Zonneboiler Castricum

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Interesse in een zonneboiler in Castricum? Met behulp van een zonneboiler systeem heb je warm water op zonne-energie. Je bespaart circa de helft van de energiekosten voor warm water. Dit duurzame systeem wordt opgebouwd door 2 onderdelen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een buffervat voor warm tapwater. D.m.v. de zonneboiler-vergelijker lees jij praktische toelichtingen m.b.t. een zonneboiler kopen in Castricum.

zonneboiler systeem installeren in 1901

 • Een zonneboiler is een populaire manier om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €3500.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1500.
 • Een doorsnee huishouden in Castricum stookt 1470 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 19%. Oftewel, een forse besparing van wel €75 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteCastricum
Postcode1901
Netnummer0251 (+31251)
Gasverbruik M31470 M3
Stroomverbruik kWh2900 kWh
Gemiddelde energierekening€161,00

Een zonneboiler installateur in Castricum vergelijken

Een steeds groter deel van een doorsnee energiecontract (prijs) komt door ons gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en natuurlijk voor heet water. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en ga in zee met een vakbekwame zonneboiler installateur in Castricum! Met behulp van zonneboilerrevolutie.nl achterhaal je simpel en snel een erkende installateur werkzaam in jouw omgeving. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket van de gemeente Castricum. Of check de website Qbis.nl waar je een database treft met professionele installatiebedrijven in de regio. Verderop ontdek je belangrijke zaken.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een dergelijke installatie wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Kijk goed na ervaringen van anderen en kleine lettertjes (certificaten). Onder andere Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, Sterkin, KviNL, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Beschrijving van de werking: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Via warm zonlicht wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Door het gesloten systeem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het buffervat t.b.v. verwarmd water. In het najaar zal het systeem niet warm genoeg worden. Dan springt de naverwarmer bij (meestal de CV-ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Ook dat kan. De zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Het product kan gebruikt worden voor jouw sanitaire water en aangename temperaturen (CV). Het product heeft de volgende onderdelen: zonnecollectoren, een pomp, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Is er (in de winter) weinig zon? In een dergelijke situatie springt de CV-brander bij. Vooral toegepast door huishoudens van minimaal 4 mensen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor gezinnen met een hoog warmwaterverbruik. Omwille van lage winkelprijzen, aanlokkelijke subsidies, een significante afname van het gasverbruik en bewustere CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Castricum. Deze oplossing werkt ook uitstekend in combinatie met een innovatieve warmtepomp met zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

In de basis heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De heat pipes of de vlakke plaat collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Verder heb je ruimte nodig voor het buffervat. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Vandaag de dag kan men ook kiezen voor het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De actuele kosten zonneboiler Castricum vinden we terug ergens tussen de €2750 en €4250, met installatie inclusief. Het systeem kan worden gebruik voor een periode van plus minus 24 tot 26 jaar. De feitelijke prijs is gebaseerd op de aard van de zonnecollectoren, het volume van het buffervat, en de installatie- plus onderhoudskosten. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een duurzaamheidssubsidie. Verderop ontdek jij hoe dit precies zit.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave vind je voor enkele voorbeeldsituaties de totaalprijs en besparing op jaarniveau. Hoe meer warm water je verbruikt, dan wordt de investering rendabeler. Ga uit van een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. De stelregel is: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit komt neer op €90 op jaarbasis (gasprijzen mei 2024). Men verwacht dat gas duurder wordt, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud vatCollectorenGemiddelde kostenJaarlijkse besparing
100 liter1€2.400 – €2.675€45
100 liter2€2.925 – €3.200€105
200 liter2€3.275 – €3.850€125
300 liter3€4.500 – €5.100€185
zonneboiler-kopen-castricum

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Belangrijk zijn naam, adres + contactgegevens. Hierdoor weten we naar wie de specificaties verzonden moet worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is handig om een indicatie te hebben van hoeveel gas & elektra er verbruikt wordt. Middels deze info kan het installatiebedrijf een voorstel op maat bieden.

 3. Woningtypering

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Bijvoorbeeld de omvang en wat er aan isolatie is gedaan. Goed om te noemen is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Naar welke opties kijk je specifiek? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of wellicht met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Vertel ook of er ook andere duurzame energiebronnen aanwezig zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en verzend het formulier. Jij krijgt binnen afzienbare tijd een offerte op maat afkomstig van een zonneboiler monteur in Castricum (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Dit is in 2017 verhoogd. Elke Nederlander die kiest voor een zonneboiler-systeem, heeft hier recht op. Via RVO.nl is de speciale apparatenlijst geplaatst met beschikbare modellen. Alle apparaten op deze lijst komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies wisselen tussen de €425 tot €1275. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de betaling is door jou gedaan
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Castricum

 • Nefit (Zonneboiler-cv-combipakket Trendline HRC30 CW5 II), vermogen 2704 [KW], €1839 subsidie.
 • 123-Kaminofen (2CPC24 + TS-S 200), vermogen 3393 [KW], €2307 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 750L 3-24 HPC), vermogen 3749 [KW], €2549 subsidie.

In aanvulling op de interessante ISDE-regeling biedt de gemeente Castricum mogelijk nog een extra vergoeding. Bezoek www.castricum.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Castricum aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Heb jij een groot dakoppervlak? In een dergelijke situatie is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen een perfecte keuze. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en zorgt voor de aansturing van de verwarming (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je bespaart veel gas, maar je stroomverbruik stijgt. Deze stroom kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Tevens vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Castricum!

 • Een warmtepomp: wint warmte door gebruik te maken van de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood panelen: geeft aangename stralingswarmte naar een klein gedeelte van een kamer. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Restwarmte in samenwerking met o.a. productiebedrijven. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente