Zonneboiler De Rijp

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in De Rijp? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem heb je warm water met behulp van de zon. Je bespaart circa 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit duurzame product wordt opgebouwd door 2 onderdelen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een warm-water voorraad buffersysteem. D.m.v. de zonneboiler-vergelijker check je waardevolle details die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in De Rijp.

zonneboiler systeem installeren in 1483

 • Een zonneboiler is een handige manier om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • De gemiddelde kosten bedragen €4700.
 • Subsidies lopen op tot wel €1200.
 • Een gemiddelde woning in Alkmaar gebruikt 1170 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 11%. Dat komt overeen met potentiële besparing tot wel €50 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteAlkmaar
Postcode1483
Netnummer0299 (+31299)
Gasverbruik M31170 M3
Stroomverbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€135,00

Een zonneboiler installateur in De Rijp vergelijken

Meer dan de helft van onze energierekening is puur gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en voor warm tapwater. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en kies altijd een betrouwbare zonneboiler installateur in De Rijp! Door middel van deze website vind je zonder problemen een professionele installateur die actief is in jouw plaats. Daarnaast bestaat er het Energieloket in de gemeente Alkmaar. Of surf naar Qbis.nl voor een overzicht met eerlijke installateurs uit jullie streek. In de volgende paragraaf ontdek jij verschillende tips.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een dergelijk systeem wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Houd ook rekening met beoordelingen en certificaten en keurmerken. Onder andere Solar Keymark, Zonnekeur, KviNL, Sterkin, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Beschrijving van de werking: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. D.m.v. zonnewarmte wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Via het leidingsysteem wordt deze warmte overgebracht naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. In koude maanden wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Gelukkig biedt de naverwarmer ondersteuning (de gasketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Deze zonneboiler combiketel is een integratie van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Dit systeem is geschikt voor jouw sanitaire water en aangename temperaturen (CV). Deze milieuvriendelijke installatie bestaat uit zonnecollectoren, een pomp, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Een gebrek aan zonnewarmte? Op deze momenten vult de CV-brander het gat op. In de basis eenvoudig toe te passen voor grotere huishoudens met vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler wordt aangeraden voor huishoudens met een hoog warmwater-gebruik. Wegens lagere prijzen, RVO subsidie, de potentiële gasbesparing en minder CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in De Rijp. Dit apparaat is nog energiezuiniger als je het combineert met een speciale warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Uiteraard moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De collectors zijn gemiddelde 4 m2, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Natuurlijk heb je ruimte nodig voor een warm-water buffervat. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Vandaag de dag zijn er structuren met het buffervat t.b.v. verwarmd water die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De recente kosten zonneboiler De Rijp komen gemiddeld uit tussen €2625 en €4400, inclusief installeren. Deze milieuvriendelijke installatie heeft een geschatte levensduur van ongeveer 25 jaar. Het totale kostenplaatje kan men berekenen met de aard van de zonnecollectoren, het volume van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, en de installatie- plus onderhoudskosten. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een aantrekkelijke subsidie. Hierna bekijk je hoe dit precies zit.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In het volgende schema ontdek jij voor een paar voorbeeldsituaties de investering en een raming van de potentiële besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, dan stijgt het rendement. Een regulier huishouden verbruikt om en nabij de 50 liter p.p. We hanteren standaard: een 4-koppig gezin bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dit is plus minus €140 per jaar (gasprijzen juni 2024). Gas wordt duurder, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud voorraadvatCollectorenVerwachte prijsBesparing p/jaar
100 liter1€2.350 – €2.500€50
100 liter2€2.900 – €3.100€105
200 liter2€3.300 – €3.800€120
300 liter3€4.500 – €5.150€150
zonneboiler-kopen-de-rijp

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Relevant zijn naam, adres + contactgegevens. Zodanig weten wij ook naar wie verdere info verstuurd mag worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is van belang om boven water te krijgen hoeveel elektriciteit + gas er verbruikt wordt. Met behulp van het energieverbruik kan het installatiebedrijf een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Woningomschrijving

  Wat voor soort huis heeft u. Van belang zijn woonoppervlak en wat er aan isolatie is gedaan. Interessant is ook het dak (plat of schuin) te omschrijven en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of misschien een combiketel inclusief zonnepanelen? Beschrijf ook welke milieuvriendelijke oplossingen er in de woning zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Voeg een persoonlijke noot toe, en verstuur het formulier. Jij ontvangt z.s.m. een maatwerk offerte van een zonneboiler monteur in De Rijp (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze is twee jaar geleden verhoogd. Iedere Nederlander die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan hiervan gebruik maken. Op de site van RVO staat een database / apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle merken die daarin genoemd worden komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies schommelen tussen de €675 tot wel €1800. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en het adres komt overeen met de factuur
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in De Rijp

 • ATAG (EcoNormII (standaard zonneboiler) 120-3,2m²), vermogen 1447 [KW], €984 subsidie.
 • SolarTech International B.V. (MEP-M4 GBS115), vermogen 293 [KW], €199 subsidie.
 • Solarico/Euroterm (1x(UniQube SQ-BPSW 310l) + 2x(UniPlate 2,5 SB)), vermogen 1804 [KW], €1227 subsidie.

Afgezien van deze subsidie op landelijk niveau biedt de gemeente Alkmaar een speciale duurzaamheidslening of regeling. Surf naar www.alkmaar.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte De Rijp aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? Op dat moment is een zonneboiler met zonnepanelen combineren echt een prima optie. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en zorgt voor de aansturing van de verwarming (als je kiest voor een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Deze stroom kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Bovendien kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in De Rijp!

 • De warmtepomp: ontneemt energie a.d.h.v. de lucht of stromend water.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een klein gedeelte van een kamer. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Restwarmte wordt geleverd door lokale industrie. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!