Zonneboiler de Hoef

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Overweeg jij een zonneboiler in de Hoef? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem genereer je warm water op een duurzame manier. Je bezuinigt pakweg de helft van de energiekosten voor warm water. Het product bestaat uit twee zaken: de zonnecollector en een warm-water buffervat. Door middel van deze pagina bekijk jij toepasbare info die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in de Hoef.

zonneboiler systeem installeren in 1426

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om je eigen sanitare water op te warmen.
 • Reken op gemiddelde kosten van €4400.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1750.
 • Een doorsnee gezin in De Ronde Venen gebruikt 1490 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 16%. Oftewel, een flinke geldbesparing van wel €125 op jaarbasis.

ProvincieUtrecht
GemeenteDe Ronde Venen
Postcode1426
Netnummer0297 (+31297)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Een zonneboiler installateur in de Hoef vergelijken

Veruit het grootste deel van onze energierekening wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en voor warm water uit de kraan. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Kies voor zeker, en ga voor een professionele zonneboiler installateur in de Hoef! Door middel van deze website tref je zonder problemen een betrouwbare installateur werkzaam in jouw omgeving. Daarnaast bestaat er het Energieloket gemeente De Ronde Venen. Of ga naar de website Qbis.nl voor een overzicht met eerlijke installatiebedrijven in de buurt. Onderstaand bekijk je een aantal tips.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een dergelijke installatie gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Houd ook rekening met beoordelingen en eventuele keurmerken. Denk aan Solar Keymark, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. De werking van het systeem: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Via warm zonlicht kan de vloeistof wel 90 graden worden. D.m.v. het leidingstelsel volgt de vloeistof zijn weg naar een warm-water buffervat. In de koudere maanden wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Dan dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (standaard centrale verwarming).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. De dergelijke zonneboiler combiketel is een slimme combi van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Dit duurzame systeem kan benut worden voor je watervoorziening en een warme woning. De installatie bevat o.a. een pomp, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en het buffervat. Is er sprake van beperkt zonlicht? In dat geval heb je de (ingebouwde) CV-brander. Zeker aantrekkelijk voor grotere huishoudens met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Hoe interessant is deze investering?

Een zonneboiler is heel interessant voor mensen die relatief veel warm water gebruiken. Vanwege lage winkelprijzen, RVO subsidie, een lagere energierekening en gereduceerde CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in de Hoef. Deze oplossing wordt soms ook geïntegreerd met een warmtepomp en zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Als randvoorwaarde moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De collectors variëren van 3 tot 6 m2, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Ook heb je een plekje nodig voor het buffervat voor warm tapwater. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Vandaag de dag kan men ook kiezen voor het voorraadvat voor warm water geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De actuele kosten zonneboiler de Hoef fluctueren tussen de €2775 en €3900, met monteren & installeren. Deze installatie kan worden gebruik voor ongeveer 25 jaar. Het totale kostenplaatje kan men berekenen met de aard van de zonnecollectoren, het volume van het voorraadvat, en installatie + onderhoudskosten. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een interessante subsidie. Op deze pagina lees jij uitgebreide info.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
Hieronder bekijk je voor een aantal gevallen de totaalprijs en een indicatie van de besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, dan stijgt het rendement. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. In de basis zeggen we: een 4-koppig gezin bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dat is +/- €170 per jaar (gasprijzen juli 2024). In principe wordt gas nog duurder, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud vatHoeveelheid collectorenGeschatte investering Besparing p/jaar
100 liter1€2.250 – €2.625€60
100 liter2€2.825 – €3.050€100
200 liter2€3.175 – €3.950€120
300 liter3€4.600 – €5.000€165
zonneboiler-kopen-de-hoef

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Belangrijk zijn voor- en achternaam + contactgegevens. Op die manier is het helder naar wie de info toegezonden moet worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is noodzakelijk om te weten hoeveel gas en stroomje op dit moment verbruikt. Via deze info kan de expert een voorstel op maat bieden.

 3. Type woning

  Eigenschappen van de woning ingeven. Je kunt denken aan de grootte en welke isolatie er is aangebracht. Vergeet ook niet het type dak en de totale dakoppervlakte.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Wat heb je precies in gedachten? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Benoem ook welke milieuvriendelijke oplossingen er in de woning zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en verstuur het formulier. Jij krijgt binnen een paar dagen een duidelijke offerte bij een zonneboiler monteur in de Hoef (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze regeling is recentelijk verbreed. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan hiervan gebruik maken. Op de site van RVO is de speciale apparatenlijst geplaatst met daarop alle systemen. Alle modellen die worden genoemd zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies wisselen tussen de €975 tot wel €1500. Wel zijn er een aantal regels:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in de Hoef

 • HRsolar (HRS120/3,2), vermogen 1453 [KW], €988 subsidie.
 • 2-improve energy (2IE Tap 150AXHE1wwPro12), vermogen 1114 [KW], €758 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum All-in One Pro+ 200), vermogen 1210 [KW], €823 subsidie.

Naast deze subsidie op landelijk niveau biedt de gemeente De Ronde Venen soms een extra tegemoetkoming. Doorzoek www.derondevenen.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte de Hoef aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Is er plek genoeg op het dak? In deze situatie is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen een perfecte keuze. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en draagt zorg voor een (CV) warm huis (bij een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je verbruikt meer kWh stroom. De elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Bovendien zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in de Hoef!

 • Een warmtepomp: wint warmte uit bijv. bodembronnen en lucht.
 • Pelletkachel / Pelletketel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Je stookt op houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een specifiek gebied in de woning. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Restwarmte in samenwerking met productiebedrijven. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!