Zonneboiler Schardam

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Meer weten over een zonneboiler in Schardam? Dankzij het zonneboiler systeem heb je warm water op zonne-energie. Je bespaart pakweg 50% van de energiekosten voor warm water. Het product wordt gevormd door twee aspecten: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Middels deze website bekijk je veelzijdige adviezen die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Schardam.

zonneboiler systeem installeren in 1476

 • Een zonneboiler is een slimme manier om zelf warm water te produceren.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €2900.
 • De subsidies lopen op tot €900.
 • Een doorsnee gezin in Edam-Volendam verbruikt 1590 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 12%. Oftewel, een mogelijk besparing van wel €140 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteEdam-Volendam
Postcode1476
Netnummer0299 (+31299)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh3420 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Een zonneboiler installateur in Schardam vergelijken

Een steeds groter deel van een doorsnee energiecontract (prijs) komt voort uit gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en uiteraard voor warm water uit de kraan. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en ga in zee met een goede zonneboiler installateur in Schardam! Aan de hand van onze tool vind je verrassend eenvoudig een erkende installateur in jouw eigen regio. En andere mogelijkheid is het Energieloket, een initiatief van de gemeente Edam-Volendam. Of probeer kvinl.nl voor lijstjes met eerlijke installateurs in je omgeving. In de volgende paragraaf check jij verschillende tips.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een dergelijk systeem wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Bekijk ook verhalen van andere klanten en relevante keurmerken. Denk aan VCA, Solar Keymark, Zonnekeur, Sterkin, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Op welke manier ontstaat warmte? In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Middels de warmte van de zon kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Door de leidingen pompt de installatie de opgewarmde vloeistof een warm-water voorraad buffersysteem. Als de zon niet schijnt wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Geen nood, dan hebben we dan een naverwarmer (gasgestookte ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Een Zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Zo’n zonneboiler combiketel is een koppeling van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Dit duurzame systeem is geschikt voor warm tapwater (douche, keuken) en aangename temperaturen (CV). Dit milieuvriendelijke product bestaat uit geïntegreerde cv brander, een pomp, zonnecollectoren en een buffervat voor opslag warm water. Een gebrek aan zonnewarmte? In een dergelijke situatie kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. In de eerste plaats toegepast door grote gezinnen die beschikken over vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor mensen die veel warm water uit de kraan halen. Dankzij interessante aanschafprijzen, hoge tegemoetkomingen, de potentiële gasbesparing en bewustere CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Schardam. Deze oplossing wordt soms ook geïntegreerd met een slimme warmtepomp plus zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

In de basis moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Tevens heb je ruimte nodig voor het voorraadvat. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Tegenwoordig zijn er structuren met het buffervat geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De kosten zonneboiler Schardam fluctueren tussen de €2525 en €4400, waarbij installatie is inbegrepen. Dit systeem heeft een typische levensduur van plus minus 24 tot 26 jaar. Het totale kostenplaatje kan men berekenen met het type zonnecollectors, de omvang vanhet voorraadvat, het onderhoud en de installatie prijzen. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een duurzaamheidssubsidie. Verderop ontdek jij hoe dit precies zit.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In het volgende schema vind jij voor een aantal situatiesde kostprijs en mogelijke besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, des te interessanter een zonneboiler is. Houd rekening met een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. Uitgangspunt: een huishouden van 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit is circa €85 per jaar (gasprijzen mei 2024). De gasprijs stijgt, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Vat inhoudAantal collectorenGeschatte investering Besparing per jaar
100 liter1€2.300 – €2.500€60
100 liter2€2.775 – €3.025€75
200 liter2€3.300 – €3.825€140
300 liter3€4.475 – €5.150€180
zonneboiler-kopen-schardam

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Dit zijn naam, adres + contactgegevens. Zodanig is het voor ons duidelijk naar wie de betreffende informatie aangeleverd mag worden. Binnen een week krijg je een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is essentieel om boven water te krijgen hoeveel elektra + gas er op het adres wordt gebruikt. Op basis van deze informatie kan de deskundige een goed advies geven.

 3. Type woning

  Beschrijf uw huis. Denk aan woonoppervlakte in m2 en de staat van de isolatie. Goed om te noemen is ook het soort dak (schuin of plat) en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Geef aan wat precies de behoefte is. Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Vertel ook welke duurzame energiebronnen er beschikbaar zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en verstuur het formulier. Je krijgt zeer binnenkort een duidelijke offerte bij een zonneboiler monteur in Schardam (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. De tegemoetkoming vanuit de overheid is twee jaar geleden verhoogd. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem op het dak wil, komt in aanmerking. Via het RVO platform is de speciale apparatenlijst geplaatst met alle zonneboilers. Alle merken die daarin genoemd worden zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies variëren van €475 tot €1725. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Schardam

 • Solesta BV (Silverline 25V), vermogen 1255 [KW], €853 subsidie.
 • LinkedSun (KISS Solar 3xHP30 + 750L), vermogen 3121 [KW], €2122 subsidie.
 • Solarico/Euroterm (1x(UniQube SQ-BPS 310l) + 3x(UniPlate 2,5 SB)), vermogen 2868 [KW], €1950 subsidie.

Behalve de reeds besproken subsidieregeling hanteert de gemeente Edam-Volendam een speciale lokale tegemoetkoming. Ga naar www.edam-volendam.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Schardam aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Is het dak geschikt voor plaatsing? Dan is zonneboiler + zonnepanelen combineren een uitstekende optie. De zonneboiler regelt het warme tapwater en draagt zorg voor een (CV) warm huis (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je bespaart veel gas, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Elektriciteit kan je opwekken met zonnepanelen. Mogelijk kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Schardam!

 • De warmtepomp: ontneemt warmte uit onder andere de omgeving.
 • Pelletkachel & Pelletketel: zonder gas toch een warme woning. Je stookt op houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een specifiek gebied in de woning. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van o.a. een fabriek. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!