Zonneboiler Beets

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Behoefte aan een zonneboiler in Beets? Door middel van een zonneboiler systeem genereer je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt ongeveer 50% van de energiekosten voor warm water. Deze milieuvriendelijke installatie bestaat in de basis uit twee delen: de zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Dankzij onze vergelijker ontdek je samengestelde details aangaande een zonneboiler kopen in Beets.

zonneboiler systeem installeren in 1475

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om zelf warm water te produceren.
 • Reken op gemiddelde kosten van €4100.
 • De subsidies lopen op tot €950.
 • Een doorsnee gezin in Edam-Volendam gebruikt 1590 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 14%. Oftewel, een interessante besparing van +/- €150 per jaar.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteEdam-Volendam
Postcode1475
Netnummer0299 (+31299)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh3420 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Een zonneboiler installateur in Beets vergelijken

Het leeuwendeel van onze energierekening wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de verwarming en natuurlijk voor heet water. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom teleurstellingen, en maak een keuze voor een betrouwbare zonneboiler installateur in Beets! Geholpen door zonneboilerrevolutie.nl tref je probleemloos een goede installateur in jouw eigen woonplaats. Tevens kun je terecht bij het Energieloket van de gemeente Edam-Volendam. Of klik door naar echteinstallateur.nl voor een database met ervaren installateurs uit de buurt. Hierna tref je enkele adviezen.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Zo heb je altijd een referentie.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een dergelijk systeem moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Houd ook rekening met recensies en eventuele keurmerken. Bijvoorbeeld KviNL, Solar Keymark, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht om water op te warmen. Op welke manier ontstaat warmte? In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. D.m.v. zonnewarmte kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Door het leidingstelsel volgt de vloeistof zijn weg naar het voorraadvat voor warm water. Als de zon niet schijnt wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Geen nood, dan springt de naverwarmer bij (de HR-ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Ook dat kan. Een zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Dit systeem voorziet in heet water in huis en uiteraard centrale verwarming. Deze duurzame installatie wordt gevormd door zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Een periode met weinig zonlicht? Op dat moment regelt de CV-brander de rest. Voornamelijk toepasbaar op grotere huizen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Is het een interessante investering voor mij?

Een zonneboiler is heel interessant voor consumenten die veel warm water uit de kraan halen. Wegens aantrekkelijke prijzen, overheidssubsidie, een lagere energierekening en beperkte CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Beets. Zo’n systeem kan nog duurzamer zijn i.c.m. een warmtepomp plus zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Als randvoorwaarde moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Ook hebben we nog het buffervat. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Vandaag de dag zijn er systemen met het voorraadvat voor heet water (buffervat) geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De meest recente kosten zonneboiler Beets vinden we terug ergens tussen de €2750 en €3750, met installatie inclusief. Dit product heeft een levensduur van doorgaans 23 tot 27 jaar. De totaalprijs wordt vastgesteld door het aantal zonnecollectors, het volume van het buffervat t.b.v. verwarmd water, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een mooie subsidie. Op deze pagina ontdek jij uitgebreide info.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
Hieronder bekijk jij voor meerdere situatiesde geschatte kosten en besparing op jaarniveau. Hoe groter het verbruik van warm water, des te interessanter een zonneboiler is. Een regulier huishouden verbruikt 50 liter water per dag, per bewoner. Vuistregel: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dit is circa €85 per 12 maanden (gasprijzen mei 2024). Gas wordt duurder, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud vatCollectorenRealistische prijsJaarlijkse besparing
100 liter1€2.150 – €2.575€60
100 liter2€2.875 – €3.075€100
200 liter2€3.100 – €3.825€145
300 liter3€4.500 – €5.050€150
zonneboiler-kopen-beets

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Van belang zijn naam, adres + contactgegevens. Dan weten we naar wie de info verstuurd kan worden. Wat volgt is een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is van belang om duidelijk te hebben hoeveel gas & elektriciteit er op het adres wordt gebruikt. Met deze statistieken kan het betreffende bedrijf bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Woningomschrijving

  Voer in wat voor type woning u bezit. Denk aan de grootte en of de woning goed geïsoleerd is. Goed om te noemen is ook het type dak en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Wat heb je precies nodig?

  Wat moet er exact voor installatie komen? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combi met ketel en zonne-energie? Schets tevens of er ook andere duurzame energiebronnen geplaatst zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en verzend het formulier. Jij krijgt zo spoedig mogelijk een duidelijke offerte van een zonneboiler monteur in Beets (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze mogelijkheid werd jaren geleden extra gestimuleerd. Iedere Nederlander die kiest voor een zonneboiler-systeem, komt in aanmerking. Via RVO.nl staat een apparatenlijst met alle zonneboilers. Alle apparaten die daarin genoemd worden zijn geschikt voor subsidie. De subsidies liggen zo tussen de €725 tot €1675. Let op de volgende regels:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Beets

 • Solesta BV (Silverline 20V), vermogen 1066 [KW], €725 subsidie.
 • LinkedSun (KISS Solar 2xHP30 + 500L), vermogen 2684 [KW], €1825 subsidie.
 • Solarico/Euroterm (1x(UniQube SQ-BPS 310l) + 2x(UniPlate 2,5 SB)), vermogen 1804 [KW], €1227 subsidie.

Naast de subsidie van het RVOhanteert de gemeente Edam-Volendam een groene lening of kleine subsidie. Bekijk www.edam-volendam.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Beets aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Is je dak groot genoeg? In deze situatie is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen een goede mogelijkheid. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en regelt de centrale verwarming (in het geval van een een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je verbruikt wel meer stroom. Deze stroom kan je met zonnepanelen zelf genereren. Ook vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Beets!

 • Warmtepomp: haalt energie uit bijv. de directe omgeving.
 • Pelletkachel & Pelletketel: zonder gas toch een warme woning. Je stookt op houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • Infrarood panelen: faciliteert warmte middels straling op een geselecteerde positie in je woning. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Toevoer restwarmte uit processen van een industrieterrein. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!