Zonneboiler Wijdewormer

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een zonneboiler in Wijdewormer? Aan de hand van een zonneboiler systeem heb je duurzaam warm water. Je bespaart pakweg de helft op je kosten voor warm water. Dit duurzame product bestaat in de basis uit 2 aspecten: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Door middel van deze pagina check jij actuele aanbevelingen die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Wijdewormer.

zonneboiler systeem installeren in 1456

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Reken op gemiddelde kosten van €3300.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1250.
 • Een gemiddeld gezin in Wormerland stookt 1330 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 15%. Dit houdt in een flinke geldbesparing van wel €90 per jaar.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteWormerland
Postcode1456
Netnummer0299 (+31299)
Gasverbruik M31330 M3
Stroomverbruik kWh2960 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Een zonneboiler installateur in Wijdewormer vergelijken

Het leeuwendeel van de jaarlijkse energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Voor de basisverwarming en voor warm tapwater. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en kies voor een vakbekwame zonneboiler installateur in Wijdewormer! Met behulp van de zonneboiler-vergelijker check je verrassend eenvoudig een vakbekwame installateur werkzaam in jouw omgeving. Informeer ook eens bij het speciale Energieloket van de gemeente Wormerland. Of surf naar echteinstallateur.nl voor actuele overzichten met erkende installatiebedrijven in je omgeving. Hierna bekijk jij diverse aanbevelingen.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Zo heb je altijd een referentie.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een zonneboiler moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Bekijk ook referenties en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Onder andere Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, Zonnekeur, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt gebruik van de zonnewarmte en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Dit werkt als volgt: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Middels de zonnewarmte vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). D.m.v. het leidingstelsel volgt de vloeistof zijn weg naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Van november tot en met februari wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. In zo’n geval dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (meestal de CV-ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Ook dat kan. De zonneboiler combiketel is een combinatie van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Deze duurzame installatie draagt zorg voor jouw sanitaire water en verwarming (CV-installatie). Deze installatie wordt gevormd door zonnecollectoren, een pomp, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Is er (in de winter) weinig zon? In een dergelijke situatie zorgt de CV-brander voor de rest. Vooral toepasbaar op gezinnen met 4 personen of meer met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor gezinnen die veel warm water uit de kraan halen. Door aantrekkelijke prijzen, RVO subsidie, een significante afname van het gasverbruik en minder uitstoot van CO-2 neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Wijdewormer. Zo’n systeem is nog energiezuiniger als je het combineert met een slimme warmtepomp of zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

In de basis is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, dat bedekt dus niet een heel dak. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. In aanvulling daarop heb je ruimte nodig voor een voorraadvat. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Vandaag de dag kan men ook kiezen voor het voorraadvat voor warm water die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De huidige kosten zonneboiler Wijdewormer zitten gemiddeld tussen €2600 en €4100, inclusief installeren. Deze duurzame installatie heeft een typische levensduur van maximaal 30 jaar. De investering wordt berekend a.d.h.v. het aantal zonnecollectors, de specificaties van het buffervat t.b.v. verwarmd water, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een duurzaamheidssubsidie. Op onze website tref jij hierover meer info.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave lees je voor diverse omstandigheden de kostprijs en een indicatie van de besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, hoe interessanter de besparing. Houd rekening met een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. Vuistregel: een huishouden van 4 personen bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dit is plus minus €55 per 12 maanden (gasprijzen juli 2024). Het gastarief gaat toenemen, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenVerwachte prijsBesparing per jaar
100 liter1€2.050 – €2.550€40
100 liter2€2.775 – €3.075€95
200 liter2€3.300 – €3.875€145
300 liter3€4.425 – €5.050€175
zonneboiler-kopen-wijdewormer

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Belangrijk zijn naam, adres + contactgegevens. Daarmee weten we naar wie de informatie verstuurd zal worden. Je ontvangt een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is belangrijk om duidelijk te hebben hoeveel elektriciteit + gas je op dit moment verbruikt. Door deze informatie kan de vakman een goed advies geven.

 3. Huistypering

  Eigenschappen van de woning ingeven. Je kunt denken aan de inhoud en de isolatiewaarden. Goed om te noemen is ook wat voor dak het huis heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Geef uw wensen door

  Waar ben je precies naar op zoek? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of eerder een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Geef aan welke andere systemen in de woning zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en verstuur jouw aanvraag. Jij krijgt z.s.m. een complete offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Wijdewormer (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze mogelijkheid is recent verder verhoogd. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan hiervan gebruik maken. Op de website van RVO is de speciale apparatenlijst geplaatst met toegewezen modellen. Alle apparaten die staan op deze lijst bieden een tegemoetkoming. De subsidies liggen zo tussen de €600 tot €1075. Let op de volgende regels:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en de betaling is door jou gedaan
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Wijdewormer

 • HRsolar (HRS200(L)/5,0), vermogen 1953 [KW], €1328 subsidie.
 • Techneco (Toros Vision Solar 210L/5,0), vermogen 1634 [KW], €1111 subsidie.
 • Navetto (WPB200/NERO3,2), vermogen 1161 [KW], €789 subsidie.

Naast de reeds besproken subsidieregeling verschaft de gemeente Wormerland een speciale lokale tegemoetkoming. Doorzoek www.wormerland.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Wijdewormer aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? Dan is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler een goede mogelijkheid. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (bij een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, maar je verbruikt wel meer stroom. Deze stroom kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Daarnaast kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Wijdewormer!

 • De warmtepomp: onttrekt energie via de bodem of lucht.
 • Pelletketel & Pelletkachel: zonder gas toch een warme woning. Het systeem draait op speciale houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een bepaalde plek in de kamer. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Maakt gebruik van restwarmte van lokale industrie. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!