Zonneboiler Oosthuizen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Overweeg jij een zonneboiler in Oosthuizen? Aan de hand van een zonneboiler systeem heb je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt plusminus de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Het product bestaat uit twee aspecten: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Aan de hand van de zonneboiler-vergelijker doorzoek jij omvangrijke toelichtingen die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Oosthuizen.

zonneboiler systeem installeren in 1474

 • Een zonneboiler is een interessante manier om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €4000.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1550.
 • Een gemiddelde woning in Edam-Volendam verbruikt 1590 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 18%. Dit betekent een leuke kostenbesparing van wel €105 per jaar.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteEdam-Volendam
Postcode1474
Netnummer0299 (+31299)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh3420 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Een zonneboiler installateur in Oosthuizen vergelijken

Het belangrijkste deel van een doorsnee energiecontract (prijs) komt door ons gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en voor warm water uit de kraan. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en maak een keuze voor een vakbekwame zonneboiler installateur in Oosthuizen! Via zonneboilerrevolutie.nl achterhaal je simpel en snel een competente installateur in jouw eigen regio. Of bezoek eens het speciale Energieloket van de gemeente Edam-Volendam. Of surf naar de website Qbis.nl voor lijstjes met competente installateurs in de buurt. In onderstaande box achterhaal jij diverse aanbevelingen.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een zonneboiler moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Bekijk ook klantervaringen en eventuele keurmerken. Onder andere KviNL, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. De werking is als volgt: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Door middel van warm zonlicht wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Aan de hand van het leidingsysteem pompt het systeem de warme vloeistof naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. In de herfst en winter wordt het water niet warm genoeg. In dat geval gebruikt het systeem de naverwarmer (standaard centrale verwarming).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. De dergelijke zonneboiler combiketel is een combi van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Dit milieuvriendelijke product zorgt voor het warme water en een warme woning. Dit duurzame product wordt gekenmerkt door geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een pomp. Is er niet genoeg zonne-energie? Dan kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Bovenal aantrekkelijk voor grote gezinnen die verwarmen middels vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor gezinnen die veel warm water gebruiken. Omwille van interessante aanschafprijzen, overheidssubsidie, een significante afname van het gasverbruik en gereduceerde CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Oosthuizen. Een zonneboiler is nog energiezuiniger als je het combineert met een innovatieve warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Uiteraard is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De heat pipes of de vlakke plaat collectors variëren van 3 tot 6 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Natuurlijk is er nog het voorraadvat. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Tegenwoordig kan men ook kiezen voor het voorraadvat die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De geschatte kosten zonneboiler Oosthuizen zitten gemiddeld tussen €2600 en €4150, met installatie inclusief. Dit milieuvriendelijke systeem gaat normaal gesproken mee voor ongeveer 25 jaar. De feitelijke prijs wordt gebudgetteerd middels de aard van de zonnecollectoren, de omvang vanhet voorraadvat, de montage en installatiekosten. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een interessante subsidie. Verderop vind je hoe dit precies zit.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
Hieronder bekijk je voor verscheide gevallen de geschatte kosten en een indicatie van de besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, hoe meer je netto gaat besparen. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. We hanteren standaard: een huishouden van 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit is plus minus €60 per jaar (gasprijzen mei 2024). Gas wordt duurder, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Vat inhoudHoeveelheid collectorenGemiddelde prijsBesparing per jaar
100 liter1€2.250 – €2.650€40
100 liter2€2.925 – €3.200€80
200 liter2€3.225 – €3.975€140
300 liter3€4.575 – €5.200€195
zonneboiler-kopen-oosthuizen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Van belang zijn adres en contactgegevens. Daarmee weten we naar wie de productinfo aangeleverd moet worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is van belang om boven water te krijgen hoeveel gas en elektra er verbruikt wordt. Geholpen door deze informatie kan de specialist een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Woningomschrijving

  Benoem kenmerken van uw woning. Je kunt denken aan woonoppervlakte in m2 en staat van isolatie. Interessant is ook aan te geven wat voor dak u heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Wat heb je precies in gedachten? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of juist een combi met ketel en zonne-energie? Omschrijf daarnaast welke duurzame energiebronnen er aanwezig zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Voeg een persoonlijke noot toe, en klik op versturen. U krijgt zo spoedig mogelijk een maatwerk offerte via een zonneboiler monteur in Oosthuizen (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. De tegemoetkoming vanuit de overheid is recentelijk verder verhoogd. Iedere Nederlander die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan vragen om een vergoeding. Op de website van RVO staat een database / apparatenlijst met beschikbare modellen. Alle types op deze lijst zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies lopen al gauw op van €750 tot wel €1250. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Oosthuizen

 • HRsolar (HRS400D/10,0 Combi), vermogen 319 [KW], €2169 subsidie.
 • LinkedSun (KISS Solar 1xHP30 + 300L), vermogen 1602 [KW], €1089 subsidie.
 • Rexel (1TA / 5-300), vermogen 3042 [KW], €2069 subsidie.

Behalve de interessante ISDE-regeling verschaft de gemeente Edam-Volendam soms een extra tegemoetkoming. Ga naar www.edam-volendam.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Oosthuizen aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? In zo’n scenario is zonnepanelen met een zonneboiler combineren echt een prima optie. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, maar je verbruikt wel meer stroom. Deze stroom kan je opwekken met zonnepanelen. Bovendien zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Oosthuizen!

 • Een warmtepomp: haalt warmte uit o.a. de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: zonder gas toch een warme woning. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een geselecteerde positie in je woning. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van o.a. een fabriek. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!