Zonneboiler Noordeinde

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Meer weten over een zonneboiler in Noordeinde? Dankzij het zonneboiler systeem heb je warm water met behulp van de zon. Je bespaart plusminus de helft op je energieverbruik voor warm water. Het product komt tot stand door twee zaken: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Geholpen door onze website vind je accurate details m.b.t. een zonneboiler kopen in Noordeinde.

zonneboiler systeem installeren in 1485

 • Een zonneboiler is een handige manier om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €4900.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1250.
 • Een gemiddeld huishouden in Alkmaar stookt 1170 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 10%. Dit draait uit op een potentiële besparing tot wel €105 per jaar.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteAlkmaar
Postcode1485
Netnummer0299 (+31299)
Gasverbruik M31170 M3
Stroomverbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€135,00

Een zonneboiler installateur in Noordeinde vergelijken

Het leeuwendeel van van onze maandelijkse energiekosten komt door ons gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en voor warm water uit de kraan. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en maak een keuze voor een geschikte zonneboiler installateur in Noordeinde! D.m.v. onze tool bekijk je zonder problemen een competente installateur die actief is in jouw plaats. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket in de gemeente Alkmaar. Of klik door naar kvinl.nl voor informatie over goede installateurs in je omgeving. In de volgende paragraaf lees je diverse aanbevelingen.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een zonneboiler moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Houd ook rekening met referenties en kleine lettertjes (certificaten). Bekijk eens Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, KviNL, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van de warmte van de zon om water te verwarmen. Op welke manier ontstaat warmte? De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Door de zonneschijn wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Door middel van het gesloten systeem wordt de vloeistof getransporteerd naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. Als de zon niet schijnt haalt het water niet de gewenste temperatuur. In dat geval is er de naverwarmer (de HR-ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Liever een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Zo’n zonneboiler combiketel is een combi van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Deze installatie draagt zorg voor warm tapwater en de verwarming van de woning. Dit milieuvriendelijke product behelst een pomp, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Is er sprake van beperkt zonlicht? In dat geval kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Voornamelijk toegepast door bovengemiddelde woningen met vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

Een zonneboiler is heel interessant voor gezinnen die veel warm water uit de kraan halen. Door o.a. lagere prijzen, overheidssubsidie, de potentiële gasbesparing en bewustere CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Noordeinde. Zo’n systeem kan je ook gebruiken samen met een lucht-water warmtepomp of zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Allereerst moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De heat pipes of de vlakke plaat collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, in de regel is dit dan ook geen probleem. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. In aanvulling daarop hebben we nog het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Op dit ogenblik zijn er oplossingen het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De geschatte kosten zonneboiler Noordeinde schommelen tussen de €2800 en €3850, met montage. De installatie heeft een typische levensduur van plus minus 24 tot 26 jaar. Het tarief wordt berekend a.d.h.v. het type zonnecollectors, de inhoud van het buffervat voor warm tapwater, en de kosten van het installatiebedrijf. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een interessante subsidie. Als je iets verders scrollt lees je een gedetailleerde omschrijving.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In de tabel hieronder check je voor verscheide voorbeeldsituaties de geschatte kosten en gemiddelde besparing per jaar. Naar gelang je meer warm water verbruikt, dan stijgt het rendement. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. Uitgangspunt: een familie met 4 personen bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit is circa €175 per 12 maanden (gasprijzen juni 2024). In principe wordt gas nog duurder, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud buffervatCollectorenVerwachte kostenBesparing p/jaar
100 liter1€2.000 – €2.700€70
100 liter2€2.800 – €3.050€80
200 liter2€3.275 – €3.850€130
300 liter3€4.550 – €5.000€150
zonneboiler-kopen-noordeinde

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  Relevant zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Hierdoor weten wij ook naar wie de productinfo toegezonden zal worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is essentieel om onderzoek te doen naar hoeveel gas + elektra je op dit moment verbruikt. Met behulp van deze statistieken kan het installatiebedrijf bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Huisomschrijving

  Voer in wat voor type woning u bezit. Je kunt denken aan aantal kamers en staat van isolatie. Interessant is ook het dak (plat of schuin) te omschrijven en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Naar welke opties kijk je specifiek? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of soms een systeem met CV-ketel en panelen? Omschrijf daarnaast welke duurzame energiebronnen er in jouw huis staan (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en druk op de versturen-knop. U krijgt zeer binnenkort een offerte op maat afkomstig van een zonneboiler monteur in Noordeinde (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. De tegemoetkoming vanuit de overheid is 2 jaar geleden uitgebreid. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan het aanvraagformulier indienen. Via RVO.nl staat een apparatenlijst met alle zonneboilers. Alle types die staan op deze lijst zijn geschikt voor subsidie. De subsidies liggen tussen de €725 tot €1500. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Noordeinde

 • ATAG (EcoNormII (standaard zonneboiler) 200-3,2m²), vermogen 1501 [KW], €1021 subsidie.
 • SolarTech International B.V. (MEP-S9 HT200), vermogen 634 [KW], €431 subsidie.
 • Solarico/Euroterm (1x(UniQube SQ-BPSW 440l) + 3x(UniPlate 2,5 SB)), vermogen 2926 [KW], €1990 subsidie.

Behalve de welbekende ISDE-subsidie van het RVO levert de gemeente Alkmaar soms een extra tegemoetkoming. Bekijk www.alkmaar.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Noordeinde aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? Op dat moment is zonneboiler + zonnepanelen combineren een perfecte keuze. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en zorgt voor een verwarmde woning (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. De stroom kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Mogelijk zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Noordeinde!

 • Warmtepomp: onttrekt energie middels bodembronnen en lucht.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • LT Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een afgebakende plek in huis. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van o.a. plaatselijke bedrijven. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!