Zonneboiler Hobrede

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een zonneboiler in Hobrede? Middels een zonneboiler systeem maak je duurzaam warm water. Je bespaart plusminus de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Deze milieuvriendelijke installatie kent 2 toepassingen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een warm-water buffervat. Via deze website ontdek je accurate adviezen aangaande een zonneboiler kopen in Hobrede.

zonneboiler systeem installeren in 1477

 • Een zonneboiler is een handige manier om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €3900.
 • Subsidies lopen op tot wel €700.
 • Een gemiddeld huishouden in Edam-Volendam gebruikt 1590 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 13%. Dit draait uit op een interessante besparing van +/- €110 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteEdam-Volendam
Postcode1477
Netnummer0299 (+31299)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh3420 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Een zonneboiler installateur in Hobrede vergelijken

Het belangrijkste deel van onze energierekening komt door het verbruik van gas. Ten behoeve van verwarming en voor warm water om te douchen. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en maak een keuze voor een erkende zonneboiler installateur in Hobrede! Aan de hand van onze vergelijker vind je gemakkelijk een professionele installateur uit de buurt. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Edam-Volendam. Of klik door naar de website Qbis.nl voor actuele overzichten met vakbekwame installatiebedrijven in de regio. Bijgaand achterhaal jij een aantal tips.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een zonneboiler moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Houd ook rekening met recensies en voorwaarden (keurmerken). Denk aan Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Zonnekeur, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt gebruik van de zonnewarmte en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Hoe gaat dit proces in z’n werk? De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Aan de hand van zon warmte wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Aan de hand van het leidingstelsel pompt het systeem de warme vloeistof naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). In het najaar wordt het water niet warm genoeg. Gelukkig kan de naverwarmer dit compenseren (de traditionele ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Liever een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Zo’n zonneboiler combiketel is een combi van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Dit product is geschikt voor je tapwaterbehoefte en de centrale verwarming. De installatie behelst geïntegreerde cv brander, een pomp, zonnecollectoren en een buffervat voor opslag warm water. Is er maar weinig zonlicht? Op dat moment regelt de CV-brander de rest. In de eerste plaats een rendabele oplossing voor bovengemiddelde woningen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor huizen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Vanwege interessante aanschafprijzen, ISDE subsidie, een betaalbare energienota en lagere CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Hobrede. Dit apparaat kan je ook gebruiken samen met een innovatieve warmtepomp en zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Als randvoorwaarde moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, voor de meeste woningen geen probleem. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. In aanvulling daarop plaatsen ze ook het buffervat. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Momenteel kan men ook kiezen voor een warm-water buffervat geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De verwachte kosten zonneboiler Hobrede variëren tussen €2800 en €3250, waarbij installatie is inbegrepen. Dit milieuvriendelijke product gaat normaal gesproken mee voor om en nabij de 25 jaar. Het tarief wordt gebudgetteerd middels het soort zonnecollectoren, de omvang vanhet voorraadvat, het onderhoud en de installatie prijzen. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een stukje subsidie. Verderop vind je meer details.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In de tabel hieronder vind je voor velerlei omstandigheden de investering en een schatting van de besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, dan stijgt het rendement. Een regulier huishouden verbruikt dagelijks 50 liter per dag (p.p). In de basis zeggen we: een 4-persoons huishouden bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Je komt uit op €95 per jaar (gasprijzen juni 2024). Gas wordt duurder, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud vatHoeveelheid collectorenGeschatte investering Besparing (jaarlijks)
100 liter1€2.000 – €2.700€45
100 liter2€2.900 – €3.200€90
200 liter2€3.175 – €3.850€130
300 liter3€4.450 – €5.300€195
zonneboiler-kopen-hobrede

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Belangrijk zijn naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Dan weten we naar wie verdere info aangeleverd moet worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is makkelijk om onderzoek te doen naar hoeveel elektriciteit & gas er verbruikt wordt. Via het energieverbruik kan de expert een beter voorstel doen.

 3. Soort huis

  Definieer uw woning eigenschappen. Van belang zijn woonoppervlak en of de woning goed geïsoleerd is. Goed om te noemen is ook het dak (plat of schuin) te omschrijven en de totale dakoppervlakte.

 4. Geef uw wensen door

  Wat moet er exact voor installatie komen? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of misschien met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Verstrek ook details over welke duurzame warmtebronnen beschikbaar zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en klik op versturen. U krijgt zo spoedig mogelijk een gespecificeerde offerte bij een zonneboiler monteur in Hobrede (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze tegemoetkoming is recent verder verhoogd. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan hiervan gebruik maken. Via RVO.nl is een apparatenlijst te vinden met daarin alle modellen. Alle producten die benoemd worden zijn geschikt voor subsidie. De subsidies liggen zo tussen de €450 tot wel €1425. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Hobrede

 • Solesta BV (Silverline 30V), vermogen 1416 [KW], €963 subsidie.
 • LinkedSun (KISS Solar 2xUP20 + 400L), vermogen 1950 [KW], €1326 subsidie.
 • Solarico/Euroterm (1x(UniQube SQ-BPS 440l) + 3x(UniPlate 2,5 SB)), vermogen 2926 [KW], €1990 subsidie.

Behalve deze subsidie op landelijk niveau verstrekt de gemeente Edam-Volendam soms een extra tegemoetkoming. Check www.edam-volendam.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Hobrede aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? Dan de zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker aan te raden. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en zorgt voor een aangenaam warm huis (als je kiest voor een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je verbruikt meer kWh stroom. De stroom kan je opwekken met zonnepanelen. Verder vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Hobrede!

 • Warmtepomp: haalt warmte uit bijv. de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een sfeervolle verwarming zonder gas. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een bepaalde plek in de kamer. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Restwarmte wordt geleverd door o.a. plaatselijke bedrijven. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!