Zonneboiler Beemster

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een zonneboiler in Beemster? Middels een zonneboiler systeem genereer je in de zomer gratis warm water. Je bespaart plusminus de helft van het gasverbruik voor warm water. De installatie wordt opgebouwd door 2 zaken: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Via onze tool vind je toepasbare details die helpen bij een zonneboiler kopen in Beemster.

zonneboiler systeem installeren in 1463

 • Een zonneboiler is een slimme manier om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €4500.
 • Subsidies lopen op tot wel €1500.
 • Een alledaags huishouden in Beemster gebruikt 1640 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 10%. Dit mondt uit in een leuke kostenbesparing van wel €85 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteBeemster
Postcode1463
Netnummer0299 (+31299)
Gasverbruik M31640 M3
Stroomverbruik kWh3270 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Een zonneboiler installateur in Beemster vergelijken

Meer dan de helft van een gemiddelde energierekening komt door ons gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en natuurlijk voor heet water. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en zoek naar een betrouwbare zonneboiler installateur in Beemster! Geholpen door onze tool achterhaal je gemakkelijk een goede installateur die actief is in jouw plaats. En andere mogelijkheid is het Energieloket van de gemeente Beemster. Of klik door naar Qbis.nl voor informatie over erkende installateurs uit de gemeente. Hieronder vind je verschillende tips.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een zonneboiler moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Wees scherp op klantervaringen en eventuele keurmerken. Denk aan Sterkin, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon om warm tapwater te realiseren. Hoe gaat dit proces in z’n werk? De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Door middel van warm zonlicht kan het wel 90 graden worden. Via het modulaire systeem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof een warm-water buffervat. Wanneer de zon amper schijnt haalt het water niet de gewenste temperatuur. Dan gebruikt het systeem de naverwarmer (standaard centrale verwarming).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit is sterk in opkomst. Een zonneboiler combiketel is een koppeling van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. De installatie draagt zorg voor warm tapwater (douche, keuken) en verwarming (CV-installatie). Dit milieuvriendelijke product bestaat uit een groot voorraadvat, een pomp, geïntegreerde cv brander en natuurlijk zonnecollectoren. Een periode met weinig zonlicht? In zo’n geval zorgt de CV-brander voor de rest. In de eerste plaats eenvoudig toe te passen voor gezinnen met 4 personen of meer met vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor families met een grote vraag naar warm water. Omwille van dalende prijzen, overheidssubsidie, een significante afname van het gasverbruik en lagere CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Beemster. Dit systeem wordt soms ook geïntegreerd met een innovatieve warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Als eerste moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. Deze krachtige collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), dat valt dus best wel mee. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Tevens moet je rekening houden met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Op dit ogenblik zijn er oplossingen het buffervat t.b.v. verwarmd water achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De huidige kosten zonneboiler Beemster vinden we terug ergens tussen de €2850 en €3750, met monteren & installeren. Dit systeem gaat normaal gesproken mee voor plus minus 24 tot 26 jaar. De feitelijke prijs wordt vastgesteld door de zonnecollector specificaties, de grootte van een warm-water voorraad buffersysteem, de plaatsingskosten en onderhoud. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een stukje subsidie. Op onze website lees jij een gedetailleerde omschrijving.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In de tabel hieronder vind je voor velerlei mogelijkheden de geschatte kosten en een indicatie van de besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, hoe meer je netto gaat besparen. Ga uit van een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. In de basis zeggen we: een gezin van 4 personen bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dit is plus minus €65 per jaar (gasprijzen mei 2024). De prijs voor gas neemt toe, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud vatCollectorenRealistische prijsJaarlijkse besparing
100 liter1€2.400 – €2.700€65
100 liter2€2.775 – €3.200€85
200 liter2€3.175 – €3.900€120
300 liter3€4.400 – €5.100€195
zonneboiler-kopen-beemster

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Van belang zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Zodanig is het duidelijk naar wie de productinfo verstuurd moet worden. Je ontvangt een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is van belang om boven water te krijgen hoeveel gas + elektra er op je aansluiting verbruikt wordt. Op basis van deze info kan het betreffende bedrijf een beter voorstel doen.

 3. Type woning

  Specificeer type woning. Denk aan woonoppervlakte in m2 en wat er aan isolatie is gedaan. Relevant is ook wat voor soort dak de woning heeft en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Specificeer uw wensen

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of eerder een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Verstrek ook details over welke duurzame warmtebronnen beschikbaar zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en verstuur jouw aanvraag. Jij krijgt zo spoedig mogelijk een complete offerte via een zonneboiler monteur in Beemster (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze subsidie is 2 jaar geleden extra gestimuleerd. Iedereen die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan deze aanvragen. Via RVO.nl download u een apparatenlijst met alle merken en modellen. Alle producten die hierop staan komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies schommelen tussen de €850 tot €1125. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Beemster

 • Nefit (SolarLine 2-120 II HotTop), vermogen 1832 [KW], €1246 subsidie.
 • Fortes Import B.V. (Aquaheat Solar 300), vermogen 1964 [KW], €1336 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 1000L 2-24 HPC), vermogen 2357 [KW], €1603 subsidie.

In aanvulling op de landelijke subsidie geeft de gemeente Beemster een groene lening of kleine subsidie. Bekijk www.beemster.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Beemster aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? In dat geval is zonneboiler + zonnepanelen combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en draagt zorg voor de verwarming van je huis (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je verbruikt wel meer stroom. Elektriciteit kan je met zonnepanelen zelf genereren. Ook zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Beemster!

 • Een warmtepomp: wint warmte door gebruik te maken van de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletketel / Pelletkachel: duurzaam verwarmen zonder gas. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een bepaalde plek in de kamer. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van plaatselijke bedrijven. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente