Zonneboiler Graft

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Overweeg jij een zonneboiler in Graft? Door middel van een zonneboiler systeem genereer je warm water met behulp van de zon. Je bezuinigt circa de helft van het gasverbruik voor warm water. Deze milieuvriendelijke installatie bestaat in de basis uit twee toepassingen: de zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Met behulp van deze pagina ontdek jij toepasbare info over een zonneboiler kopen in Graft.

zonneboiler systeem installeren in 1484

 • Een zonneboiler is een slimme manier om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €2700.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1100.
 • Een doorsnee gezin in Alkmaar stookt 1170 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 15%. Dit houdt in een interessante besparing van +/- €85 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteAlkmaar
Postcode1484
Netnummer0299 (+31299)
Gasverbruik M31170 M3
Stroomverbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€135,00

Een zonneboiler installateur in Graft vergelijken

Meer dan de helft van onze energiekosten komt door het verbruik van gas. Voor de verwarming en natuurlijk voor heet water. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en maak een keuze voor een betrouwbare zonneboiler installateur in Graft! D.m.v. zonneboilerrevolutie.nl vind je verrassend eenvoudig een vakbekwame installateur die actief is in jouw plaats. Daarnaast bestaat er het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Alkmaar. Of klik door naar echteinstallateur.nl voor informatie over competente installateurs in de buurt. Verderop tref je nog wat adviezen.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een systeem moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Vraag ook om referenties en kleine lettertjes (certificaten). Zoals bijv. Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, KviNL, Zonnekeur, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Hoe gaat dit proces in z’n werk? De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Door middel van warm zonlicht wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Aan de hand van het gesloten systeem gaat de warme vloeistof naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Wanneer de zon amper schijnt haalt het water niet de gewenste temperatuur. In dat geval hebben we dan een naverwarmer (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Een Zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Een zonneboiler combiketel is een koppeling van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Dit product is er voor 2 zaken: je watervoorziening en de centrale verwarming. Dit milieuvriendelijke product heeft de volgende onderdelen: zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er niet genoeg zonne-energie? Dan vult de CV-brander het gat op. Voornamelijk aantrekkelijk voor grotere huishoudens met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is met name relevant voor consumenten die veel warm water uit de kraan halen. Dankzij interessante aanschafprijzen, overheidssubsidie, een significante afname van het gasverbruik en minder CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Graft. Zo’n systeem wordt soms ook geïntegreerd met een innovatieve warmtepomp en zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Als randvoorwaarde moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. In aanvulling daarop moet er ruimte zijn voor het buffervat. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. In april 2024 zijn er installaties met het voorraadvat geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De meest recente kosten zonneboiler Graft komen gemiddeld uit tussen €2975 en €4150, met installatie inclusief. Dit milieuvriendelijke systeem gaat normaal gesproken mee voor maximaal 30 jaar. Het tarief wordt bepaald door de zonnecollector specificaties, de capaciteit van het voorraadvat, en de installatie- plus onderhoudskosten. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een duurzaamheidssubsidie. Verderop vind jij een gedetailleerde omschrijving.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
Hieronder check je voor verschillende voorbeelden de totaalprijs en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, hoe korter de terugverdientijd. Gemiddeld gezien is het verbruik 50 liter water per dag, per bewoner. In de basis zeggen we: een 4-koppig gezin bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dat komt neer op €155 per jaar (energieprijzen april 2024). Het gastarief gaat toenemen, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud buffervatCollectorenGeschatte investering Besparing per jaar
100 liter1€2.050 – €2.550€40
100 liter2€2.775 – €3.100€100
200 liter2€3.250 – €3.800€130
300 liter3€4.500 – €5.400€180
zonneboiler-kopen-graft

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Dit zijn naam, adres + contactgegevens. Zo is het duidelijk naar wie de info aangeleverd kan worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is belangrijk om een indicatie te hebben van hoeveel gas + elektriciteit het huis per jaar nodig heeft. Middels het energieverbruik kan de vakman een goed advies geven.

 3. Beschrijf de woning

  Voer in wat voor type woning u bezit. Wat belangrijk is zijn woonoppervlak en wat er aan isolatie is gedaan. Vergeet ook niet wat voor soort dak de woning heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Specificeer uw wensen

  Wat heb je precies in gedachten? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of soms met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Geef aan welke alternatieve energiesystemen er beschikbaar zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en verstuur het formulier. U ontvangt zo spoedig mogelijk een complete offerte via een zonneboiler monteur in Graft (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. De tegemoetkoming vanuit de overheid is twee jaar geleden verder verhoogd. Elke huizenbezitter die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan hiervan gebruik maken. Via het RVO platform kan men een apparatenlijst vinden met daarop alle systemen. Alle installaties die daarin genoemd worden zijn geschikt voor subsidie. De subsidies lopen al gauw op van €950 tot wel €1875. Wel zijn er een aantal regels:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en er is een betaalbewijs
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Graft

 • ATAG (EcoNormII (standaard zonneboiler) 120-2,5m²), vermogen 1346 [KW], €915 subsidie.
 • SolarTech International B.V. (MEP-L3 GBS115), vermogen 295 [KW], €201 subsidie.
 • Solarico/Euroterm (1x(UniQube SQ-BPSW 310l) + 3x(UniPlate 2,5 SB)), vermogen 2868 [KW], €1950 subsidie.

Naast de reeds besproken subsidieregeling geeft de gemeente Alkmaar een speciale duurzaamheidslening of regeling. Ga naar www.alkmaar.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Graft aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Is je dak groot genoeg? In zo’n scenario is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler een uitstekende optie. De zonneboiler regelt het warme tapwater en draagt zorg voor een (CV) warm huis (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je stroomverbruik stijgt. Stroom kan je met zonnepanelen zelf genereren. Bovendien zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Graft!

 • Warmtepomp: genereert warmte uit bijv. de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: zonder gas toch een warme woning. Het systeem draait op speciale houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • Infrarood panelen: voorziet in een aangename warmte in een klein gedeelte van een kamer. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Maakt gebruik van restwarmte van o.a. een industrieterrein. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!