Zonneboiler Ilpendam

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een zonneboiler in Ilpendam? Dankzij het zonneboiler systeem maak je feitelijk gratis warm water. Je bespaart grofweg de helft op je energieverbruik voor warm water. Het product bestaat uit twee aspecten: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Door gebruik te maken van zonneboilerrevolutie.nl doorzoek jij waardevolle details m.b.t. een zonneboiler kopen in Ilpendam.

zonneboiler systeem installeren in 1452

 • Een zonneboiler is een populaire manier om zelf warm water te produceren.
 • Reken op gemiddelde kosten van €4800.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1850.
 • Een gemiddeld gezin in Waterland stookt 1520 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 18%. Dit mondt uit in een mogelijk besparing van wel €105 per jaar.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteWaterland
Postcode1452
Netnummer020 (+3120)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Een zonneboiler installateur in Ilpendam vergelijken

Het leeuwendeel van onze energierekening komt voort uit gasverbruik. Voor de basisverwarming en natuurlijk voor heet water. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en zoek naar een competente zonneboiler installateur in Ilpendam! Geholpen door onze vergelijker ontdek je snel een professionele installateur in jouw eigen woonplaats. Of bezoek eens het speciale Energieloket van de gemeente Waterland. Of check Qbis.nl voor een overzicht met competente installatiebedrijven in de regio. Bijgaand achterhaal je nog wat adviezen.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een dergelijke installatie moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Controleer ook op referenties en certificaten en keurmerken. Je kunt denken aan Solar Keymark, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt slim gebruik van zonlicht en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Dat werkt op de volgende manier: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Middels de zonnewarmte kan de vloeistof wel 90 graden worden. Door het buizenstelsel wordt de vloeistof getransporteerd naar het buffervat. Wanneer de zon amper schijnt wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Gelukkig gebruikt het systeem de naverwarmer (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Deze zonneboiler combiketel is een combinatie van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Dit duurzame systeem regelt je tapwaterbehoefte en verwarming (CV-installatie). Deze milieuvriendelijke installatie wordt gevormd door zonnecollectoren, een pomp, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Een periode met weinig zonlicht? In zo’n geval zorgt de CV-brander voor de rest. Met name relevant voor grotere huishoudens met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is met name relevant voor families met een hoog warmwaterverbruik. Dankzij lagere prijzen, RVO subsidie, een mooie besparing op energiekosten en bewustere CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Ilpendam. Een zonneboiler wordt soms ook geïntegreerd met een warmtepomp of zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Uiteraard moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Uiteraard moet je rekening houden met het voorraadvat voor heet water (buffervat). Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. In juli 2024 zijn er systemen met het buffervat voor warm tapwater geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De meest recente kosten zonneboiler Ilpendam schommelen tussen de €2650 en €3350, met installatie inclusief. Dit product kan worden gebruik voor om en nabij de 25 jaar. Het totale kostenplaatje wordt vastgesteld door de aard van de zonnecollectoren, de inhoud van het voorraadvat voor heet water (buffervat), het onderhoud en de installatie prijzen. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een aantrekkelijke subsidie. Hierna tref je meer specificaties.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In het volgende schema ontdek je voor verschillende gevallen de geschatte kosten en mogelijke besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, hoe meer je netto gaat besparen. Een regulier huishouden verbruikt plus minus 50 liter per bewoner (per dag). We hanteren standaard: een gezin van 4 personen bespaart de helft op je kosten voor warm water. Je komt uit op €95 op jaarbasis (gasprijzen juli 2024). Men verwacht dat gas duurder wordt, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud buffervatCollectorenVerwachte prijsBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.250 – €2.650€70
100 liter2€2.900 – €3.000€75
200 liter2€3.175 – €3.900€140
300 liter3€4.475 – €5.250€190
zonneboiler-kopen-ilpendam

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Het betreft naam, adres + contactgegevens. Dan is het duidelijk naar wie de info toegezonden mag worden. Binnen een week krijg je een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is nodig om boven water te krijgen hoeveel gas en elektra er in het huishouden gebruikt wordt. Via het energieverbruik kan de specialist een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Woningomschrijving

  Eigenschappen van de woning ingeven. Denk aan aantal kamers en de isolatiewaarden. Vergeet ook niet het dak (plat of schuin) te omschrijven en de totale dakoppervlakte.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of soms een systeem met CV-ketel en panelen? Benoem ook welke CO-2 besparende producten er in de woning zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Voeg een persoonlijke noot toe, en klik op versturen. Er volgt binnen een week een gespecificeerde offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Ilpendam (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze tegemoetkoming werd in 2017 verbreed. Iedere consument die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan hiervan gebruik maken. Op RVO.nl staat een database / apparatenlijst met alle zonneboilers. Alle apparaten die hierop staan zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies lopen al gauw op van €575 tot wel €1125. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Ilpendam

 • HRsolar (HRS120(L)/2,5), vermogen 1346 [KW], €915 subsidie.
 • Techneco (Toros Vision Solar 210L/4,8), vermogen 1500 [KW], €1020 subsidie.
 • TEC-Solar (TecSolar 48-500), vermogen 3335 [KW], €2268 subsidie.

Buiten de welbekende ISDE-subsidie van het RVO verstrekt de gemeente Waterland soms een extra tegemoetkoming. Surf naar www.waterland.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Ilpendam aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? Dan de zonneboiler met zonnepanelen combineren een uitstekende optie. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je verbruikt wel meer stroom. De stroom kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Bovendien zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Ilpendam!

 • Warmtepomp: onttrekt warmte uit onder andere bodembronnen en lucht.
 • Pelletketel / Pelletkachel: zonder gas toch een warme woning. Je stookt op houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een specifieke plek in het huis. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van bijv. een fabriek. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!