Zonneboiler Wormerveer

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Interesse in een zonneboiler in Wormerveer? Via een zonneboiler systeem heb je warm water op een duurzame manier. Je bespaart grofweg de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit milieuvriendelijke systeem komt tot stand door 2 onderdelen: natuurlijk een zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Door gebruik te maken van onze vergelijker tref je praktische raadgeving die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Wormerveer.

zonneboiler systeem installeren in 1521

 • Een zonneboiler is een handige manier om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €4500.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1900.
 • Een gemiddeld gezin in Zaanstad gebruikt 1220 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 17%. Concreet: een mogelijk besparing van wel €130 per jaar.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteZaanstad
Postcode1521
Netnummer075 (+3175)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2640 kWh
Gemiddelde energierekening€139,00

Een zonneboiler installateur in Wormerveer vergelijken

Een steeds groter deel van een doorsnee energiecontract (prijs) is puur gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en natuurlijk voor heet water. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en kies altijd een vakbekwame zonneboiler installateur in Wormerveer! Met behulp van deze pagina achterhaal je verrassend eenvoudig een erkende installateur werkzaam in jouw omgeving. En andere mogelijkheid is het speciale Energieloket van de gemeente Zaanstad. Of bezoek de website kvinl.nl voor lijstjes met ervaren installatiebedrijven uit jouw provincie. Bijgaand bekijk je een aantal tips.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Zo’n systeem moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Check ook op klantervaringen en kleine lettertjes (certificaten). Onder andere Sterkin, Solar Keymark, KviNL, VCA, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Dat werkt op de volgende manier: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Door warme lucht (zon) wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Gebruikmakend van het leidingstelsel wordt deze warmte overgebracht naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Wanneer de zon amper schijnt zal het systeem niet warm genoeg worden. In zo’n geval gebruikt het systeem de naverwarmer (de HR-ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Zo’n zonneboiler combiketel is een integratie van jouw zonneboiler met een HR-ketel. De installatie draagt zorg voor jouw sanitaire water en natuurlijk een warm huis (CV). Dit product heeft de volgende onderdelen: geïntegreerde cv brander, een pomp, een groot voorraadvat en zonnecollectoren. Is er (in de winter) weinig zon? Op deze momenten springt de CV-brander bij. Met name een rendabele oplossing voor grote woningen die vloerverwarming gebruiken.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is met name relevant voor gezinnen die veel warm water gebruiken. Wegens beperkte aanschafkosten, aantrekkelijke subsidie, de potentiële gasbesparing en minder CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Wormerveer. De (zonneboiler kan je ook gebruiken samen met een (hybride) warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Vanzelfsprekend is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn gemiddelde 4 m2, voor de meeste woningen geen probleem. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Daarnaast plaatsen ze ook het voorraadvat. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Tegenwoordig kan men ook kiezen voor het voorraadvat die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De meest recente kosten zonneboiler Wormerveer komen gemiddeld uit tussen €2600 en €4200, met monteren & installeren. Deze milieuvriendelijke installatie kan worden gebruik voor ongeveer 25 jaar. De investering komt tot stand door de zonnecollector specificaties, het volume van een warm-water buffervat, en de installatie- plus onderhoudskosten. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een aantrekkelijke subsidie. Op deze pagina vind je hierover meer info.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In onderstaande lijst vind jij voor een variatie aan gevallen de geschatte kosten en een raming van de potentiële besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Gemiddeld gezien is het verbruik 50 liter water per dag, per bewoner. We hanteren standaard: een familie met 4 personen bespaart de helft op je kosten voor warm water. Je komt uit op €85 op jaarbasis (gasprijzen mei 2024). De gasprijs stijgt, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud vatCollectorenRealistische kostenJaarlijkse besparing
100 liter1€2.000 – €2.525€40
100 liter2€2.875 – €3.200€85
200 liter2€3.100 – €4.000€110
300 liter3€4.400 – €5.100€165
zonneboiler-kopen-wormerveer

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Denk aan naam, e-mailadres en adresgegevens. Zo is het helder naar wie de info aangeleverd mag worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is belangrijk om inzicht te hebben in hoeveel elektra & gas het huis per jaar nodig heeft. Aan de hand van het energieverbruik kan de expert inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Type woning

  Wat voor soort huis heeft u. Van belang zijn de omvang en staat van isolatie. Vergeet ook niet aan te geven wat voor dak u heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Specificeer uw wensen

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of wellicht een systeem met CV-ketel en panelen? Vertel ook welke duurzame warmtebronnen eventueel al zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Voeg een persoonlijke noot toe, en dien de aanvraag definitief in. Jij ontvangt zo spoedig mogelijk een offerte op maat via een zonneboiler monteur in Wormerveer (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze subsidie is in 2017 verbreed. Iedere consument die een zonneboiler-systeem op het dak wil, komt in aanmerking. Via het RVO platform is een apparatenlijst te vinden met een compleet overzicht. Alle types die daarin genoemd worden bieden een tegemoetkoming. De subsidies wisselen tussen de €925 tot €1325. Wel zijn er een aantal regels:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Wormerveer

 • ATAG (CBSolarII (standaard zonneboiler) 120-5,0m2), vermogen 1906 [KW], €1296 subsidie.
 • Vaillant (VPS 300 VPM 20 3 x VFK 155 H), vermogen 3081 [KW], €2095 subsidie.
 • Zizon (BlueArc 2-ZO200L), vermogen 1852 [KW], €1259 subsidie.

Naast de genoemde ISDE-subsidieverstrekt de gemeente Zaanstad een speciale duurzaamheidslening of regeling. Ga naar www.zaanstad.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Wormerveer aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? In dat geval is zonneboiler + zonnepanelen combineren zeker aan te raden. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je verbruikt meer kWh stroom. Deze stroom kan worden opgewekt met zonnepanelen. Ook zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Wormerveer!

 • Een warmtepomp: genereert energie uit o.a. ventilatie en bodemwater.
 • Pelletkachel & Pelletketel: duurzaam verwarmen zonder gas. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een bepaalde plek in de kamer. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Toevoer restwarmte uit processen van o.a. een industrieterrein. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!