Zonneboiler de Woude

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in de Woude? Middels een zonneboiler systeem heb je feitelijk gratis warm water. Je bezuinigt pakweg de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit milieuvriendelijke product komt tot stand door 2 zaken: natuurlijk een zonnecollector en een warm-water buffervat. Door middel van zonneboilerrevolutie.nl bekijk je samengestelde toelichtingen m.b.t. een zonneboiler kopen in de Woude.

zonneboiler systeem installeren in 1489

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €3200.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1750.
 • Een doorsnee gezin in Castricum verbruikt 1470 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 14%. Concreet: een flinke geldbesparing van wel €150 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteCastricum
Postcode1489
Netnummer075 (+3175)
Gasverbruik M31470 M3
Stroomverbruik kWh2900 kWh
Gemiddelde energierekening€161,00

Een zonneboiler installateur in de Woude vergelijken

Meer dan de helft van de jaarlijkse energiekosten is puur gasverbruik. Voor de centrale verwarming en natuurlijk voor heet water. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en ga in zee met een geschikte zonneboiler installateur in de Woude! Met behulp van onze vergelijker vind je eenvoudig een professionele installateur in jouw eigen woonplaats. Daarnaast bestaat er het Energieloket gemeente Castricum. Of check kvinl.nl waar je een database treft met geschikte installateurs uit jouw provincie. Onderstaand lees jij enkele adviezen.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Zo’n systeem gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Houd ook rekening met reviews en eventuele keurmerken. Dit zijn o.a. Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, Sterkin, Solar Keymark, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector gebruikt zonne-energie om water te verwarmen. Dat werkt op de volgende manier: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. D.m.v. zonnewarmte kan de vloeistof wel 90 graden worden. Door middel van het leidingstelsel wordt deze warmte overgebracht naar het buffervat. In de koudere maanden wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. In dit scenario hebben we dan een naverwarmer (de HR-ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Een zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen jouw zonneboiler met een HR-ketel. Dit duurzame product zorgt voor warm tapwater (douche, keuken) en de centrale verwarming. Het systeem houdt in: zonnecollectoren, een pomp, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Is er maar weinig zonlicht? In zo’n geval vult de CV-brander het gat op. Bovenal toegepast door grote gezinnen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor families met een hoog warmwater-gebruik. Omwille van lagere prijzen, hoge tegemoetkomingen, een lagere energierekening en lagere CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in de Woude. Deze installatie kan nog duurzamer zijn i.c.m. een warmtepomp installatie en zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Vanzelfsprekend moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Tevens is er nog het voorraadvat. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Tegenwoordig zijn er installaties met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De verwachte kosten zonneboiler de Woude zitten gemiddeld tussen €2625 en €4450, inclusief plaatsing. Deze duurzame installatie heeft een levensduur van ongeveer 25 jaar. De totaalprijs kan men berekenen met het soort zonnecollectoren, het volume van het voorraadvat, de plaatsingskosten en onderhoud. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een stukje subsidie. Hierna vind jij hoe dit precies zit.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In de onderstaande weergave bekijk je voor een aantal omstandigheden de aanschafprijzen en gemiddelde besparing per jaar. Naar gelang je meer warm water verbruikt, dan wordt de investering rendabeler. Houd rekening met een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. De stelregel is: een huishouden van 4 personen bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Je komt uit op €135 per 12 maanden (gasprijzen juni 2024). Het gastarief gaat toenemen, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud buffervatCollectorenVerwachte prijsJaarlijkse besparing
100 liter1€2.300 – €2.700€60
100 liter2€2.750 – €3.100€75
200 liter2€3.200 – €3.900€140
300 liter3€4.400 – €5.000€165
zonneboiler-kopen-de-woude

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Van belang zijn naam, adres + contactgegevens. Op die manier weten we naar wie de informatie verstuurd kan worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is essentieel om duidelijk te hebben hoeveel elektra en gas de woning per jaar verbruikt. Door deze gegevens kan de deskundige een voorstel op maat bieden.

 3. Woningtypering

  Benoem kenmerken van uw woning. Van belang zijn de grootte en welke isolatie er is aangebracht. Belangrijk daarbij is ook wat voor soort dak de woning heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Wat heb je precies in gedachten? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een systeem met CV-ketel en panelen? Geef aan welke duurzame energiebronnen er eventueel al zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en verstuur jouw aanvraag. U ontvangt z.s.m. een offerte op maat via een zonneboiler monteur in de Woude (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze werd jaren geleden verbreed. Iedereen die een zonneboiler-systeem op het dak wil, heeft hier recht op. Op de site van RVO staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met alle zonneboilers. Alle merken die staan op deze lijst zijn geschikt voor subsidie. De subsidies lopen al gauw op van €525 tot wel €1825. Let op de volgende regels:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in de Woude

 • ATAG (CBSolarII (standaard zonneboiler) 120-3,2m2), vermogen 1453 [KW], €988 subsidie.
 • Deyle.nl (0500 W2H), vermogen 1574 [KW], €1070 subsidie.
 • Zizon (BlueArc 1-S150L), vermogen 1189 [KW], €809 subsidie.

Behalve de landelijke subsidie faciliteert de gemeente Castricum mogelijk nog een extra vergoeding. Ga naar www.castricum.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte de Woude aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? In zo’n scenario is een zonneboiler met zonnepanelen combineren echt een prima optie. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en zorgt voor de aansturing van de verwarming (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Je elektriciteit kan je met zonnepanelen zelf genereren. Daarnaast zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in de Woude!

 • Een warmtepomp: ontneemt warmte via de omgeving.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een specifieke plek in het huis. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van plaatselijke bedrijven. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!