Zonneboiler Rijsenhout

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een zonneboiler in Rijsenhout? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem maak je feitelijk gratis warm water. Je bezuinigt plusminus de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit duurzame systeem wordt gevormd door twee aspecten: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Door gebruik te maken van onze tool check je veelzijdige informatie over een zonneboiler kopen in Rijsenhout.

zonneboiler systeem installeren in 1435

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €4200.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €900.
 • Een alledaags gezin in Haarlemmermeer stookt 1260 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 10%. Dat komt overeen met aantrekkelijke kostenbesparing tot €60 per jaar.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
Postcode1435
Netnummer0297 (+31297)
Gasverbruik M31260 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Een zonneboiler installateur in Rijsenhout vergelijken

Het leeuwendeel van een gemiddelde energierekening is puur gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en voor warm water om te douchen. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Kies voor zeker, en maak een keuze voor een vakbekwame zonneboiler installateur in Rijsenhout! Aan de hand van deze website achterhaal je zonder problemen een competente installateur uit de buurt. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket gemeente Haarlemmermeer. Of bezoek de website kvinl.nl voor een database met goede installateurs uit jullie streek. In onderstaande box check je enkele tips waar je op moet letten.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een dergelijke installatie moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Houd ook rekening met klantervaringen en eventuele keurmerken. Denk aan Solar Keymark, Zonnekeur, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt slim gebruik van zonlicht en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. De werking is als volgt: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Door de zonneschijn kan de vloeistof wel 90 graden worden. Middels het leidingstelsel volgt de vloeistof zijn weg naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. In de herfst en winter zal het systeem niet warm genoeg worden. In dit scenario biedt de naverwarmer ondersteuning (meestal de CV-ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Een Zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. De dergelijke zonneboiler combiketel is een combi van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Deze installatie voorziet in het warme water en uiteraard centrale verwarming. Het systeem behelst zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er sprake van beperkt zonlicht? Dan is de CV-brander nodig. In de eerste plaats een rendabele oplossing voor grote gezinnen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is met name relevant voor mensen die veel warm water gebruiken. Door scherpe prijzen, RVO subsidie, een interessante besparing en beperkte CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Rijsenhout. Deze setup is goed te combineren met een innovatieve warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Uiteraard heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Ook hebben we nog het voorraadvat voor heet water (buffervat). De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Tegenwoordig zijn er voorbeelden met het voorraadvat onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De recente kosten zonneboiler Rijsenhout variëren tussen €2675 en €4200, met monteren & installeren. Deze milieuvriendelijke installatie gaat normaal gesproken mee voor om en nabij de 25 jaar. De prijs wordt bepaald door de hoeveelheid zonnecollectoren, het volume van het voorraadvat, en installatie + onderhoudskosten. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een interessante subsidie. Verderop check je meer details.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In de onderstaande weergave lees je voor diverse voorbeeldsituaties de kostprijzen en een indicatie van de besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Houd rekening met een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. Experts zeggen vaak: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dat resulteert in €100 per 12 maanden (gasprijzen mei 2024). Het gastarief gaat toenemen, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud vatHoeveelheid collectorenVerwachte prijsJaarlijkse besparing
100 liter1€2.200 – €2.600€70
100 liter2€2.825 – €3.025€100
200 liter2€3.275 – €3.975€145
300 liter3€4.550 – €5.100€195
zonneboiler-kopen-rijsenhout

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Dit zijn jouw adres, naam en contactgegevens. Zo is het voor ons duidelijk naar wie de info aangeleverd zal worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is nodig om een indicatie te hebben van hoeveel elektra + gas er in het huishouden gebruikt wordt. Op basis van het verbruik kan de deskundige een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Huisomschrijving

  Eigenschappen van de woning ingeven. Wat belangrijk is zijn woonoppervlakte in m2 en de staat van de isolatie. Interessant is ook het dak (plat of schuin) te omschrijven en de totale dakoppervlakte.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Wat heb je precies in gedachten? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of soms een combiketel inclusief zonnepanelen? Vertel ook welke andere systemen beschikbaar zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en druk op de versturen-knop. U krijgt binnen afzienbare tijd een persoonlijke offerte van een zonneboiler monteur in Rijsenhout (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze tegemoetkoming werd jaren geleden uitgebreid. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem laat installeren, heeft hier recht op. Op de website van RVO is een apparatenlijst te vinden met een compleet overzicht. Alle apparaten die worden genoemd bieden een tegemoetkoming. De subsidies lopen al gauw op van €475 tot €1700. Let op de volgende regels:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Rijsenhout

 • HRsolar (HRS200/4,8), vermogen 1835 [KW], €1248 subsidie.
 • 123-Kaminofen (1CPC24 + HSP-2 300), vermogen 1991 [KW], €1354 subsidie.
 • HRsolar (Nero 3 / 200D combi), vermogen 1440 [KW], €979 subsidie.

Behalve de reeds besproken subsidieregeling levert de gemeente Haarlemmermeer een speciale duurzaamheidslening of regeling. Surf naar www.haarlemmermeer.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Rijsenhout aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? Goed nieuws, want dan is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen een uitstekende optie. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je verbruikt meer kWh stroom. Deze stroom kan je opwekken met zonnepanelen. Bovendien zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Rijsenhout!

 • De warmtepomp: wint warmte a.d.h.v. de directe omgeving.
 • Pelletketel / Pelletkachel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een afgebakende plek in huis. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van productiebedrijven. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!