of meer met vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

Een zonneboiler is heel interessant voor mensen die veel warm water gebruiken. Dankzij interessante aanschafprijzen, aantrekkelijke subsidie, een mooie besparing op energiekosten en lagere CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Oost-Graftdijk. Zo’n systeem is goed te combineren met een slimme warmtepomp plus zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

In de basis moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, dat valt dus best wel mee. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Daarnaast is er nog het voorraadvat. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Op dit moment zijn er constructies met het voorraadvat onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De meest recente kosten zonneboiler Oost-Graftdijk komen gemiddeld uit tussen €2925 en €4000, met installatie. Deze installatie heeft een typische levensduur van gewoonlijk 25 jaar. De investering wordt vastgesteld door de zonnecollector specificaties, de capaciteit van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, en de kosten van het installatiebedrijf. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een mooie subsidie. Als je iets verders scrollt vind jij meer specificaties.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
Hierna bekijk jij voor meerdere voorbeeldsituaties de kosten en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, des te interessanter een zonneboiler is. Een doorsnee gezin verbruikt standaard 50 liter p.p. per dag. De stelregel is: een 4-koppig gezin bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dat komt neer op €140 per jaar (energieprijzen mei 2024). Het gastarief gaat toenemen, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud vatCollectorenRealistische kostenJaarlijkse besparing
100 liter1€2.350 – €2.550€40
100 liter2€2.750 – €3.200€80
200 liter2€3.300 – €3.850€120
300 liter3€4.450 – €5.000€170
zonneboiler-kopen-oost-graftdijk

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Relevant zijn adres en contactgegevens. Daarmee is het helder naar wie verdere info aangeleverd moet worden. Je ontvangt een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is noodzakelijk om een indicatie te hebben van hoeveel gas & elektra je op dit moment verbruikt. Op basis van het verbruik kan de specialist een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Type huis

  Wat voor soort huis heeft u. Denk aan aantal kamers en de staat van de isolatie. Goed om te noemen is ook het soort dak (schuin of plat) en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Geef uw wensen door

  Geef aan wat precies de behoefte is. Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of juist met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Schets tevens welke CO-2 besparende producten er in jouw huis staan (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en dien de aanvraag definitief in. U krijgt zo spoedig mogelijk een complete offerte bij een zonneboiler monteur in Oost-Graftdijk (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze mogelijkheid is recent uitgebreid. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan het aanvraagformulier indienen. Op de website van RVO staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met beschikbare modellen. Alle merken die worden genoemd komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies lopen al gauw op van €525 tot €1250. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Oost-Graftdijk

 • ATAG (EcoNormII (standaard zonneboiler) 200-5,0m²), vermogen 1953 [KW], €1328 subsidie.
 • SolarTech International B.V. (MEP-L6 HT200), vermogen 642 [KW], €437 subsidie.
 • Zonneboilerpro (ZBPR 500 ltr – 3x SHC 15), vermogen 3467 [KW], €2358 subsidie.

Behalve de interessante ISDE-regeling geeft de gemeente Alkmaar mogelijk nog een extra vergoeding. Zie www.alkmaar.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Oost-Graftdijk aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? In zo’n scenario is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen een uitstekende optie. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (in het geval van een een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Elektriciteit kan je opwekken met zonnepanelen. Eveneens zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Oost-Graftdijk!

 • Warmtepomp: ontneemt energie via de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood panelen: geeft aangename stralingswarmte naar een geselecteerde positie in je woning. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Toevoer restwarmte uit processen van bijv. plaatselijke bedrijven. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!