Zonneboiler Jisp

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Jisp? Met behulp van een zonneboiler systeem maak je warm water op een duurzame manier. Je bezuinigt ongeveer de helft op je energieverbruik voor warm water. Het product wordt gevormd door 2 aspecten: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Door middel van zonneboilerrevolutie.nl lees je uitgebreide informatie die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Jisp.

zonneboiler systeem installeren in 1546

 • Een zonneboiler is een populaire manier om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €3200.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1900.
 • Een alledaags gezin in Wormerland gebruikt 1330 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 13%. Dit draait uit op een flinke geldbesparing van wel €105 per jaar.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteWormerland
Postcode1546
Netnummer075 (+3175)
Gasverbruik M31330 M3
Stroomverbruik kWh2960 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Een zonneboiler installateur in Jisp vergelijken

Het grootste deel van onze energiekosten wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm water om te wassen en douchen. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en selecteer een goede zonneboiler installateur in Jisp! Via onze vergelijker tref je simpel en snel een betrouwbare installateur in jouw eigen regio. En andere mogelijkheid is het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Wormerland. Of probeer kvinl.nl voor een overzicht met betrouwbare installateurs uit jouw provincie. Hieronder ontdek jij een aantal tips.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Zo heb je altijd een referentie.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een zonneboiler moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Check ook op ervaringen van anderen en kleine lettertjes (certificaten). Dit zijn o.a. Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, Zonnekeur, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Hoe gaat dit proces in z’n werk? De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Door warme lucht (zon) kan de vloeistof wel 90 graden worden. Door het buizenstelsel wordt de hitte overgebracht op het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Van november tot en met februari wordt het water niet warm genoeg. In zo’n geval hebben we dan een naverwarmer (standaard centrale verwarming).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit is een interessante optie. Deze zonneboiler combiketel is een slimme combi van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Deze duurzame installatie voorziet in warm tapwater en uiteraard centrale verwarming. Dit duurzame product behelst een groot voorraadvat, een pomp, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Is er een gebrek aan zonne-energie? In die situatie kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Zeker toepasbaar op huishoudens van minimaal 4 mensen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is met name relevant voor mensen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Wegens scherpe prijzen, hoge subsidies, de potentiële gasbesparing en bewustere CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Jisp. Dit systeem wordt soms ook geïntegreerd met een (hybride) warmtepomp met zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Uiteraard moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De heat pipes of de vlakke plaat collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Verder hebben we nog het voorraadvat voor heet water (buffervat). Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. In april 2024 zijn er oplossingen een warm-water voorraad buffersysteem geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De huidige kosten zonneboiler Jisp variëren tussen €2950 en €3450, met installatie inclusief. Dit milieuvriendelijke product heeft een geschatte levensduur van plus minus 24 tot 26 jaar. De totaalprijs wordt vastgesteld door de grootte van de zonnecollectors, de eigenschappen van het voorraadvat, de montage en installatiekosten. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een duurzaamheidssubsidie. Verderop vind je een nadere toelichting.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In de tabel hieronder bekijk je voor meerdere situatiesde aanschafprijzen en een schatting van de besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, dan stijgt het rendement. Een doorsnee gezin verbruikt circa 50 liter p.p.p.d. Uitgangspunt: een 4-persoons huishouden bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit is circa €80 per 12 maanden (gasprijzen april 2024). In principe wordt gas nog duurder, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud buffervatAantal collectorenVerwachte investeringBesparing p/jaar
100 liter1€2.150 – €2.500€45
100 liter2€2.875 – €3.050€85
200 liter2€3.275 – €3.925€145
300 liter3€4.500 – €5.050€175
zonneboiler-kopen-jisp

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Dit zijn naam, adres + contactgegevens. Zo weten we naar wie de info verstuurd kan worden. Wat volgt is een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is handig om duidelijk te hebben hoeveel gas & elektriciteit de woning per jaar verbruikt. Met het energieverbruik kan het installatiebedrijf een beter voorstel doen.

 3. Huisomschrijving

  Beschrijf uw huis. Je kunt denken aan woonoppervlakte in m2 en staat van isolatie. Interessant is ook het soort dak (schuin of plat) en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Beschrijf de noodzaak

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of eerder een systeem met CV-ketel en panelen? Schets tevens welke duurzame energiebronnen er geplaatst zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en klik op versturen. U ontvangt binnen een week een heldere offerte bij een zonneboiler monteur in Jisp (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Dit werd jaren geleden extra gestimuleerd. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, komt in aanmerking. Op RVO.nl staat een apparatenlijst met een compleet overzicht. Alle types die worden genoemd zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies lopen al gauw op van €850 tot €1300. Let op de volgende regels:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Jisp

 • ATAG (CBHotTop (CV-zonneboiler) 200-5,0m2), vermogen 1784 [KW], €1213 subsidie.
 • Vaillant (VPS 500 VPM 20 4 x VFK 155 V), vermogen 3394 [KW], €2308 subsidie.
 • Zizon (BlueArc 4-ZO400L), vermogen 328 [KW], €2230 subsidie.

Naast de genoemde ISDE-subsidiefaciliteert de gemeente Wormerland een speciale lokale tegemoetkoming. Zie www.wormerland.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Jisp aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Is er plek genoeg op het dak? In dat geval de zonneboiler met zonnepanelen combineren een uitstekende optie. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en draagt zorg voor een (CV) warm huis (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je verbruikt wel meer stroom. Je elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Tevens vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Jisp!

 • Warmtepomp: wint energie door gebruik te maken van de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een specifieke plek in het huis. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Maakt gebruik van restwarmte van o.a. lokale industrie. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!