Zonneboiler Koog aan de Zaan

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Interesse in een zonneboiler in Koog aan de Zaan? D.m.v. een zonneboiler systeem maak je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt circa de helft van het gasverbruik voor warm water. Het systeem wordt gekenmerkt door twee delen: een zonnecollector op het dak en het voorraadvat voor heet water (buffervat). D.m.v. de zonneboiler-vergelijker bekijk je bruikbare adviezen die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Koog aan de Zaan.

zonneboiler systeem installeren in 1541

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €3100.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1700.
 • Een alledaags gezin in Zaanstad verbruikt 1220 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 14%. Oftewel, een interessante besparing van +/- €100 per jaar.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteZaanstad
Postcode1541
Netnummer075 (+3175)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2640 kWh
Gemiddelde energierekening€139,00

Een zonneboiler installateur in Koog aan de Zaan vergelijken

Het grootste deel van van onze maandelijkse energiekosten komt door het verbruik van gas. Voor de verwarming, om te koken en voor warm water uit de kraan. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en selecteer een professionele zonneboiler installateur in Koog aan de Zaan! Door gebruik te maken van onze vergelijker bekijk je moeiteloos een betrouwbare installateur werkzaam in jouw omgeving. Of bezoek eens het Energieloket, een initiatief van de gemeente Zaanstad. Of ga naar de website Qbis.nl voor een schema met betrouwbare installatiebedrijven in de buurt. Hierna vind je verschillende tips.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een goede zonneboiler moet wel 20 jaar meegaan.
 • Bekijk ook referenties en kleine lettertjes (certificaten). Bekijk eens Solar Keymark, Zonnekeur, VCA, Sterkin, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt gebruik van de warmte van de zon en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. De werking van het systeem: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Aan de hand van zon warmte wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Door middel van de leidingen wordt deze warmte overgebracht naar het buffervat voor warm tapwater. In de winter zal het systeem niet warm genoeg worden. Dan is er de naverwarmer (gasgestookte ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Een zonneboiler combiketel is een koppeling van een normale HR-ketel en de zonneboiler. De installatie voorziet in het warme water en verwarming (CV-installatie). Deze milieuvriendelijke installatie bestaat uit een pomp, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en het buffervat. Is er een gebrek aan zonne-energie? Op dat moment zorgt de CV-brander voor de rest. Vooral toegepast door huishoudens van minimaal 4 mensen die beschikken over vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor gezinnen die relatief veel warm water gebruiken. Vanwege beperkte aanschafkosten, overheidssubsidie, de potentiële gasbesparing en lagere CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Koog aan de Zaan. Dit systeem wordt soms ook geïntegreerd met een warmtepomp of zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

In de eerste plaats moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Tevens moet je rekening houden met het buffervat. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Vandaag zijn er structuren met het voorraadvat voor warm water achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De huidige kosten zonneboiler Koog aan de Zaan variëren tussen €2925 en €4300, met montage. Het systeem hoort mee te gaan voor ongeveer 25 jaar. De totaalprijs wordt berekend a.d.h.v. het type zonnecollectors, de omvang vaneen warm-water buffervat, het onderhoud en de installatie prijzen. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een mooie subsidie. Verderop vind je meer details.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In het volgende overzicht lees jij voor verschillende voorbeeldsituaties de totaalprijs en een schatting van de besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, hoe meer je netto gaat besparen. We gaan vaak uit van een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. Uitgangspunt: een 4-persoons huishouden bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat komt neer op €105 op jaarbasis (gasprijzen juni 2024). Gas wordt duurder, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud buffervatAantal collectorenGeschatte kosten Besparing (jaarlijks)
100 liter1€2.400 – €2.550€45
100 liter2€2.875 – €3.125€95
200 liter2€3.125 – €3.900€115
300 liter3€4.550 – €5.350€170
zonneboiler-kopen-koog-aan-de-zaan

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Relevant zijn naam, adres + contactgegevens. Op die manier weten we naar wie verdere info verzonden zal worden. Je ontvangt een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is van belang om boven water te krijgen hoeveel gas + elektra het huis per jaar nodig heeft. Met deze informatie kan de installateur een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Woningtypering

  Omschrijf uw woning. Wat belangrijk is zijn woonoppervlak en de mate van isolatie. Wat we ook graag willen weten is wat voor dak het huis heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Geef aan wat precies de behoefte is. Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of eerder een combiketel inclusief zonnepanelen? Verstrek ook details over welke CO-2 besparende producten er aanwezig zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en druk op verstuur. Je ontvangt binnen een paar dagen een heldere offerte van een zonneboiler monteur in Koog aan de Zaan (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. De tegemoetkoming vanuit de overheid werd in 2017 verder verruimd. Iedereen die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan vragen om een vergoeding. Via RVO.nl is de speciale apparatenlijst geplaatst met daarin alle modellen. Alle merken op deze lijst bieden een tegemoetkoming. De subsidies schommelen tussen de €525 tot wel €1050. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Koog aan de Zaan

 • ATAG (CBSolarII (standaard zonneboiler) 400-10m2), vermogen 3381 [KW], €2299 subsidie.
 • Vaillant (VPS 500 VPM 20 3 x VFK 155 V), vermogen 3193 [KW], €2171 subsidie.
 • Zizon (BlueArc 5-ZO300L), vermogen 3396 [KW], €2309 subsidie.

In aanvulling op de interessante ISDE-regeling verschaft de gemeente Zaanstad wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Zie www.zaanstad.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Koog aan de Zaan aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? In dat geval is zonneboiler + zonnepanelen combineren een perfecte keuze. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en draagt zorg voor een (CV) warm huis (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Het resultaat is een lager gasverbruik, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. De stroom kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Eveneens zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Koog aan de Zaan!

 • De warmtepomp: genereert energie a.d.h.v. de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel / Pelletketel: duurzaam verwarmen zonder gas. Het systeem draait op speciale houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood panelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een geselecteerde positie in je woning. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van o.a. productiebedrijven. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!